Kom meer te weten over de houten pallet productie

Kom meer te weten over de houten pallet productie

Houten pallets zijn een veelgebruikte logistieke drager over de hele wereld. De pallets zijn een essentiële schakel in de distributieketen, de opslag en het transport. Volgens het laatste marktonderzoek van analisten zal de omvang van de houten verpakkingsmarkt in de periode 2019-2023 met meer dan 4% toenemen.

Door de ontwikkeling van E-commerce en de toename van het aantal logistieke centra is er in veel landen in Europa een toenemende vraag naar houten verpakkingen, die gestandaardiseerd zijn als EPAL-pallets, maar ook naar pallets die op bestelling worden gemaakt voor een specifiek product.

Massaproductie van standaard houten pallets

Op dit moment bieden wij onze klanten een product aan dat onmiddelijk onvertuigt door zijn kwaliteit. Om de kwaliteit telkens weer te kunnen garanderen, zijn geautomatiseerde oplossingen op dit gebied uitstekend, dankzij de besparing van materialen en de repetitieve en consistente productie.

Productievestiging met CAPE-machines voor de productie van houten pallets

De efficiëntie van de CAPE-machineproductielijnen stelt Rotom in staat om sneller te reageren op klantverzoeken. Met 2-3 medewerkers produceert het nieuwe robotsysteem 320-340 pallets per uur, tot 4.500 per dag in twee ploegen. Het nieuwe CAPE-systeem omvat veel stations die zijn uitgerust met robots, wat ongetwijfeld de flexibiliteit verhoogt en het vereiste aantal medewerkers vermindert.

Houten pallets op maat, bijvoorbeeld een verpakking volgens een speciaal ontwerp

Wij produceren ook op maat gemaakte houten pallets, die worden geleverd met specifieke opties en aanpassingen die het beste passen bij de betreffende taak. Klantspecifieke pallets worden op een halfautomatische lijn geproduceerd en indien nodig worden ze nog handmatig bewerkt. Elk van de pallet elementen wordt afzonderlijk gemaakt en vervolgens worden de afzonderlijke elementen op een aparte lijn samengevoegd.

CAPE-robot tijdens de massaproductie van pallets

Om de productieprocessen verder te optimaliseren werd een speciale robot geïnstalleerd voor de productie van ABB RN4017 houten pallets en kratten. Het werk van de robot voldoet volledig aan onze verwachtingen omdat het onze productie aanzienlijk heeft versneld en een hoge kwaliteit heeft gegarandeerd dankzij de 100% repetitieve werking. Momenteel is het in staat om meer dan 1500 pallets per dag te produceren!

Moderne productielijn voor houten pallets versnelt de productie

Productie van op maat gemaakte pallets en hun impact op het bedrijfsleven

1. Verpakking optimalisatie

Soms vereisen producten specifieke oplossingen. Sommige zijn extreem zware producten met grote afmetingen, dan zijn er speciale pallets nodig om het gewicht van zo'n product te weerstaan. Wij hebben ervaring met het ontwerpen van verpakkingen voor bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten, elektronica, pompen, ventilatiesystemen en de bouwsector.

Op maat gemaakte houten pallets worden geleverd volgens een nauwkeurig omschreven specificatie, zodat ze volledig in overeenstemming zijn met het desbetreffende product. dit houdt ook in dat er een passed robuust materiaal, een ongebruikelijk concept of individuele afmetingen moeten worden aangebracht. Hout geeft u de vrijheid om zelfs de meest complexe producten te ontwerpen. U kunt meer lezen over de voordelen van gepersonaliseerde pallets in dit artikel op de blog.

2. Kostenbesparing en productveiligheid

Een op maat gemaakte verpakking is uiterst kostenbesparend. Dit resulteert in meetbare besparingen in de productieketen, zowel op het gebied van productbescherming als op het gebied van transportkosten. Bovendien wordt op deze manier overproductie van materiaal vermeden, wat ongetwijfeld gunstig is voor een duurzaam beleid van goed gebruik van hulpbronnen. Verder maakt de verpakking die is ontworpen om aan de behoeften van het individuele product te voldoen het gemakkelijker om de magazijnruimte te beheren zonder onnodige verspilling van ruimte.

3. Andere eisen van de productieketen

Het ontwerp van pallets van een specifieke bestelling helpt de productie te optimaliseren naar de wens van de klant. Het kan voorkomen dat een verpakking zo ontworpen moet worden dat bijvoorbeeld een bepaalde hoeveelheid producten op een pallet past, bv. 200 stuks - dan kunnen we ons eenvoudig aanpassen aan de klant.

Houten pallet op maat, speciaal gemaakt voor TV-productie

Hoe ziet het proces van het creëren en produceren van een op maat gemaakte pallet eruit?

Stap 1

In de beginfase verzamelen we alle gegevens over het desbetreffende product; de verpakkingsmethode, het gewicht, het type transport, de opslagmethode, etc. wanneer de Rotom specialisten een nieuwe verpakking moeten ontwerpen. De klant kan ook direct met een kant-en-klare specificatie komen, dan beginnen we op basis daarvan met de productie.

Stap 1

 

Stap 2

De tweede stap betreft het voorontwerp en de optimalisatie ervan, in termen van constructie en stevigheid.

Stap 3

Gedurende deze tijd worden er testpatronen gemaakt. We maken voorbeelden om te controleren hoe de pallets zullen reageren tijdens de opslag en het transport. Dit alles om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de verpakking onze klant niet teleurstelt.

Stap 4

Data analyse. We verzamelen informatie na het testen over hoe het product heeft gereageerd, of alles volgens plan is verlopen, of dat er enige aanpassingen aan het ontwerp nodig zijn.

Stap 5

Als we na de analyse constateren dat er enkele wijzigingen aangebracht moeten worden, wordt het ontwerp aangepast. Hoewel dit zelden voorkomt, willen we geen enkel productiestap missen.

Stap 6

Gedurende deze tijd wordt een proefpartij van de houten pallets geproduceerd en wordt er een eindcontrole uitgevoerd.

Stap 7

De uiteindelijke productie. We zijn er van overtuigd dat de verpakking aan alle eisen en kwaliteitsnormen voldoet, dus wordt het product in de massaproductie geïntroduceerd.

In elke productiestap van de op maat gemaakte pallets, ontvangen wij volledie ondersteuning van onze R&D specialisten en onze verkopers. Als het product buiten de EU wordt gebruikt, zorgen we ervoor dat het voldoet aan de ISPM 15 normen.

In het kort de voordelen van het ontwerpen van houten pallets:

  • Pallets met een op maat gemaakt ontwerp verhogen de efficiëntie van de supply chain - wat een aantoonbare besparing oplevert. Elk door ons gemaakt ontwerp is gratis, u wordt dus niet belast met extra kosten.
  • Een op maat gemaakte pallet is niet altijd duurder dan een standaard pallet - het blijkt zelfs dat bij massaproductie op maat gemaakte pallets besparingen opleveren in plaats van kosten.
  • Het op maat gemaakte ontwerp weerhoudt u er niet van om gebruik te maken van de packaging recovery service. Door gebruik te maken van de op maat gemaakte pallets die u bezit, kunt u dergelijke pallets terughalen en repareren om

    Wij zijn een ervaren fabrikant van zowel standaard als op maat gemaakte houten pallets en we kunnen u zowel retail- als groothandelshoeveelheden leveren. Wij zijn in staat om pallets te produceren in vrijwel alle mogelijke maten! Heeft u meer vragen over houten pallets? Stuur uw vraag hieronder of neem direct contact met ons op.

Gerelateerde producten