EPAL viert 30-jarig bestaan

EPAL viert 30-jarig bestaan

De European Pallet Association (EPAL) is sinds 1991 de internationale vereniging voor het uitwisselen van europallets en viert dit jaar haar 30-jarige bestaan.

EPAL is in meer dan 30 landen actief en verleent vergunningen aan producenten en herstellers die permanent en onafhankelijk worden geïnspecteerd door externe organisaties voor kwaliteitscontrole. Een sterkte partner die duurzame kwaliteit waarborgt in het goederenvervoer. Wereldwijd zijn er vele EPAL productie-controles en reparatiepunten met meer dan zeshonderd miljoen EPAL-europallets in omloop.

Dit maakt EPAL een echte marktleider van de grootste open palletpool ter wereld. EPAL staat tot de dag van vandaag nog steeds voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid in de logistieke keten. Rotom Nederland heeft een EPAL licentie om EPAL europallets te repareren die worden geproduceerd door EPAL. Deze licentie geeft aan dat wij gecertificeerd reparateur zijn van gebruikte EPAL europallets. Daarnaast viert de europallet dit jaar haar 60-jarige bestaan. In 1961 werd de eerste europallet gemaakt en dit is tegenwoordig nog steeds de meest gebruikte pallet in Europa.

Wat de europallet zo bijzonder maakt zijn de afmetingen en de specificaties

Een europallet is namelijk altijd van hout, heeft een afmeting van 1200x800x144 mm en heeft een maximale draaglast van 1500 kg. De europallet is stevig en betrouwbaar en dat maakt de pallet geschikt voor zware draaglasten. De pallet is een veelzijdige, duurzame en milieuvriendelijke ladingdrager met collomodulaire afmetingen. Daarnaast kan men een EPAL europallet altijd herkennen aan de houten klossen en aan het EUR of EPAL teken op de linker- of rechterklos van de pallet.

Nieuwe europallets van Rotom zijn ISPM15 behandeld en kunstmatig gedroogd in gecertificeerde droog- behandelkamers voor houten verpakkingen. Ook is dit product oven-gedroogd, om het vochtpercentage terug te brengen en zo schimmels te voorkomen. Zo zijn de pallets klaar om ook buiten Europa geëxporteerd en vervoerd te worden. Een europallet is dus makkelijk te herkennen aan het gewicht, de afmetingen en de markeringen. Uiteindelijk een simpele pallet die uitgroeit tot de meest onmisbare ladingdrager van de distributieketen.