Automatisering in de productie - een nieuwe robot voor palletproductie in Nederland en Frankrijk

Automatisering in de productie - een nieuwe robot voor palletproductie in Nederland en Frankrijk

De ABB RN4017 pallet producerende robot is in gebruik genomen bij de Rotom Groep productie locaties in Frankrijk en Nederland. Het doel van de aanschaf was om de geautomatiseerde productie te verhogen en daarbij de hoge kwaliteit van de pallets te behouden. Deze gespecialiseerde robot zorgt niet alleen voor een toename in de productiecapaciteit van pallets, maar is ook veilig in gebruik voor de werknemers.

Hoe faciliteert de robot de productie van houten pallets?

De robot geeft ons veel mogelijkheden voor het assembleren van pallets en houten kisten in verschillende afmetingen en is snel en makkelijk in gebruik.

Bovendien reduceert hij de werklast van medewerkers door te voorkomen dat er handmatig met pallets of spijkers gewerkt moet worden. Ook verhoogt hij de veiligheid op de werkvloer door ongelukken te voorkomen. De specifieke instelling per pallet wordt opgeslagen voor later gebruik - de tijd die het kost om de instellingen aan te passen worden hiermee terug gebracht tot een paar seconden. Daarbij wordt de efficiëntie van de productie met 240% verhoogd (naar ongeveer 51 pallets per uur) terwijl de de hoge kwaliteit van de pallets gewaarborgd blijft.

Voordelen van investeren in de automatisering van palletproductie:

    • Flexibiliteit - de mogelijkheid om in een paar seconden een nieuw model pallet te produceren
    • Productiesnelheid- Mogelijk met dank aan tegelijkertijd nagels slaan, snel aanpassen van instellingen en enkel korte onderbrekingen
    • Mogelijkheid tot maatwerk - Instellen van de posities van de nagels en het aantal nagels
    • De hoogste veiligheidsmaatregelen

Het kenmerk dat de ABB RN4017 robot onderscheidt, is de mogelijkheid om afwijkende of custom made pallets te produceren, gepersonaliseerd naar de behoeften van de klant. Meer hierover in onze blog "Kom meer te weten over de houten pallet productie".

Momenteel ligt onze prioriteit bij automatisering om onze klanttevredenheid te verhogen en de kosten te verlagen. Het inzetten van robots, zoals de ABB RN4017, zorgt voor volledige controle over de producteigenschappen van de houten pallet die geproduceerd worden.