Hoe verbeteren de juiste transportwagens het werk in een magazijn?

Hoe verbeteren de juiste transportwagens het werk in een magazijn?

De ontwikkeling van de handwagens dateert uit de oudheid, toen het concept van het hefboomeffect al bekend was. In de loop der eeuwen zijn deze hulpmiddelen om de mens te ondersteunen sterk verbeterd.

In de 18e eeuw gebruikten jongens vanaf 11 jaar wagens om grote zakken met specerijen te vervoeren, omdat ze niet in staat waren om zware lasten met de hand te tillen. Met deze methode kunnen ze net zo goed werken als volwassen mannen bij het dragen van spullen. In het midden van de 19e eeuw ontstonden de eerste patenten voor wagens. In de loop der jaren is de verscheidenheid aan magazijnwagens aanzienlijk toegenomen.

Tegenwoordig kunnen we ons nauwelijks voorstellen dat we in magazijnen, winkels of distributiecentra werken zonder de hulp van transportwagens. Het gebruik ervan helpt het risico op letsel bij het tillen van een last te verminderen. Werken in een groot magazijn is nooit gemakkelijk, maar constante verbeteringen aan de apparatuur hebben het minder belastend gemaakt.

Waarom heb je een transportwagen nodig?

Het magazijn is een plek waar hard gewerkt moet worden om de producten efficiënt te kunnen beheren. Als ze niet goed geordend zijn, nemen ze meer ruimte in beslag. Veel producten moeten regelmatig worden verplaatst in het magazijn, wat soms lastig kan zijn als het handmatig moet gebeuren. De beste oplossing om inspanningen te verminderen en energie te besparen zijn geschikte transportwagens.

Helaas zijn er veel verwondingen op de werkplek als gevolg van het tillen van zware lasten. Het is zeer belangrijk om het juiste type wagen te selecteren voor specifieke activiteiten en omstandigheden waarin de wagen zal worden gebruikt. Een goede beslissing maakt het werk gemakkelijker, sneller én minimaliseert het risico op ongelukken op de werkplek. Vandaar de noodzaak om efficiënte apparatuur voor goederenbehandeling te gebruiken die robuust en duurzaam zijn.

Industriële transportmiddelen moeten van hoge kwaliteit zijn om te kunnen worden aangepast aan verschillende industriële taken. De wagens zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, maar hebben allemaal hetzelfde doel - om de behandeling of het transport van goederen te vergemakkelijken.

Hoe kiest u de beste transportwagen?

Wanneer u een geschikte transportwagen kiest, is het essentieel dat u de specificaties en beperkingen van het laadvermogen of gewicht van elke wagen leest om te bepalen of deze geschikt is voor de verwerking en het transport van uw goederen. Het kiezen van de beste platformwagen is geen moeilijke taak; bepaal uw eisen, omgeving, budget en enkele andere factoren die hieronder worden genoemd.

1. Het type product dat wordt verwerkt

Er kunnen verschillende bedrijfsbehoeften zijn waar rekening mee moet worden gehouden. Dit is de reden waarom transportwagens een breed scala aan toepassingen en functionaliteiten hebben, wat het belang ervan in het bedrijfsleven vergroot. Het wordt beïnvloed door een aantal factoren, zoals het type, gewicht, vorm, grootte van het product, enz. Welk artikel wordt getransporteerd? Is het volumineus of niet? Het gewicht van het artikel en de vorm bepalen de grootte van het schap of platform en de laadcapaciteit van de wagen. Zijn de goederen gesorteerd of niet? Kunnen ze vlak in dozen of kunststof bakken worden geplaatst, of zijn het losse items met ongelijke afmetingen die gewoon niet op elkaar gestapeld kunnen worden?

2. Het milieu

Is er een lift op elke verdieping? Zijn de deuren en doorgangen groot genoeg om de wagen gemakkelijk te kunnen besturen? Misschien functioneert de wagen ook buiten het magazijn? Houd er rekening mee dat grote wagens alleen in service- en goederenliften vervoerd kunnen worden. Op deze manier kunnen de fysieke omstandigheden op de werkplek helpen om de grootte en de vorm van de te gebruiken wagens te bepalen.

3. Flexibiliteit

Zoekt u een wagen die klaar is om zich aan te passen aan totaal andere situaties? Kunnen ze worden aangepast aan een specifieke breedte of hoogte die u wilt, kunnen ze gemakkelijk naar achteren worden geschoven of worden uitgeschoven? Dat hangt af van hoe en waar u de transportwagen wilt gebruiken. Uiteindelijk is het beste om te kiezen voor een flexibele en veelzijdige wagen die kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen.

4. Gebruiksfrequentie

U moet ook nadenken over hoe vaak de wagen gebruikt gaat worden. Als u regelmatig zware goederen vervoert, zult u moeten investeren in een uiterst robuuste en betrouwbareplatformwagen, gemaakt van hoogwaardige materialen.

Bij Rotom hebben we een breed scala aan transportwagens, die een belangrijk onderdeel vormen van ons assortiment. Wij leveren ze in verschillende maten en uitvoeringen om te voldoen aan de specifieke behoeften van grote magazijnen en industriële installaties. We zullen nu verschillende soorten wagens bespreken die effectieve prestaties leveren in verschillende industrieën.

Populaire soorten magazijnwagens

Om u te helpen de eigenschappen van de diverse wagens beter te begrijpen, hebben we een lijst gemaakt van de meest gebruikte soorten wagens.

Handwagens, ook wel bekend als steekwagens

Tweewielers met een klein platform en een stevige achterkant zijn de eenvoudigste en meest voorkomende van de hele reeks aangeboden wagens. U kunt meerdere dozen op een gevorkte of stevige basis stapelen en de steekwagen wordt gekanteld en geduwd. Het gebruik ervan is beperkt tot relatief lichte ladingen die over korte afstanden worden vervoerd. Bij de moderne versies hoort de Matador vouwbare steekwagen, die vlak kan worden opgevouwen, een draagvermogen heeft van 200 kg en de hele constructie van de wagen bestaat uit platte buizen voor een betere gewichtsverdeling en stabiliteit.

Hoe verbeteren de juiste transportwagens het werk in een magazijn

Bij de handwagens horen natuurlijk steekwagens. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het transport van gasflessen, tapijten, meubels, planken of huishoudelijke apparaten. Naast de standaard modellen is er een zeer praktische trapklimmer met batterij en een hefplatform, die op rupswielen bewegen om de verplaatsing via de trap te vergemakkelijken.

Platformwagens

Als uw bedrijf een transportwagen voor zware goederenbehandeling nodig heeft, zijn "tafelwagens de juiste keuze. Dankzij het vlakke laadvlak en de stevige wielen met kogellagers kan dit hulpmiddel de zware lading aan. Het is ook de juiste keuze voor een magazijn dat een wagen nodig heeft om goederen van de ene naar de andere plek te vervoeren. Ze zijn ook ideaal voor het transport van materialen naar de klant. Sommigen, zoals de stille en vouwbare Prestar plateauwagen, zijn uitgerust met een anti-slipplatform om zekerheid te bieden dat verschillende soorten producten op de wagen blijven liggen.

Hoe verbeteren de juiste transportwagens het werk in een magazijn

Het platte platform is gemonteerd op een vierwielig onderstel en heeft een handvat aan één of beide uiteinden. Met een draagvermogen van 250 kg tot 500 kg kan het platform in verschillende maten worden uitgevoerd, open of omgeven door een metalen gaas, zoals in het geval van deze gaaswand platformwagen. Het frame van de wagen bestaat uit één stuk en alle bochten en hoeken zijn zo glad en afgerond als maar mogelijk is. De bodem van de wagen is gemaakt van hoogwaardig hout of metaal en dit is afhankelijk van de uitvoering van de wagen. Dit is de basisconstructie van de wagens om stevigheid te garanderen.

De hoogwaardige platformwagens zijn gemaakt van roestvrij staal of aluminium (voor kleinere ladingen). Verschillende soorten accessoires zoals wielen, kettingen, remmen, handgrepen, wanden, handgrepen, enz. zijn bij de wagens inbegrepen om een grotere efficiëntie in de werking van de wagens te garanderen.

Palletwagens, ook bekend als pompwagens

Handpalletwagens zijn een onmisbaar hulpmiddel in elk magazijn, elke productiehal, elke winkel, met name op plaatsen waar met een vorkheftruck niet kan worden gereden, vanwege de grootte ervan.

Pompwagens inclusief weegschaal zorgen ervoor dat elke lading op de pallet snel en gemakkelijk kan worden gewogen. Het is een praktische oplossing omdat het mogelijk is om zo'n wagen naar elke plaats te rijden en het gewicht in een paar seconden te meten. Dit is een functionaliteit die vooral wordt gewaardeerd door magazijnen, productiebedrijven, koeriersbedrijven en alle andere instellingen waarvoor de mogelijkheid van snelle gewichtsmeting belangrijk is.

Hoe verbeteren de juiste transportwagens het werk in een magazijn

De palletwagens zijn ook veilig te bedienen. Om schade aan de lading bij het laden van zware goederen te voorkomen, daalt de daalsnelheid automatisch. De heffunctie bestaat uit 3 zuigerstangen die een licht pompvermogen produceren en een uitstekende stabiliteit bieden. Daarom zijn palletwagens geschikt voor proceslijnen en productielijnen.

Transportwagens voor zware ladingen

Dit type wagen maakt het gemakkelijk om zware, onregelmatig gevormde ladingen te vervoeren op vele plaatsen, zoals bouwplaatsen of magazijnen. Zo is de multifunctionele transportwagen van Matador ideaal voor het transport van zware lasten, omdat de trekstang met ergonomische handgrepen hem gemakkelijk te manoeuvreren maakt. De pneumatische wielen zorgen voor een grotere mobiliteit binnen en buiten, zelfs met zware voorwerpen op het platform.M-CT transportwagens zijn uiterst robuust en hun lekvrije wielen kunnen goederen met een gewicht van 500 kg dragen.

Hoe verbeteren de juiste transportwagens het werk in een magazijn

Etagewagens

Zoals de naam al aangeeft, heeft dit type magazijnwagen etages, zodat er meer producten in bakken kunnen worden getransporteerd. Bij de keuze van de juiste etagewagen zijn toepassing, draagvermogen en het aantal etages belangrijk. Als u een cateringwagen nodig heeft, zal deze uitgerust zijn met handgrepen, stil zijn en gemakkelijk te bedienen. Op hun beurt moeten opslag- en magazijnwagens een hoger laadvermogen hebben. Het aantal etages hangt af van het soort producten dat erop wordt vervoerd en of ze klein of groot zijn.

Bij de keuze van het laadvermogen moet rekening worden gehouden met het laadvermogen per etage, zodat het niet overbelast raakt en niet wordt blootgesteld aan het risico van beschadiging van de wagen, evenals om mogelijke schade aan het vervoerde voorwerp te voorkomen.

Orderverzamelwagens

De E-commerce industrie ontwikkelt zich momenteel zeer dynamisch, waardoor orderverzamelwagens een noodzaak worden in magazijnen. De wagens voldoen aan alle noodzakelijke veiligheidseisen. Bijvoorbeeld deze orderverzamelwagen, die in ons Rotom assortiment is voorzien van een speciale ladder, die aan de zijkant is bevestigd met rubberen treden.

Dankzij dit systeem kunt u gemakkelijk items bereiken vanaf hogere planken, zonder dat u goederen van de magazijnwagen af moet halen. Dit is bevorderlijk voor een snelle orderverwerking. Andere wagens hebben al bijpassende euronorm bakken voor snelle en soepele orderverzameling.

Speciale wagens, bijv. voor platen of deuren

Sommige bedrijven hebben magazijnwagens nodig die gemaakt zijn voor een specifieke taak. In de bouwsector is er behoefte aan wagens voor het transport van grote panelen, deuren of bulkgoederen. De Matador M-350-V platenwagen is hier zeer geschikt voor. Het is een zeer solide wagen, die ergonomisch en gemakkelijk te besturen is. Een groot platform en speciale wielen maken het rijden op onverhard terrein met de goederen makkelijker. Bij de keuze van de ideale wagen voor uw bedrijf is het de moeite waard om niet alleen rekening te houden met het doel ervan, maar ook met de grootte van de producten die het zal moeten dragen.

Gebruik de voordelen van magazijnwagens en bekijk het aanbod van Rotom

Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen ontwikkeld om het werk in magazijnen te vergemakkelijken. In het geval dat u zware lasten moet dragen, zijn transportwagens de beste optie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, groottes en typen én zijn aangepast aan het soort werk dat u doet.

Om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, moet u een goede analyse maken voordat u de wagens aanschaft. Als jarenlange leverancier van transportwagens leveren wij alleen producten van hoge kwaliteit. Wilt u hier meer over weten? Heeft u hulp nodig? Contacteer ons en onze logistieke specialisten helpen u graag bij het kiezen van de juiste magazijnwagen, passend bij uw behoeften.