Reparatie van metalen gitterboxen - wanneer is het nodig?

Reparatie van metalen gitterboxen - wanneer is het nodig?

Metalen gitterboxen en andere stalen gaascontainers zijn ontworpen om de zware omstandigheden van industriële magazijnen te weerstaan. Ze worden meestal gebruikt voor de opslag van producten in een breed scala van industrieën, waaronder de bouw, de automobielindustrie en de staalindustrie. Duurzame en robuuste metalen containers kunnen grote ladingen materialen bevatten zoals zware auto-onderdelen of productieafval.

Gibo-containers, ook wel gaaspallets genoemd, zijn zeer praktisch door hun standaardisatie en compatibiliteit met vorkheftrucks en andere opslagmiddelen. Het zijn staalproducten, voorbereid op het harde werk. Door het feit dat ze intensief worden gebruikt, soms in extreme omstandigheden, worden ze echter blootgesteld aan beschadigingen zoals deuken, schade aan het gaas en zichtbare sporen van corrosie. In dit geval is regeneratie van metalen gitterboxen hard nodig.

Gitterbox - ontworpen als een uitwisselbare verpakking

De metalen gitterboxen functioneren als gelicenseerde containers vanwege hun standaardafmetingen, ze zijn volledig uitwisselbaar en werken in omloop (pooling). Ze hebben speciale EPAL benamingen, waardoor we het productiejaar en de fabrikant van de box kennen, wat de authenticiteit van het product verzekert.

Het belangrijkste voordeel is dat u met dank aan de gestandaardiseerde grootte en kwaliteit certificaat, elke gitterbox terug kan sturen naar uw klanten, maar niet noodzakelijkerwijs dezelfde hoeft te gebruiken waarin de goederen zijn aangekomen.

Behoud de hoge standaard van de gitterboxen met een goede verpakking conditie

Gitterboxen zijn vanwege hun duurzaamheid een van de bekendste verpakkingen voor het transport van zware materialen in de industrie. De wanden zijn gemaakt van een zeer sterke draadconstructie (internationale staaldraad Q235) en bovendien heeft de gitterbox vervangbare platen op de bodem om de druk te verdelen en de stevigheid te verhogen.

Als u regelmatig reparaties aan uw gitterboxen uitvoert, worden deze producten zelfs bij intensief gebruik als vrijwel onverwoestbaar beschouwd. Een voorbeeld is de populariteit van gitterboxen voor de automobielindustrie, die vaak zware, op maat gemaakte onderdelen produceert. Tegenwoordig repareren de meeste bedrijven hun metalen boxen liever dan dat ze nieuwe kopen, omdat de reparatie zelf voordeliger is dan het kopen van een nieuwe gitterbox.

De reparatie van gitterboxen is een zorg voor de veiligheid van personeel en goederen

Het is de moeite waard om regelmatige inspectie van de metalen gitterboxen te overwegen om ze in een goede, veilige staat te houden. Dit is belangrijk omdat defecte, beschadigde boxen kunnen worden vervormd, waardoor ernstige schade aan de inventaris kan ontstaan. Bovendien veroorzaken defecte boxen langere laadtijden, transportproblemen en kunnen ze gevaarlijk zijn voor het personeel dat ze behandelt. Scherpe, uitstekende delen of geblokkeerde gespen kunnen een echt gevaar voor de gezondheid zijn.

De meest voorkomende schade aan metalen gitterboxen

Hoewel de gitterboxen een lange levensduur hebben, worden ze vaak gebruikt in moeilijke omstandigheden, die schade kunnen veroorzaken. Als het metalen mandje tekenen van ernstige gebreken vertoont, is het tijd om het te repareren. Wij repareren en onderhouden de boxen al vele jaren, dus controleer de onderstaande grafiek om te zien in welke gevallen uw gitterboxen direct ingrijpen vereisen.

1. Randen worden rechtgezet als de vervorming maximaal 10 mm aan de buitenkant en 20 mm aan de binnenkant bedraagt.

2. Vervorming van de klep moet worden gerepareerd zodat deze veilig kan worden bediend (openen en sluiten).

3. Als de gitterbox niet gelijkmatig op vier poten staat, is het gevaarlijk voor de bedieners en de gedragen belasting, dus is het noodzakelijk om de vorm van de constructie te herstellen of uiteindelijk de metalen poten te vervangen.

4. We repareren de roosters in de wanden zodat de draadeinden op geen enkele manier buiten de mand uitsteken.

Als de bodem van de gitterbox scheurt, mechanische beschadigingen of vormfouten vertoont, vervang hem door een nieuwe. Het is toegestaan om slechts een klein scheurtje langs de rand van het bord te hebben.

EPAL-markeringen zijn nodig om de bakken in licentie te kunnen blijven geven. Als de markeringen onleesbaar zijn, kan de gitterbox als niet origineel worden beschouwd.

Rotom's licentie om metalen gitterboxen te repareren zorgt voor hoge standaarden

Rotom Nederland heeft als een van de weinige bedrijven in Nederland een licentie om metalen gitterboxen te repareren volgens het UIC-proces. Daarom zorgen we ervoor dat elke gerepareerde gitterbox in uw verpakkingscirculatie dezelfde technische parameters heeft als het nieuwe product.

Onze belangrijkste taak is het repareren en onderhouden van de producten van onze klanten volgens de EPAL-norm. In onze mechanische werkplaatsen worden beschadigde gitterboxen gecontroleerd en zorgvuldig gerepareerd, zodat ze teruggaan naar de pooling cyclus. Dit zal uw supply chain soepel laten verlopen en u geld besparen op het kopen van nieuwe.

Onze specialisten helpen u graag bij het controleren van de kwaliteit van uw metalen gitterboxen en het vinden van de juiste oplossing voor uw bedrijf. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en wij zullen u helpen om uw gitterboxen snel weer in gebruik te kunnen nemen.