Zorg voor het gewas - verken containers, trolleys en andere oplossingen voor de landbouw

Zorg voor het gewas - verken containers, trolleys en andere oplossingen voor de landbouw

"Je hebt minstens één keer in je leven een dokter, politieagent of een priester nodig. Maar elke dag, drie keer per dag heb je een boer nodig.”

Dit bekende gezegde benadrukt het vitale belang van de landbouw. Wist u dat de landbouw 60% van de mensen over de hele wereld in hun levensonderhoud voorziet? Een alsmaar groeiende bevolking stelt de landbouw, die steeds efficiënter en meer gespecialiseerd wordt, voor enorme uitdagingen. Daarom zijn boerderijen voortdurend aan het transformeren, specialiseren en werken ze steeds vaker met moderne agrarische en logistieke oplossingen.

De voortdurende ontwikkeling van de landbouwondernemingen is bevorderlijk voor een rijkere oogst en voor efficiënter en minder inspannend werk. Tegelijkertijd moet rekening worden gehouden met de kosten van het transport van het geproduceerde voedsel en de manier waarop het wordt opgeslagen, zodat het aan hoge kwaliteitsnormen voldoet.

Door de toenemende overheidsregulering van voedingsmiddelen zijn geschikte eetwaar verpakkingen cruciaal geworden in de verwerking van groenten- en fruit producten, maar ook in andere toepassingen van eetwaren. Bij Rotom werken we al jaren samen met ondernemingen in de agrarische sector en proberen we voortdurend de kwaliteit van de verpakkingen te verbeteren om aan de behoeften van de producenten te voldoen. Laten we eens kijken naar de voordelen van verpakkingen die bijzonder geschikt zijn voor gebruik in de landbouw.

Houten pallets vormen samen met opzetranden praktische kratten

Het logistieke basismedium dat in elke industrie nodig is, zijn pallets. De meest gebruikte houten pallets zijn 1200x800 en 1200x1000 mm. Wanneer ze samen met houten opzetranden worden gebruikt, creëren ze praktische houten kisten waarin u veilig getransporteerde groenten en fruit kunt opslaan.

In houten palletkragen kunnen stekken in de vorm van zaailingen worden geplaatst

De houten palletranden kunnen op hun beurt weer worden gebruikt in de tuinbouw voor het forceren en kweken van planten. Ze kunnen in een bed of alleen worden beruikt. Houten palletranden kunnen worden ingeklapt zodat ze minder ruimte in beslag nemen bij het transport of de opslag.

Houten palletboxen en opzetranden kunnen ook worden gebruikt als bakken voor sleufgroenten en appels. De houten pallets en opzetranden zijn IPPC-gecertificeerd, waardoor ze geschikt zijn voor export én ze garanderen een warmtebehandeling.

Opengewerkte houten kisten, dat wil zeggen speciaal in een 1:2 verhouding gebouwde constructies, zijn een veelgebruikte kisten waarin groenten of fruit in koelcellen worden opgeslagen. U kunt ze van plaats naar plaats vervoeren met speciale plateauwagens, die het werk uiterst eenvoudig maken door het snelle transport van kleine ladingen binnen het magazijn.

Opengewerkte houten kisten en kunststof palletboxen zorgen voor de nodige ventilatie voor groenten en fruit.

Opengewerkte kisten garanderen goede ventilatie

Verpakkingen die in de groenten- en fruitsector worden gebruikt moeten de versheid en de kwaliteit van de producten garanderen, die rechtstreeks van het veld naar de winkels worden getransporteerd. Voedselproducenten en -verwerkers erkennen zeker het enorme potentieel van dit productassortiment. Euronorm kunststof bakken kunnen met succes worden gebruikt in de handel tussen fabrikanten en bedrijven, evenals voor de export.

Met het oog op het transport van groenten en fruit is het de moeite waard om de voordelen van een geperforeerde kunststof bak te kennen. De super lichte opengewerkte fruit krat is voorzien van een geventileerde bodem en wanden, waardoor de lucht beter toegankelijk is en het fruit gemakkelijker van het veld naar de koelcel kan worden getransporteerd. Gemaakt van polypropyleen, heeft het een versterkte basis en rechte wanden, die ontworpen zijn om fruitmanden veilig op hun plaats te houden zonder delicaat fruit te verpletteren. Bovendien is het gemakkelijk te reinigen en te drogen en verhogen de geventileerde wanden de luchtcirculatie rond opgeslagen producten.

De geperforeerde kunststof bak is een praktische oplossing voor het transport van klein fruit, zoals aardbeien.

Inklapbare geperforeerde bakken zijn verkrijgbaar in vele maten. Ze zijn praktisch, omdat de gebruikte bakken snel kunnen worden gereinigd en ook bestand zijn tegen wrijving en reinigingsmiddelen. Het grote voordeel is dat de bakken inklapbaar zijn. Deze functie zorgt voor een enorme besparing tijdens het terugtransport van de bakken van de winkel naar de fabrikant, met hergebruik als doel.

Het geperforeerde ontwerp zorgt voor een uitstekende luchtstroom, wat een snelle droging van de bak na de reiniging garandeert, maar ook voorkomt dat er voor het voedsel gevaarlijke vocht ontstaat. De bakken hebben ook handige handgrepen met gladde randen voor comfortabel gebruik. De kleine bakken kunnen worden gebruikt voor de oogst, de opslag en het transport naar verwerkingsbedrijven of distributiepunten, maar ook voor de uitstalling op het verkooppunt.

Geperforeerde kunststof bakken kunnen worden gestapeld of ingeklapt.

Kunststof bakken worden zeer vaak gebruikt in de landbouw omdat het kunststof een glad oppervlak heeft dat geen vloeistoffen absorbeert, wat het risico op besmetting door ongedierte en bacteriën vermindert. Ventilatiesleuven die de luchtstroom verbeteren en de warmteabsorptie verminderen, houden de producten echter koel en fris. Ze worden aanbevolen in koel- en vriescellen en overal waar een hoge luchtcirculatie vereist is.

De bakken zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van boeren, verpakkrs en retailers met goedgekeurde hoge kwaliteit kunststof en een breed scala aan functies. Met standaad afmetingen passen euronorm containers in de afmetingen van de pallet waarop ze getransporteerd worden. Zo kunnen bijvoorbeeld 36 geperforeerde bakken op een Europallet worden geplaatst, die tot 2400 mm hoog kunnen worden gestapeld.

Kunststof palletboxen kunnen een hoog laadvermogen dragen

Landbouwwerktuigen moeten het hele jaar door bestand zijn tegen moeilijke en zeer veranderlijke omstandigheden, ongeacht het weer. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom kunststof palletboxen zo vaak worden gekozen als bakken voor het vervoer van groenten en fruit. De palletboxen zijn gemaakt van duurzaam HDPE-kunststof, dus de 1200x1000 mm kunststof palletboxen voor fruit zijn volledig weer- en milieubestendig. Ze garanderen ook stabiele afmetingen en een constant gewicht.

Het kopen van deze producten is een winstgevende investering omdat de palletboxen, dankzij hun duurzaamheid, vele jaren in moeilijke omstandigheden kunnen functioneren. De palletbox kan gesloten of geperforeerd zijn, wat zorgt voor een constante toegang tot verse lucht en een goede ventilatie van de getransporteerde producten. Geperforeerde palletboxen worden het vaakst gebruikt voor vervoer van levensmiddelen zoals groenten en fruit.

Belangrijkste voordelen van de fruitkratten:

  • Bespaart opslagruimte door stapelbaar te zijn.
  • Het materiaal dat wordt gebruikt om de bakken te maken is niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van schimmels op kunststof kratten, waardoor het fruit niet kan rotten.
  • Geautomatiseerd soepel ledigingsproces en sorteersysteem.
  • Indien nodig kunnen lege fruitkratten buiten worden opgeslagen voor extra vrije ruimte in de opslagruimtes.

De volledig wandige kunststof palletbox is eenvoudig te reinigen.

Veel telers geven de voorkeur aan de 1200x1000x760 mm bak voor het oogsten van grotere vruchten zoals druiven, appels en peren, maar ook voor groenten die in de herfst worden geoogst. Met een indrukwekkende capaciteit van 610 liter is dit type bak een perfecte oplossing voor het verzamelen van ongewenste producten, zogenaamde rejects of afval.

De juiste temperatuur handhaven met behulp van koelcontainers

Als u zich bezighoudt met de distributie van voedsel, bent u zich zeker bewust van het belangen om uw producten in topconditie te houden. Isotherme koelcontainers worden gebruikt om producten die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen tijdens het transport en het lossen te verzorgen. Deze koelcontainers zijn vaak onmisbaar in voedselvoorzieningsketens van magazijnen en koelhuizen tot leveringspunten of een ander logistiek keten. Ze zijn ideaal om het transport koud te houden, zodat de temperatuur tijdens de levering niet wordt overschreden. Daarnaast kunnen koelelementen (passief koud) in containers worden gebruikt om de temperatuur laag te houden.

alt9- Isothermische containers houden voedselproducten koud.

Gekoelde containers maken het mogelijk om gekoelde, diepgevroren en droge producten (levensmiddelen of niet-levensmiddelen) gelijktijdig te vervoeren; integratie van diepgevroren levensmiddelen in koelmagazijnen voor voertuigen. De constructie voldoet aan de sanitaire ATP-eisen.

Praktisch en veilig plantentransport

Deense plantencontainer

Heeft u een kas of een bloemenzaak? U zult de voordelen van de Deense plantencontainer zeker waarderen. Dit mobiele bloemenrek wordt in veel Europese landen gebruikt als een uitstekende trolley voor het transport van bloemen en potplanten.

De robuuste constructie, gebouwd op een stevige basis, heeft 3 planken. De wielen zijn speciaal voorbereid op zware belastingen. Zowel het frame als de masten zijn gemaakt van gegalvaniseerd metaal om roestvorming te voorkomen, terwijl de planken zijn voorzien van gelamineerde panelen op houtbasis. Indien nodig kan een ongebruikt bloemenrek worden opgevouwen voor transport of opslag.

Deense plantencontainers zijn een handige manier om bloemen klaar te maken voor transport.

Een dubbelwandige rolcontainer met een flexibele oplossing voor het transport van groenten en fruit

Als u zorg wilt dragen voor het transport van landbouwproducten verpakt in zowel wegwerp kartonnen dozen als kunststof kratten, is het de moeite waard om een 2-wandige rolcontainer te gebruiken. Deze wagen op wieltjes heeft aan slechts 2 zijden van het draagvlak zijwanden. Dit maakt het makkelijker om zware en volumineuze producten te laden en maakt het makkelijker om gestapelde dozen te lossen. Deze wagen heeft een genesteld ontwerp dat het gemakkelijk maakt om deze container op elkaar te stapelen om ruimte te besparen.

Flexibel reageren bij veranderende omstandigheden

De landbouw is een unieke sector waarin schommelingen in vraag en aanbod vaak voorkomen en afhankelijk zijn van verschillende factoren zoals opbrengsten of tekorten, marktprijzen, seizoensgebondenheid van de oogsten, enz. Daarom is het belangrijk om op het juiste moment en op de juiste plaats beschikbare voorraden van producten op een systematische manier te hebben om snel te kunnen reageren op veranderingen. Als u niet meteen dure aankopen wilt doen van pallets, containers of rolcontainers, overweeg dan het huren van logistieke producten. Het garandeert flexibiliteit in de toeleveringsketen en ontlast u van de kosten om uw pakketten na het seizoen leeg te houden. Als u meer wilt weten over de verhuurservice, beantwoorden onze specialisten uw vragen graag.