Palletranden van hout, kunststof of metaal; Wij helpen u kiezen

Palletranden van hout, kunststof of metaal; Wij helpen u kiezen

Palletranden zijn een uiterst praktische en modulaire oplossing voor de logistieke- en verpakkingsindustrie. Als de toevoer van uw bedrijf te wijten is aan seizoensgebonden productie, dan zijn palletranden een flexibele verpakkingsoplossing die eenvoudig te installeren is. Hiermee kunt u in zeer korte tijd robuuste palletboxen maken.

In veel bedrijven worden orders continu verwerkt en moeten deze zo snel mogelijk klaar staan voor verzending. In een snel veranderende wereld van distributie en magazijnen is elke minuut cruciaal. Daarom is het de moeite waard om de voordelen van palletranden te kennen, die zullen bijdragen aan het succes van de transacties in uw bedrijf.

Wat zijn palletranden?

Palletranden zijn palletaccessoires die zorgen voor meer veiligheid en stabiliteit voor goederen op pallets. Ze worden meestal met metalen beugels aan de bovenrand van houten pallets bevestigd. Op deze manier vormen ze een soort kraag om de pallets, vandaar ook de Engelse term: pallet collars.

Ze kunnen de ideale oplossing zijn voor het opslaan, verpakken en verzenden van producten die goed beschermd moeten worden. De palletrand kan de klassieke houten kisten vervangen. Palletranden maken het makkelijker om uw magazijn schoon en netjes te houden. De flexibiliteit van deze producten maakt ze geschikt voor gebruik met verschillende soorten pallets. Naast hout kunnen de palletranden van kunststof of metaal zijn. Deze variëteit maakt de palletranden zeer populair.

Hoe versnellen palletranden uw ordervoorbereidingsproces?

Het praktische van palletranden is dat ze zeer flexibel zijn in hun ontwerp. Ze zijn geschikt voor verschillende hoogtes en afmetingen. Typische afmetingen van palletranden zijn 600 x 800, 800 x 1200 en 1000 x 1200 mm. Na het inklappen nemen de randen significant minder ruimte in beslag. Zo reduceert u eenvoudig de kosten van het retourtransport. U kunt ook kiezen voor randen met vier of zelf zes scharnieren. Laatstgenoemde is na het inklappen niet langer dan de lengte van de pallet.

Dankzij de palletranden stapelen de medewerkers de producten en voegen ze de randen op een doorlopende basis toe tot de bestelling gereed is. Er wordt een deksel op geplaatst om de goederen te beschermen en de bestelling is klaar om in de trailer te worden geplaatst.

Met palletranden in de gehele supply chain standaardiseert u uw transport- en opslagverpakkingen. Dit is mogelijk omdat de palletranden zijn ontworpen voor gebruik op standaard pallets. We zoomen graag in op de drie soorten randen, hun voordelen en toepassingen.

Het gebruik van palletranden biedt vele voordelen zoals optimaliseren van de ruimte in het magazijn en tijdens het retourtransport na het inklappen. U kunt tot 80% ruimte besparen. De uitbreidingen maken het ook mogelijk om gemakkelijk toegang te krijgen tot opgeslagen goederen. Ze zijn ook zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken. Ze maken het ook mogelijk om verschillende soorten producten op een pallet op te slaan, vooral wanneer deze is aangepast aan uw behoeften.

Onze bestseller: Houten palletranden

Houten palletranden zijn een zeer handige en voordelige vorm van herbruikbare verpakkingen voor diverse toepassingen. Ze zijn een oplossing voor bedrijven die zich bezighouden met onderdelenproductie, opslag en logistiek, kwekerijen of detailhandel.

Het meest populaire materiaal voor de palletranden is naaldhout, dat de vereiste kwaliteit waarborgt. Elke nieuwe palletrand wordt gefumigeerd om deze te beschermen tegen ongedierte en om export naar landen buiten de EU mogelijk te maken. Daarom hebben al onze houten palletranden een ISPM15-certificaat en voldoen ze aan alle geldende IPPC-voorschriften.

De kunststof palletrand vormt samen met het deksel een omvangrijke transportdoos.

De palletranden zijn gemaakt van vier tot zes houten planken met metalen scharnieren in elke hoek die de planken bij elkaar houden. Ze kunnen worden uitgerust met andere accessoires zoals metalen afstandshoeken om de inhoud van het verlengstuk te zien, scheidingswanden om de beschikbare ruimte te verdelen of kunststof stabilisatiehoeken. De randen worden op een traditionele houten pallet geplaatst, waardoor er een ruime kist ontstaat. Er is geen speciale montage nodig; ze schuiven stevig op de pallet en kunnen gemakkelijk worden gestapeld, wat zorgt voor flexibiliteit en hoogte tegen een betaalbare prijs.

Scharnieren maken het ook mogelijk om de palletrand op te vouwen wanneer deze niet wordt gebruikt. Dit is een van de belangrijkste kenmerken die heeft bijgedragen aan hun groeiende populariteit. Bovendien kan zo'n kist van palletranden worden bedekt met een deksel in bijpassende afmetingen gemaakt van hout, multiplex of OSB.

Kunststof palletranden

Bij de meeste goederen is bescherming het belangrijkst. Dit geldt niet alleen voor het transport, maar ook voor de opslag. Kunststof palletranden zijn een handige en voordelige optie voor wie moderne en zeer efficiënte verpakkingsoplossingen nodig heeft. Ze zijn ideaal voor producten met ongewone afmetingen. In bulk getransporteerd zijn ze een perfecte vervanging voor houten palletranden. Palletranden zijn inmiddels zo populair geworden dat er wereldwijd jaarlijks meer dan 20.000.000 nieuwe kunststof palletranden worden geproduceerd. De op elkaar gestapelde palletranden kunnen doosvormig zijn.

Het grote voordeel van kunststof palletranden is dat ze voldoen aan hoge hygiëne-eisen. Ze zijn een ideale oplossing voor magazijnen met een geïmplementeerd HACCAP-systeem. Bovendien worden ze vaak gebruikt in industrieën die speciale opslag van halffabrikaten nodig hebben, bijvoorbeeld de automobielindustrie. Ze hebben ook de voorkeur van bedrijven uit de opslag- en transportsector omdat ze licht en duurzaam zijn en weinig ruimte in beslag nemen na het inklappen. Er is geen noodzaak voor een warmtebehandeling en de producten worden veilig opgeslagen, omdat elke verlenging ook kan worden afgedekt met een geschikte hoes.

De kunststof palletrand vormt samen met de deksel een omvangrijke transportkist.

Bovendien kunt u eenvoudig de hoogte van de kist bepalen. U kunt verschillende randen op elkaar stapelen. Net als de houten palletranden zijn ook de kunststof randen opvouwbaar, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen als ze niet gebruikt worden. De palletranden zijn gemaakt van sterk PE (polyurethaan) voor langdurig gebruik.

Hierdoor wordt geen verpakkingsafval geproduceerd, bijvoorbeeld door de goederen te verpakken op een pallet met krimpfolie, wat extra kosten met zich meebrengt. Dit bevordert een duurzaam ontwikkelingsbeleid en kan ook gebruikt worden in pooling oplossingen.

Metalen palletranden

Metalen palletranden zijn geschikt voor standaard Europallets, bijvoorbeeld de 1200 x 800 mm en 1200 x 1000 mm formaat pallets. Elke metalen palletrand is een solide product, dat de getransporteerde goederen perfect beschermt en het stapelen van pallets mogelijk maakt. In ons aanbod hebben we zowel gelakte als gegalvaniseerde randen, zodat ze niet corroderen.

Metalen palletranden met kantelbare klep passen op standaard Europallets

Het gaas geeft een duidelijk beeld van de producten, meestal wordt dit soort randen gebruikt in de zware industrie en de productie. Het ontwerp van de palletrand heeft een scharnierende klep aan de langere zijde voor gemakkelijk laden. Het belangrijkste voordeel van metalen palletranden is dat ze kunnen worden gestapeld. Het feit dat de metalen palletranden stapelbaar zijn, bespaart opslagruimte in het magazijn en transport. Metalen palletranden zijn geschikt voor transport buiten de EU.

Selecteer de beste optie voor uw branche

Palletranden zijn een goedkope optie voor grote en robuuste palletboxen. Als uw bedrijf geen behoefte heeft aan de extra bescherming die traditionele palletboxen voor zware en dure producten bieden, zijn palletranden een kosteneffectief alternatief waarop u kunt vertrouwen. Zelfs als de palletrand na lang en intensief gebruik beschadigd is, is het veel goedkoper om een nieuwe palletrand te kopen dan een palletbox te repareren of vervangen.

Het belangrijkste is om producten op tijd, veilig en tegen minimale kosten naar klanten te sturen. Met palletranden kan uw bedrijf dit op de meest flexibele en efficiënte manier doen.