Rotom Group behaalt Ecovadis Silver certificering voor Duurzaamheid

Rotom Group behaalt Ecovadis Silver certificering voor Duurzaamheid

In december van '23 kondigt de Rotom Group, actief in 11 Europese landen, met trots aan dat het de Ecovadis Silver Certification heeft behaald. Ecovadis fungeert als een duurzaamheidsbeoordelingstool voor bedrijven.

Deze stijging in de Ecovadis-score en erkenning is het resultaat van een uitgebreid, voortdurend duurzaamheidsprogramma dat aan het einde van 2022 is gelanceerd. Dit initiatief betrok een divers team dat heel Europa bestrijkt en verschillende disciplines omvat. Het programma van Rotom heeft circulariteit, milieuverbeteringen, duurzame inkoop en initiatieven op sociaal en ethisch gebied als prioriteit.


Gerwin Bukkems, Chief Sustainability Officer en Group Procurement Director, spreekt zijn grote trots uit en zegt:

Dit is een grote prestatie voor het hele team, die niet alleen de voetafdruk van Rotom vergroot, maar ons ook in staat stelt bij te dragen aan de circulaire oplossingen van onze klanten - de zogenaamde Rotom Handprint.

Ecovadis is een wereldwijd erkend platform dat de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. Het evalueert ecologische, sociale en ethische aspecten en geeft beoordelingen waarmee bedrijven hun duurzame praktijken kunnen verbeteren. Ecovadis speelt een cruciale rol bij het begeleiden van organisaties naar meer verantwoordelijke en impactvollere activiteiten en bevordert een duurzamer bedrijfslandschap op wereldwijde schaal.