ISPM 15 - Fytosanitaire behandeling

ISPM 15 - Fytosanitaire behandeling

ISPM 15 (ook wel fumigeren genoemd) omschrijft de behandeling van houten verpakkingen en hout. Het elimineert alle organismen die het ecosysteemkunnen aantasten in de landen waar deze verpakkingen naartoe worden getransporteerd. Volgens deze standaard moeten de meeste verpakkingen voor internationaal verkeer die gemaakt zijn van hout behandeld worden. Bij een heat treatment van hout wordt het hout op een temperatuur van 56°C gebracht en wordt dit voor 30 minuten vastgehouden. Het bedrijf Rotom Nederland heeft een droogkamer waar deze behandeling kan plaatsvinden. Transporteren van hout buiten uw land ISPM 15 (IPPC) is niet nodig voor het transporteren van hout of houten verpakkingen binnen de Europese Unie. In het geval van Europese landen die geen lid zijn van de EU moet hout of houten verpakkingen wel behandeld zijn volgense de ISPM15 voorwaarden om ze te importeren naar de Europese Unie.

De onderstaande landen gebruiken de ISPM15 (IPPC) voorwaarden:

Argentinie, Australie, Bolivia, Brazilie, Canada, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Egypte, Filipijnen, Guatemala, India, Mexico, Nieuw - Zeeland, Nigeria, Panama, Peru, Zuid Afrika, Zuid - Korea, Zwitserland, Turkije, Verenigde Staten, Venezuela, Europese Unie.

Gefumigeerde pallets - Rotom Nederland. Rotom Nederland levert pallets die geschikt zijn voor export volgens de IPPC normen zowel voor wegwerp pallets als meermalig te gebruiken pallets. Wij zijn gecertificeerd voor ISPM15 (IPPC) onder het nummer NL029. Nieuwe en gebruikte houten pallets in kleine hoeveelheden die behandeld zijn kunt u kopen op onze webshop www.logistiekonline.nl wij hebben alle standaardmaten - 80x60, 120x80, 120x100 and 114x114.