Bereid uw magazijn voor op een periode van intensieve inkoop met behulp van verpakkingshuur

Bereid uw magazijn voor op een periode van intensieve inkoop met behulp van verpakkingshuur

Sinds september bereiden de grootste e-commerce winkels zich voor op de piekperiodes in november en december. Dit is de drukste tijd van het jaar voor zowel de e-commerce als de logistiek vanwege een sterke toename in (online) shopping.

Black Friday, Sinterklaas en Kerstmis vormen samen hoogseizoen voor ondernemers. Dit jaar kan het nog een andere dimensie hebben, want als gevolg van de pandemie is de e-commerce markt sterk toegenomen. Een rapport uit Polen Gemi' rapport van juli 2020 liet zien dat het aantal mensen dat besluit om online te kopen groeit.

Wanneer men de bewegingsbeperkingen als gevolg van corona ter harte neemt, kan aangenomen worden dat online winkelaankopen deels de aankopen in de winkels zelf zullen overnemen. Schattingen van analisten wijzen erop dat bijvoorbeeld de Poolse e-commerce sector dankzij corona bijna verdubbeld zal worden in 2020. Wat e-commerce betreft is er dus een absoluut recordjaar op komst!

Het is nog te vroeg voor definitieve conclusies. Echter, het is de moeite waard om het potentieel van de markt te erkennen en uw bedrijf goed voor te bereiden op de aankomende e-commerce shopping-storm. Goed doordachte magazijnlogistiek zal een cruciale rol spelen bij uw concurrentievoordeel en het uiteindelijk verkoopsucces en de omzetcijfers.

Het huren van logistieke middelen draagt bij aan uw succes

Elektronische handel groeit in kracht, maar de ontwikkeling van het bedrijfsleven is een echte uitdaging. Veel online retailers en leveranciers voelen zich overweldigd door het complexe logistieke proces dat dit met zich meebrengt. Om de kosten van de in- en uitvoerstromen te beheersen is een efficiënte toeleveringsketen van groot belang.

Met de plotselinge schommelingen in de verkoop is de hulp van een ervaren partner essentieel. Daarom biedt de Rotom Groep vele diensten aan, zoals verhuur of pooling oplossingen om het uw bedrijf zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Hoe verloopt de verhuur van verpakkingen in het hoogseizoen?

Op dit moment hebben detailhandelaren en fabrikanten te maken met een grotere vraag van klanten naar bepaalde producten dan gewoonlijk. Ze moeten een plaats vinden in het magazijn. Maar wat als u een bepaalde hoeveelheid ladingdragers mist, bijvoorbeeld pallets, kunststof bakken of stapelrekken om alles kwijt te kunnen? De mogelijkheid om logistieke middelen te huren stelt u in staat om te voorzien in uw huidige magazijnbehoeften zonder dat u hoeft te betalen voor langdurige opslag of aankoop van deze ladingdragers.

Welke producten kunt u huren voor de e-commerce?

Europallets en palletranden

De stijgende e-commerce verkoop heeft de vraag naar pallets in de magazijnen en de distributie doen toenemen. Wij bieden een breed scala aan pallets die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Afhankelijk van de kwaliteit zijn sommige speciaal aangepast voor geautomatiseerde productie- en opslagsystemen, andere helpen om seizoensgebonden pieken op te vangen. Door het huren van pallets verlaagt u de kosten alleen voor het voorraadbeheer in plaats van het plannen van de aankoop van nieuwe verpakkingen. Daarnaast stellen palletranden u in staat om producten veilig op te slaan op pallets. Zo blijft u flexibel in transport en opslag omdat deze gemakkelijk kunnen worden opgevouwen als ze niet in gebruik zijn.

Stapelrekken

Stapelrekken creëren flexibele opslagsystemen. U kunt de stellingen eenvoudig instellen op basis van uw behoeften en de juiste plaats in het magazijn. Als u meer ruimte wilt maken voor producten in de buurt van de laadruimte of als u de stationaire stellingen wilt uitbreiden, kunt u dat op elk gewenst moment doen. Het toevoegen van extra legborden is ook zeer eenvoudig. De verschillende lengtes van de steunen zorgen voor de juiste hoogte voor elk niveau.

Een stapelrek is een geweldig hulpmiddel voor het vergroten van de opslagruimte

U kunt ook individuele doorgangen verbreden om werknemers meer ruimte te geven om zich in de ruimte te verplaatsen, vooral als ze gebruik maken van vorkheftrucks en palletwagens. Dit zal ook helpen om de veiligheid in het magazijn te verbeteren en het ophalen van goederen te versnellen.

Het grootste voordeel van stapelrekken is de flexibiliteit en het gemak van de installatie. Na het piekseizoen kunt u ze volledig uit elkaar halen en halen wij ze bij u op. Als u besluit te huren, maakt u geen extra opslagkosten wanneer u ze niet nodig heeft.

Nestbare kunststof Euronorm bakken

Euronorm bakken vereenvoudigen de orderverwerking. Ze passen in orderverzamelwagens en zijn gemakkelijk te plaatsen door de dimensionale standaardisatie. Dankzij de hoge stevigheid van het materiaal, de afstemming op de afmetingen van de pallets en het reinigingsgemak zijn "Euronorm bakken essentiële verpakkingen voor de opslag en het picken van goederen in het magazijn. Aan deze voordelen kunnen we de eenvoudige bediening en de mogelijkheid om diepvriesproducten in optimale omstandigheden op te slaan toevoegen. Dit garandeert een kwaliteitsproduct, ideaal voor distributie en transport.

Euronorm bakken zijn onmisbaar in een magazijn

Nestbare kunststof dekselkisten hebben een verzegeling die goederen beschermen tegen diefstal. Het ontwerp van de dekselkisten bespaart ruimte tijdens de opslag en de robuuste, geïntegreerde deksel maakt het mogelijk om de bakken te stapelen. Ze zijn ideaal voor gebruik met rolcontainers bij het picken van kleine en waardevolle producten.

2-heks rolcontainers en orderverzamelwagens

Rolcontainers zijn een uiterst praktisch hulpmiddel voor het transport van producten van het magazijn naar de winkels. Het zijn mobiele wagens met verzinkte gaaswanden, die vooral handig zijn bij de bevoorrading en opslag in sectoren als de voedingsindustrie, de detailhandel en de supermarkten. Ze zijn een uiterst praktisch hulpmiddel tijdens de leverperiode voor de kerst. Bij Rotom kunt u gaaswagens huren in de basisversie, met 2, 3 of 4 wanden. Daarnaast is ook een anti-diefstal rolcontainer beschikbaar.

Orderverzamelwagens maken snelle "picking" mogelijk, dat wil zeggen het verzamelen van klantenorders. In de e-commerce industrie is de doorlooptijd van een bestelling cruciaal bij de keuze van een productleverancier. Daarom zullen orderverzamelwagens die aangepast zijn aan het snelle werk in het magazijn en uitgerust zijn met eurobakken, een scannermand en andere accessoires het werk tijdens de winkelkoorts voor de kerst zeker vergemakkelijken.

Het huren van logistieke middelen maakt u flexibel

U creëert meer flexibiliteit bij het huren van pallets, palletranden, kunststof bakken of rolcontainers. Zo maakt u als retailleverancier een groot deel van uw kapitaal vrij door te besluiten de benodigde eurobakken voor korte tijd te huren. Op deze manier kunt u de bespaarde middelen gebruiken om uw core business uit te breiden en te versterken.

Bespaar kosten, tijd en creëer rust door over te stappen op het huren van pallets, bakken of rolcontainers. Wij zorgen ervoor dat u altijd de juiste verpakking krijgt op het moment en de plaats naar keuze. Wij leveren elke hoeveelheid die nodig is voor het transport, de opslag en geautomatiseerde opslagsystemen, of u nu Europallets, rolcontainers of kunststof bakken (ALC) nodig hebt. Daarnaast nemen wij de administratie van deze producten, reparatie, onderhoud en transport voor onze rekening.

Hoe verlaagt het huren van logistieke middelen uw kosten?

In aanvulling op de voordelen van het besparen van veel ruimte, beschermt de huuroptie u tegen grotere kapitaalbeperkingen. U hoeft geen nieuwe verpakkingen te kopen omdat u producten voor een beperkte periode huurt, wat de kosten aanzienlijk vermindert.

U betaalt alleen voor de daadwerkelijke huur van de verpakkingen

De huurprijzen voor verpakkingen van Rotom zijn eenvoudig. U informeert ons over de minimale huurperiode en betaalt voor elke dag dat u de gehuurde producten gebruikt. Na het plaatsen van de huurorder haalt u de pakketten bij ons op of wij leveren ze af op de door u aangegeven plaats. Datzelfde geldt voor de retournering aan het einde van de huurperiode. U betaalt alleen als u echt pallets of andere middelen nodig heeft, zonder extra kosten te maken.

Heeft u vragen over het huren van bepaalde verpakkingen? Bent u geïnteresseerd in gepersonaliseerde oplossingen? Contacteer ons en onze specialisten helpen u gratis de beste oplossing voor u te vinden.

Neem het heft in eigen hand en bereidt u vandaag nog voor op een intensieve periode door het huren van pallets, kunststof bakken, rolcontainers en andere verpakkingen die uw supply chain aanvullen op het moment dat het nodig is.