Rotom breidt de activiteiten verder uit met de overname van Poolback in Spanje

Rotom breidt de activiteiten verder uit met de overname van Poolback in Spanje

Rotom heeft als missie om de Europese marktleider te worden op het gebied van duurzame ladingdragersen supply chain oplossingen. Met de overname van Poolback breidt Rotom haar activiteiten in Spanje, Frankrijk en Duitsland verder uit op het gebeid van ladingdragers en services voor logistieke middelen. Poolback is een bedrijf dat geleid werd door een directeur/eigenaar met het hoofdkantoor in Madrid. Poolback heeft een zeer interessante positie met onder andere pallet pooling, pallet banking, verhuur van pallets en een variëteit aan gerelateerde diensten. Het bedrijf heeft een uitgebreid netwerk aan depots verdeeld over Europa, welke allemaal een significante toevoeging zullen zijn voor de Rotom Groep.

"Wij managen het gehele traject van levering bij de klant tot het ophalen van logistieke middelen op de plek van ontvangst", zegt Javier Escudero, Managing Director Poolback. "Wij verhuren pallets voor een bepaalde tijd om dekking te geven aan interne trajecten. Ter aanvulling realiseren wij optimale logistieke routes voor het collecteren van ladingdragers op het punt van concumptie. Ook slaan wij ladingdragers op, inspecteren en repareren wij deze en vele andere logsitieke verpakkingen zodat deze beschikbaar zijn voor hergebruik door onze klanten".

De kernactiviteit van Poolback is pallet pooling en pallet banking over geheel Europa. Dit past perfect in de mindset van Rotom die voornamelijk is ingesteld op verduurzamen en milieubewust omgaan met ladingdragers waar natuurlijke grondstoffen voor gebruikt worden. CEO van Rotom, Arjan Kuiper zegt over de overname van Poolback: "Nu kunnen wij onze klanten in Europa pooling aanbieden voor standaardartikelen zoals Epal-pallets en H1 kunststof pallets, terwijl het Rotom bedrijf '2Return' oplossingen biedt voor de terugwinning van verpakkingen voor pallets op maat. Beide concepten zijn zeer complementair en dragen bij tot de circulariteit en het hergebruik van ladingdragers zoals pallets, kooien, enz".

Poolback behoudt zijn eigen identiteit en merknaam. Ondersteund door de Rotom Group en haar uitgebreide producten- en dienstenportfolio, is het de bedoeling de groei aanzienlijk te vergroten buiten de hout- en kunststofproducten. De huidige Poolback eigenaren Javier Escudero en Maria Martin blijven aan boord van het bedrijf om een soepele integratie met de Rotom Group en verdere bedrijfsontwikkeling te ondersteunen.

Rotom ondersteunt bedrijven met logistieke middelen voor transport en opslag in 10 landen in Europa. Het is in staat om de gehele logistiek van ladingdragers in de gehele supply chain van een klant te beheren, vanaf de productielocatie tot en met het ophalen aan het eind van de keten, met één aanspreekpunt ondersteund door een dicht netwerk van Europese locaties.

Rotom's oplossingen voor ladingdragers zorgen voor een efficiëntere en duurzamere toeleveringsketen van klanten (inclusief een verlaging van de toeleveringskosten en een toename van hergebruikte apparatuur en materialen). Rotom bedient klanten met een breed scala aan logistieke apparatuur producten en diensten, zoals:

  • Logistieke middelen (standaard en klantspecifieke maten, nieuw en hergebruikt): Houten pallets, kunststof pallets, opzetranden voor pallets, rolcontainers, opslagsystemen, kunststof kratten, kunststof palletboxen, metalen kisten, intern transport
  • Diensten: Verhuur, pooling, terugwinning van verpakkingen, beheer van retourzendingen ("RTI"), productontwerp, reparatie & onderhoud, (her)aankoop van logistieke middelen

Rotom Group zal in 2022 een omzet hebben van meer dan 220 miljoen euro en het aantal medewerkers bedraagt meer dan 500. Arjan Kuiper, CEO Rotom Europe: "Poolback is een zeer solide bedrijf dat door de jaren heen uitstekend gepositioneerd is met goede, hoogwaardige dienstverlening en een gemotiveerd en ervaren team van medewerkers. Met Poolback als onderdeel van de Rotom Group zetten we verdere stappen in de uitbreiding van een groot netwerk in Europa voor de levering en reverse logistics van ladingdragers."