De 7 meest gestelde vragen over kunststof palletboxen

De 7 meest gestelde vragen over kunststof palletboxen

Misschien ben je op zoek naar de beste palletbox voor je industrie. Ga je voor kunststof of voor hout? Hoewel houten boxen erg popular zijn, is het de moeite waard om meer te leren over de kunststof equivalenten, vooral wanneer je graag een product hebt dat je niet op korte termijn hoeft te vervangen! Misschien ben je op zoek naar de beste palletbox voor je industrie. Ga je voor kunststof of voor hout? Hoewel houten boxen erg popular zijn, is het de moeite waard om meer te leren over de kunststof equivalenten, vooral wanneer je graag een product hebt dat je niet op korte termijn hoeft te vervangen!

#1 - Zijn kunststof palletboxen handig?

Kunststof pallet boxen, of trip boxen, zijn ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte en bieden een universele opslag oplossing als een alternatief voor houten kratten. Ze kennen veel toepassingen en voordelen, wat de reden is dat hun populariteit groeit onder zakelijke gebruikers. Laten we er een paar bekijken:

  • Palletboxen zijn een ideale oplossing voor de opslag en het vervoer van losse producten, voedsel, groenten en fruit. Palletboxen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en modellen. Hun ontwerp zorgt ervoor dat ze stapelbaar zijn - waarmee ze ruimte besparen in een magazijn. Inklapbare kunststof boxen betekenen een aanzienlijke kostenbesparing bij trasport.
  • Ze lekken niet en zijn weerbestendig, wat betekent dat ze een prima keuze zijn als je kwetsbare producten zoals voedsel, vloeistoffen of pharmaceutische middelen vervoert.
  • Kunststof palletboxen zijn makkelijk in gebruik en kunnen gestapeld worden zodat ze ruimte besparen. Dit zorgt ervoor dat je eenmeer veilige werkomgeving kan verzorgen voor de mensen die ermee werken.
  • Ze gaan veel langer mee dan de houten versies, ze zijn sterk en krassen niet en wanneer ze opgestapeld zijn kunnen ze tot 600kg dragen zonder de kans dat er iets breekt of dat de stapel instabiel wordt.
  • De meest belangrijke reden voor de populariteit van de palletboxen is waarschijnlijk dat ze zo eenvoudig schoon te maken zijn, wat voor een hygiënische omgeving zorgt, die andere container boxen niet kunnen bieden. Ze zijn gemaakt van duurzaam hoge dichtheids polyetheen.
  • Doordat ze niet lekken bij vocht, of zuren of bases, kunnen ze in meerdere industrieën worden gebruikt.
  • Palletboxen kunnen ook opgeslagen worden in koelruimtes, doordat het kunststof resistent is tegen uiteenlopende omstandigheden.
  • Palletboxen kunnen ook opgeslagen worden in koelruimtes, doordat het kunststof resistent is tegen uiteenlopende omstandigheden.

Het dagelijks gebruik van palletboxen in het constructie proces

#2 - Hoe worden palletboxen gemaakt?

Kunststof palletboxen worden geproduceerd onder extreem hoge druk en in gepolijste vorm, wat ervoor zorgt dat de duurzaamheid altijd maximaal is. Dit betekent dat je iedere keer als je een kunststof palletbox gebruikt er zeker van kan zijn welke lading hij aan kan en dat hij correct gestapeld kan worden, zoals bedoeld. De boxen worden gemaakt van zeer duurzaam HDPE materiaal wat een lange levensduur verzekerd.

Kunststof boxen stapelen

#3 - Waarom is het verstandig om in kunststof boxen te investeren?

Kunststof palletboxen zijn schoner, veiliger en goedkoper. Ze zijn makkelijker te hanteren omdat ze niet schilferen en geen scherpe spijkers bevatten. Ze kunnen makkelijk gestapeld worden. HDPE kunststof is tot 10 keer meer duurzaam dan hout, dus je bespaart geld ten opzichte van houten palletboxen.

#4 - Kunnen kunststof boxen milieu-vriendelijk zijn?

Uiteraard kun je je afvragen of de aanschaf van een kunststof box verstandig is, in een tijd waarin plastic één van onze grootste milieuproblemen is. Boxen zijn compleet gemaakt van 100% gereycycled polypropyleen - ze veroorzaken geen schade aan het milieu, doordat er geen extra bomen gekapt hoeven worden en ze hergebruikt kunnen worden tot compleet nieuwe boxen of kunststof producten.

Het gebruik van palletboxen in de agrarische industrie

#5 - Wat zijn de afmetingen van een box? Hoeveel boxen passen er in een truck?

The meest gangbare afmetingen van een palletbox zijn 1200x800mm en 1200x1000mm. Afhankelijk van wat je nodig hebt, kun je kiezen voor een vouwbare variant met scharnieren of een stevige versie uit één stuk, zonder de optie om deze in te klappen. In het geval van een 1227x1027x965mm palletbox, passen er 208 stuks in een standaard truck, 8 stuks per pallet (aangenomen dat er 33 pallets in een standaard trailer passen).

De mogelijkheid om pallets te stapelen zorgt voor een aanzienlijke toename in opslagcapaciteit. Een grote 820 liter palletbox kan bijvoorbeeld gemakkelijk verplaatst worden voor opslag, wanneer deze niet in gebruik is. Dit is een ideale oplossing om ruimte te besparen in magazijnen, op transport en in logistiek in het algemeen.

Kunststof palletboxen opgeslagen in een magazijn

#6 - Is het beter om te kiezen voor een palletbox uit één stuk of een vouwbare palletbox?

Als je genoeg opslagcapaciteit hebt, dan zijn palletboxen uit één stuk de goedkopere optie dan hun vouwbare equivalenten. Palletboxen uit één stuk hebben vaste zijkanten. Hoewel ze zonder deksel een open bovenkant hebben, is de rest van de palletbox uit één stuk. Boxen worden gemaakt van duurzaam kunststof dat resistent is tegen scheuren en krassen. Zeer geschikt voor het transporteren van zware goederen met een groot volume of als statische opslag container. Palletboxen uit één stuk combineren grote betrouwbaarheid tijdens transport met een relatief laag ongeladen gewicht.

Palletboxen uit één stuk zijn beschikbaar in verschillende formaten. De meeste populaire afmetingen zijn: 800x600x790mm, 1200x1000x790mm en 1200x1000x740mm. Bij Rotom kun je kiezen uit palletboxen op sledes, wielen of voeten. Dit maakt de palletboxen zeer veelzijdig en aanpasbaar aan verschillende situaties.

Ook de vouwbare palletboxen zijn zeer bruikbaar. De zijkanten zijn neer te klappen en kunnen geventileerd worden, al is deze optie duurder. Ze hebben enkele voordelen. Allereerst nemen ze minder ruimte in als ze opgevouwen worden, wat het terug transport duidelijk goedkoper maakt. Ten tweede, doordat de zijkanten volledig of in delen neergeklapt kunnen worden, bieden ze makkelijker toegang tot de inhoud van de box. Met dank hieraan, is de vouwbare palletbox supermakkelijk in gebruik.

Net zoals de boxen uit één stuk zijn ze gemaakt van duurzaam HDPE-materiaal (High Density Polyethyleen) waardoor ze kras resistent zijn. Vouwbare palletboxen zijn beschikbaar in veel varianten, zoals met sledes, wielen of voeten en in verschillende formaten zoals: 1200x1000x1000mm en 1200x800x1000mm.

Boxen op wielen, sledes en voeten

#7 Kopen van palletboxen of huren?

In het aanbod van Rotom vind je palletboxen in verschillende afmetingen en voor verschillende toepassingen. Ook vind je er accessoires voor palletboxen, zoals deksels. Als je niet van plan bent om een palletbox te kopen of wanneer je niet voldoende opslagcapaciteit hebt, bieden we ook palletboxen te huur aan, tegen gunstige voorwaarden. Met dank hieraan hoef je geen onnodige kosten te maken voor het opslaan van dexe boxen als ze niet in gebruik zijn. Het huren van palletboxen is ook flexibel, want je kunt de termijn bij Rotom eenvoudig verlengen indien nodig.

Gerelateerde producten