Roldo Rent aan het woord - overname door Rotom Europe

Roldo Rent aan het woord - overname door Rotom Europe

De overname van Roldo Rent door Rotom geeft beide partijen een nieuwe impuls. Het marktaandeel voor verhuur van logistieke middelen zal onder één paraplu verder vergroot worden. De recente overname door Rotom heeft Gerard Geijtenbeek, eindverantwoordelijke van Roldo Rent, extra motivatie gebracht. Het perspectief van Roldo Rent op deze overname lichten we graag verder toe onder begeleiding van een enthousiaste Geijtenbeek.

Roldo Rent is een bekende naam in de verhuisbranche, met de verhuur van verhuismaterialen voor met name de zakelijke markt. De overname door Rotom als Europese speler in de verhuur van logistieke middelen, geeft het Ermelose bedrijf de kans haar vleugels verder uit te slaan in Europa. De overname betekend echter niet dat Geijtenbeek stopt, sterker nog:

"We zitten nog vol plannen en energie om die plannen de komende jaren te realiseren. We gaan dus met onverminderde vreugde door."

Ondernemer Gerard Geijtenbeek werkt al bijna 35 jaar voor Roldo Rent, dat in de loop der jaren zijn werkgebied gestaag uitbreidde naar België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De overname biedt nieuwe perspectieven om het geheel naar het volgende niveau te brengen.

"Het was tijd voor een volgende stap", aldus de ondernemer.

Waarom Rotom?

"Het bedrijf heeft producten die interessant zijn voor verhuisbedrijven. Daarnaast is Rotom zeer actief in Europa. Het Roldo Rent netwerk sluit hier met 20 depots in de Benelux en de DACH (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) landen perfect op aan. De focus voor de toekomst ligt op service en dienstverlening en daar past Roldo Rent helemaal in. Rotom wordt gesteund door, een private equity partij die zich richt op outsourcing, digitalisering en duurzaamheid, wat ook perfect past bij de visie van Roldo Rent. Waterland heeft meer dan 9 miljard euro geïnvesteerd in meer dan 800 bedrijven, waarvan de meeste inmiddels zijn verkocht."

Wat doet Rotom goed in jouw ogen?


"Rotom heeft meer dan 500 medewerkers, een omzet van ongeveer 160 miljoen en is met 26 depots in 10 landen in Europa actief met duurzame ladingdragers, voornamelijk voor grotere logistieke en retailklanten."

Wat was de aanleiding voor de overname?

"De verhuursector is kapitaalintensief en banken willen dit nauwelijks meer financieren. Dit belemmert innovatie en groei. Daarnaast zijn het Europese netwerk en de kennis van de verhuurmarkt van Rotom interessant voor Roldo Rent."

Het is duidelijk dat Geijtenbeek een goede indruk heeft van zowel de financiële slagkracht van Rotom als van het feit dat er een internationaal netwerk is van logistieke middelen voor verhuur. Over de financiële impact die de coronacrisis heeft gehad op Roldo Rent is Geijtenbeek positief.

Hoe gaat het met de verhuur van verhuismaterialen in deze coronatijd?

"Hoewel sommige sectoren natuurlijk last hadden van de corona, waren 2020 en 2021 zeer goede jaren voor Roldo Rent."

Wat betekent de overname voor uw klanten?

"Dit is een goede ontwikkeling voor onze klanten, het is een groei in de breedte en diepte van de verhuurpool, innovatieve en duurzame producten, een oplossing voor producten die aan het einde van hun levenscyclus zijn en een steeds betere digitalisering."

Roldo Rent was al behoorlijk actief met productinnovatie, krijgt dit nu een extra boost?

"Absoluut, we zijn bezig met drie nieuwe producten voor de verhuismarkt. Voor die ontwikkeling zijn nu meer middelen beschikbaar."

Biedt de overname ook perspectieven voor nieuwe klantgroepen?

"Roldo Rent heeft al een breed klantenportfolio buiten de verhuisbranche, met pharma pooling en eindgebruikers in de zorg, bibliotheken, retail en logistiek. Deze groepen kunnen in de toekomst nog beter worden bediend."

Verwacht u meer overnames door Rotom op de markt?

"Zeker, Rotom heeft een sterke buy and built strategie."

Het instappen van Waterland heeft de financiële slagkracht van Rotom uiteraard aanzienlijk vergroot en heeft uiteraard ook de overname van Roldo Rent bespoedigd.

Hoe ziet u de toekomst van de markt in de verhuur van verhuismaterialen?

"Het zal veel duurzamer worden, groeien naar groene, echt 100% recyclebare materialen. En de data die bij de materialen hoort, wordt steeds belangrijker."

Hoe ziet u de toekomst van de verhuismarkt vanuit een breder perspectief?

"Huishoudelijke verhuizingen, nationaal en internationaal, zullen altijd blijven bestaan. Hoe meer er gebouwd wordt, hoe meer er verhuisd wordt. De aanbieders zijn en blijven zeer divers, van topkwaliteit tot een serieus laag niveau met bijbehorend prijsniveau en klanttevredenheidsniveau. Ook bedrijfsverhuizingen zullen blijven, al zal het volume en de inhoud veranderen."

Wat betekent dat?

"Dat ook het type verhuismaterialen dat je nodig hebt verandert. In beide segmenten worden extra diensten steeds belangrijker, allemaal extra activiteiten om het leven van de klant makkelijker te maken. Personeel in beide markten wordt ook steeds schaarser. Je moet dus op zoek naar materiaal om verhuizingen voor mensen makkelijker en minder stressvol te maken."

Wat wordt uw eigen volgende stap, pensioen?

"Omdat de rente negatief is, kan niemand van rente leven, tenzij je zelf een bank bent. Gerdine Leeuwis en ik zitten vol plannen en energie om die plannen de komende jaren te realiseren. We gaan dus met onverminderde vreugde door."

Bezoek hier Rotomrent en Roldo Rent voor een compleet overzicht van alle logistieke middelen die beschikbaar zijn voor verhuur. Liever direct contact? Bel dan 0499 491010 of e-mail uw vraag of verzoek naar info@rotomrent.nl. We horen graag van u!