Rotom Groep ontvangt EcoVadis Bronze award voor Sustainability

Rotom Groep ontvangt EcoVadis Bronze award voor Sustainability

Duurzaamheid krijgt een steeds prominentere plek. De Rotom Groep is na een intensief traject door EcoVadis beloond met een Bronze Award op het gebied van Sustainability. Als fabrikant en distributeur van ladingdragers zoals pallets, palletranden en rolcontainers is Rotom altijd op zoek naar een duurzame oplossing door middel van pooling, hergebruik en reparatie. EcoVadis is een wereldwijd specialist van duurzaamheidsanalyses en Rotom is zeer verheugd dat de bedrijfsvoering beloond wordt middels de Bronze Award.

Duurzaamheid initiatieven van Rotom

De erkenning van EcoVadis in de vorm van een Bronze Award is het resultaat van jarenlange inspanningen waarbij duurzaamheid en service centraal stonden. Initiatieven zoals verhuur van verpakkingen en pooling zorgen voor een optimale beschikbaarheid van logistieke middelen en houden de kosten relatief laag. Tegelijkertijd worden ladingdragers zoals pallets en rolcontainers op een duurzame manier in de keten gehouden door tijdig onderhoud en reparatie uit te voeren. Het doorontwikkelen van deze middelen om ze efficiënter te maken heeft bijvoorbeeld geleid tot inklapbare en opvouwbare palletboxen. Deze palletboxen nemen tijdens retourtransport aanzienlijk minder ruimte in beslag, wat uiteraard een positieve invloed heeft op de CO2 voetafdruk. Productontwikkelingen van ladingdragers op maat door ons R&D team optimaliseren uw supply chain en leiden tot verhoogde efficiëntie over de gehele breedte. Dat het optimaliseren van onze logistieke middelen en services nu heeft geleid tot internationale erkenning beschouwt Rotom als een groot compliment.

Een robuuste supply chain ontzorgt onze klanten zodat zij zich kunnen focussen op hun eigen core business. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Rotom gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden om uw supply chain verder te optimaliseren en te verduurzamen.

EcoVadis certificaat EcoVadis certificaat Size: 0.09 MB