Pooling van logistieke middelen - leer over de voordelen

Pooling van logistieke middelen - leer over de voordelen

Zoals Henry Ford al eens zei: "Samen komen is een begin; samen blijven is vooruitgang; samenwerken is succes." Inderdaad kan samenwerking ertoe leiden dat de effectiviteit van je onderneming toe neemt en het functioneren ervan verbeteren. Laten we eens kijken naar de de voordelen van het pooling service proces.

Ben je de eigenaar van een grote hoeveelheid logistieke middelen en wil je dat iemand de circulatie ervan managed, ze ophaalt bij de klanten en ze voorbereid om herbruikt te worden? Of misschien wil je niet investeren in het voortdurend aanschaffen van nieuwe ladingdragers en wil je je logistieke middelen hergebruiken? Pooling van ladingdragers is het antwoord.

Pooling van ladingdragers binnen Rotom

Hoe ziet pooling er in de praktijk uit?

Beschouw uw ladingdragers als herbruibaar

De eerste stap is een grondig onderzoek naar je logistieke processen om zo ladingdragers te kunnen introduceren die hergebruikt kunnen worden in een pooling systeem. We bereiden gratis een business case voor waarin we je doelen en de voordelen opstellen. Daarna kunnen we beginnen met het implementeren van management voor ladingdragers.

Jij geeft de plaats aan waar je de geselecteerde ladingdragers terug wil ontvangen. Gedurende deze tijd kun je via een online applicatie checken waar en wanneer de bezorging plaats vindt. Wanneer de klant ze gebruikt heeft, wordt de ladingdragers opgehaald en vervoerd naar ons warehouse. Daar worden ze gerepareerd (indien nodig) schoongemaakt en opgeslagen, totdat jij ze weer nodig hebt.

Wanneer je ladingdragers hebt en partner nodig hebt die hun workflow managed

Zoals hierboven omschreven, onderzoeken we eerst je logistieke processen grondig en bereiden we een business case voor, die we daarna implementeren. Wanneer je de ladingdragers met goederen op transport naar de klanten gaan, regelt Rotom de rest van het proces.

Het 2Return controle systeem ontvangt de benodigde informatie en houdt zicht op de ladingdragers. We collecteren dan de gebruikte pallets, bakken of rolcontainers. Daarna controleren we de staat ervan en slaan ze op, indien nodig. Op deze manier win je ruimte, want we bezorgen de ladingdragers terug wanneer jij ze weer nodig hebt. Dankzij de zogenaamde "just in time" leveringen, krijg je een geoptimaliseerd productie proces en gratis opslagruimte - terwijl je beschikbaarheid houdt over hoge kwaliteit ladingdragers.

Voordelen van pooling:

1. Winstgevendheid

- Je brengt de kosten terug van het telkens opnieuw aanschaffen van nieuwe ladingdragers. Je huurt en betaalt alleen voor wat je nodig hebt op het juiste moment. Je loopt niet tegen extra kosten aan voor het opslaan van de ladingdragers, omdat je ze simpelweg niet zelf op slaat. Het budget is simpel en eenvoudig om mee te werken: één prijs voor de dienstverlening, inclusief de huur, reparatie en transport en het beheren. Ook niet onbelangrijk, door gebruik te maken van de diensten van Rotom (2Return) breng je je transportkosten terug want onze magazijnen zitten overal in Europa. Bij Rotom analyseren onze specialisten de kosten voor administratie, logistiek en de ladingdragers om te berekenen hoe we de kosten binnen jouw processen zo ver mogelijk terug kunnen brengen.

2. Focus op jouw zaken

- Je kunt je weer focussen op de kerntaken binnen je eigen business. Laat het hele proces van logistieke ladingdragers aan de specialisten. Dan mag je verwachten dat de kosten voor ladingdragers en opslag in het magazijn en het onderhoud van ladingdragers omlaag gaan. Als gevolg daarvan kunnen medewerkers zich weer bezig gaan houden met hun kerntaken.

3. Flexibiliteit

Gebaseerd op wat je nodig hebt, kun je het gebruik van ladingdragers vermeerderen of verminderen. Als je niet innodig wil investeren, dan kun je gebruik maken van Rotom's uitgebreide huuraanbod in ladingdragers. Dat voorziet in alle behoefte aan ladingdragers, ook wanneer je een seizoenscontract hebt afgesloten met een klant of wanneer je vanwege een piek in seizoensgebonden verkoop. Dankzij het effectieve gebruik van logistieke middelen kun je opslagruimte vrijmaken en de flexibiliteit verbetert de uitvoering binnen de supply chain.

4. Betere bescherming en hoge kwaliteit

- Herbruikbare ladingdragers zijn gefabriceerd en ontworpen om extra duurzaam te zijn, wat het gevaar op beschadiging van een product tijdens transport vermindert. Na een grondige analyse van jouw supply chain en de specificaties van de producten die je voert, kunnen we de juiste typen ladingdragers kiezen om goed te presteren tegen lage kosten. We hebben uitgebreide ervaring op dit gebied en een speciaal uitgezocht aanbod aan ladingdragers dat hun waarde al in vele industrieën heeft bewezen.

5. Hygiëne van producten

- Als jouw process dat nodig heeft - zullen de teruggeleverde ladingdragers uitgebreid schoongemaakt worden voordat ze hergebruikt worden. We houden ons aan alle benodigde procedures om ervoor te zorgen dat de ladingdragers aan de eisen voldoen van veilig, hygiënisch gebruik.

6. Volledige toegang tot informatie

- Het succes van het pooling process is afhankelijk van zowel het gebruik van de juiste ladingdragers als het effectief beheren ervan. Met dank aan onze online applicatie heb je up-to-date inzicht in het aantal beschikbare pallets of bakken op een specifieke locatie, zowel bij je klanten als in alle magazijnen die deel uit maken van deze circulatie. Op deze manier heb je precies inzichtelijk welke ladingdragers er voor je beschikbaar zijn. Je kunt ook rapporten bekijken die via de software te downloaden zijn.

7. Duurzaamheid

Je kan je doelstellingen op het gebied van duurzaamheid halen dankzij de voordelen van herbruikbare ladingdragers. Op deze manier gebruik je minder natuurlijke hulpbronnen, minder brandstof en produceer je minder afval. Je helpt de negatieve impact op het milieu terugbrengen, terwijl je productie gewoon doorloopt.

Producten om in pooling te gebruiken

We kunnen ladingdragers aanbieden of ontwerpen om aan jouw specifieke eisen te voldoen. Momenteel zijn de meest gebruikte producten houten pallets en kunststof pallets. Kunststof en metalen bakken (gitterboxen) zijn ook populair. Voor het complete aanbod aan ladingdragers die je kan huren of kan gebruiken in een pooling systeem, ga naar 2Return.

Verhuur van smart boxes

We zijn er trots op dat we pooling diensten mogen leveren aan klanten uit verschillende industrieën, zoals handel, automotive, verpakkingsindustrie en de pharmaceutische industrie. Met dank aan onze dagelijke ervaringen en nauwe samenwerking met klanten, hebben we veel ervaring opgebouwd in het teurgbrengen van kosten en het verhogen van de efficiëntie binnen supply chains. Heb je meer vragen over het pooling proces van ladingdragers? We helpen je graag. Vul het formulier in op de website en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Gerelateerde producten