Rotom breidt verhuuractiviteiten uit via overname Roldo Rent

Rotom breidt verhuuractiviteiten uit via overname Roldo Rent

Rotom, totaalaanbieder van logistieke ladingdragers voor transport en opslag, groeit verder in Europa. Rotom Europe en Roldo Rent maken bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Roldo Rent. Roldo Rent blijft als zelfstandige organisatie functioneren binnen Rotom Europe.

“De overname van Roldo Rent zal ons portfolio als full service dienstverlener en verhuurder op het gebied van klant specifieke ladingdragers versterken”, vertelt Arjan Kuiper, CEO Rotom Europe. “De overname biedt ons de mogelijkheid om de verhuissector en medische sector beter van dienst te zijn, relaties van Roldo Rent een breder pakket aan logistieke middelen aan te bieden en deze relaties in meerdere Europese landen te bedienen.

Roldo Rent, geleid door Gerard Geijtenbeek en Gerdine Leeuwis, is gespecialiseerd in de verhuur van duurzaam en professioneel verhuismateriaal, zoals rolcontainers en kunststof verhuisboxen. Roldo Rent is tevens een verpakkingsspecialist voor de medische wereld. Dit doen ze door verpakkingen in een pool aan apothekers en ziekenhuizen aan te bieden, die geschikt zijn voor de producten en het specifieke proces waarvoor ze worden gebruikt. Het bedrijf heeft depots in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Roldo Rent beschikt met Scanalytic bovendien over een digitaal registratiesysteem om de materialenpool te lokaliseren, in- en uitgaande transacties bij te houden en digitale inventarisaties te doen.

Gerard Geijtenbeek, Directeur Roldo Rent, zegt: “Namens Roldo Rent ben ik erg verheugd om de Rotom Group als grootaandeelhouder in ons bedrijf te mogen verwelkomen. Er is een mooie synergie van activiteiten tussen onze bedrijven die de positie versterkt en ons in staat stelt het assortiment en de diensten uit te breiden naar de markt. Strategisch gezien is Roldo Rent een belangrijk onderdeel van de Europese uitbreidingsplannen van Rotom en we kijken ernaar uit om met de andere vestigingen in heel Europa samen te werken en nieuwe activiteiten op te zetten”.

De overname van Roldo Rent is onderdeel van de recent gelanceerde buy en build strategie van Rotom Europe. In augustus is de pan-Europese investeringsmaatschappij Waterland toegetreden als aandeelhouder en strategische partner voor de toekomst. De ambitie van Rotom Europe is om uit te groeien tot de Europese marktleider in duurzame ladingdragers en services rond ladingdragers, waaronder verhuur, reparatie, onderhoud en circulaire oplossingen (zoals packaging recovery).

Meer informatie over Roldo Rent vindt u op de website van Roldo Rent website