Duurzaamheid als fundament van onze Rotom bedrijfsbenadering

Bij Rotom Group staat duurzaamheid voorop bij alles wat we doen. Het is een kernwaarde van onze activiteiten in 11 landen.

Wij geloven dat duurzame werkwijzen zorgen voor een optimaal gebruik van middelen waardoor we efficiënter kunnen werken. Het leidt ook tot kostenbesparingen door vermindering van afval en energieverbruik, waardoor bedrijfsvoering economisch levensvatbaarder worden.

Onze aanpak draagt ook bij aan onze betrokkenheid bij sociale verantwoordelijkheid, door te voldoen aan de verwachtingen van klanten, werknemers en communities.

Al met al is de integratie van duurzaamheid in onze dagelijkse activiteiten essentieel om ethische, economische en milieugerelateerde redenen. redenen en draagt bij aan een meer verantwoordelijk en veerkrachtig bedrijfsmodel.

De Rotom groep is door Ecovadis erkend op onze continue duurzaamheidsaanpak.

Rotom Groep heeft de Zilveren certificering ontvangen van EcoVadis

Ecovadis is een algemeen erkend beoordelingsplatform voor duurzaamheid dat de milieu- en sociale prestaties van bedrijven beoordeelt.

Milieuverantwoordelijkheid

Rotom draagt zorg voor haar rol om ontbossing te voorkomen, afval te verminderen en ons ecosysteem te verbeteren.

Wij verminderen de hoeveelheid afval in ons palletreparatieproces door oude pallets te demonteren en veilig herbruikbare onderdelen te gebruiken. Deze onderdelen worden hergebruikt in andere pallets, wat resulteert in 70% minder afgedankte pallets.

13800

Ton C02 equivalent

Vermeden emissies bij klanten in 2023

22%

Hernieuwbare energie

Energie consumptie bij Rotom Groep

>50%

Circulaire pallets

Circulair aandeel

Duurzaam inkopen

94% van de uitstoot van broeikasgassen is gerelateerd aan leveranciers van Rotom in haar supply chain. Onze inkoopstrategie heeft duurzaamheid verankerd in de kern van alle processen. Inkoop waarborgt onze naleving van eerlijke en duurzame bosbouwpraktijken en onderzoekt mogelijkheden voor duurzaamheid.

In 2023 hebben we een significante verschuiving gemaakt naar hernieuwbare energie, goed voor 22% van onze energiebronnen. Rotom Groep introduceerde een nieuw groen autoleasebeleid met als belangrijkste doel de uitstoot van broeikasgassen te verminderen door uitsluitend elektrische of Plug-in hybride bedrijfsauto's te leasen.

Daarnaast zal Rotom zorgen voor een goed beheerde toeleveringsketen voor hout en hout door middel van PeFC-certificering. Onze inkoopafdeling heeft een ambitieus doel om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen./p>

Verantwoordelijke Social & Ethische benadering

Rotom speelt een essentiële rol in de gezondheid en veiligheid van onszelf en onze leveranciers, klanten, medewerkers en onze lokale communities. Daarom hebben we een transparant duurzaamheidsbeleid.

Zakelijke gedragscode

Wij hanteren duidelijke en transparante regels in het zakendoen, geleid door integriteit, geloofwaardigheid en respect voor de menselijke waardigheid. We bevorderen transparantie, verantwoordelijk management en controle in het bedrijf op een passende manier.

Maatschappelijke betrokkenheid

Al jarenlang steunen we in veel landen lokale gemeenschappen, liefdadigheidsinstellingen, weeshuizen en sportclubs bij hun activiteiten. Wij geloven dat sociale betrokkenheid een verplichting is voor verantwoord ondernemen.

Zorg samen met ons voor de volgende generatie

Contacteer ons!

Heeft u een vraag of wilt u een samenwerkingsmogelijkheid onderzoeken? Neem dan contact met ons op! Vul het onderstaande contactformulier eenvoudig in en laten we in gesprek gaan met elkaar. Wij staan voor u klaar.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden