Leer de producten die van de voedingsindustrie een succes maken

Leer de producten die van de voedingsindustrie een succes maken

De voedingsindustrie is een zeer veeleisende tak van de economie. In tegenstelling tot traditionele consumptiegoederen hebben voedingsmiddelen en dranken een houdbaarheidsdatum. Bovendien moeten ze de consument zo snel mogelijk in perfecte staat bereiken, anders kunnen ze door bederf worden weggegooid. Wanneer dit gebeurt, verliest de voedselproducent duidelijk zijn reputatie, om nog maar te zwijgen van het verlies van goederen.

Gezien het fragiele karakter van een dergelijke voorraad, kunt u zich geen risico's veroorloven als het gaat om de conditie van uw producten. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over het opslag-, distributie- en verzendproces. Wat het transport betreft, kan een kleine vertraging uw hele zending gemakkelijk verpesten. Onjuiste opslagtechnieken zullen ook uw voorraad vernietigen. Daarom is Rotom gespecialiseerd in de productie en verkoop van verpakkingen die speciaal zijn aangepast aan de hoge hygiënische eisen van de voedingsmiddelenindustrie, zoals hygiënische pallets, palletboxen, compatibele opslag- en transportcontainers en koelcontainers.

Koelcontainers, d.w.z. de goederen ongeschonden afleveren

Afhankelijk van de aard van de producten kan het nodig zijn om ze tijdens het transport op een bepaalde temperatuur te houden. Zelfs als uw goederen niet bevroren of gekoeld zijn, kunnen artikelen op kamertemperatuur gemakkelijk bederven als er te veel warmte of vocht in de lucht zit. Gekoelde isothermische rolcontainers kunnen te hulp schieten. Afhankelijk van de hoeveelheid opgeslagen goederen kunt u kiezen voor een voldoende grote container, zelfs tot 768 liter! Deze koelcontainer draagt het keurmerk van de Europese organisatie die verantwoordelijk is voor het internationale transport van bederfelijke levensmiddelen. Bovendien voldoet hij aan de eisen voor voedselveiligheid en is hij HACCP-gecertificeerd. Deze eigenschappen maken de container geschikt voor het vervoer van levensmiddelen. De speciale behuizing van de container biedt de mogelijkheid om te werken in een breed temperatuurbereik en is bestand tegen vele chemicaliën, waaronder alkaliën, zuren en zouten, wat zorgt voor een langere levensduur van de container.

U kunt Isothermische rolcontainers kopen of huren.

Om de vries- of koeltemperatuur zo lang mogelijk te behouden, is het de moeite waard om Isothermische koelelementen te gebruiken. Wij bieden elementen aan tot -21 graden Celsius, die vele malen kunnen worden gebruikt, en die het mogelijk maken om het voedsel in de container veilig te vervoeren bij een constante temperatuur.

Het is de moeite waard om te onthouden dat het openen van de containerdeur de temperatuur van uw producten gemakkelijk kan veranderen. Daarom is het de moeite waard om speciale markeringen op de container te plaatsen die de medewerkers eraan herinneren om de containerdeur te sluiten wanneer dat mogelijk is.

Kunststof pallets die voldoen aan hoge hygiënenormen

Hygiënepallets zijn betrouwbare en rendabele kunststofpallets die in heel Europa erkend worden als de standaard ladingdrager in de voedings- (vooral vlees)industrie.

Kunststof pallets zijn ook extreem duurzaam, gemakkelijk te vervoeren met een vorkheftruck of pallettruck die een pallet aan alle vier de zijden kan oppakken. Bovendien beschermenkunststof pallets niet alleen de goederen, maar ook de mensen die ermee omgaan - ze hebben geen losse spijkers, kapotte planken, stof of spanen. Door de manier waarop de pallets worden geproduceerd, is er ook 100% maatnauwkeurigheid, wat een zeer belangrijke factor is in automatische systemen.

De H1 hygiënepallet met afmetingen van 1200x800x160 mm is de meest populaire pallet in de voedingsmiddelenindustrie en heeft alle vereiste certificaten en voldoet aan de hygiënenormen. Het maximale dynamische draagvermogen is 1250 kg, terwijl het draagvermogen van de stelling 1000 kg is. Hierdoor wordt de duurzame pallet met succes gebruikt daar waar verhoogde hygiënische omstandigheden vereist zijn. Deze pallets zijn klaar voor export en verzending van producten buiten de EU.

H1 kunststof pallet en bijpassende E2 bakken

Het is een pallet die compatibel is met gestandaardiseerde euronorm bakken, 600x400 halfpallet en E1-E3 kunststof bakken. Een pallet met een open top met randen die voorkomen dat de opslag van euronorm bakken zich verplaatst, maakt het mogelijk om ongevalvrij te werken. Kunststof pallets zijn volledig geïntegreerd in de dagelijkse toeleveringsketen van onze klanten. Hun gewicht en maatvastheid, vochtbestendigheid en natuurlijk hun hygiënische uiterlijk maken van hygiënische pallets een redelijk economisch alternatief voor houten pallets.

In de logistiek van de visserijsector vinden veel operaties plaats in hoogwater en in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Onze kunststof pallets, bakken en kratten zijn ideaal voor deze omgevingen omdat ze waterdicht zijn en, in tegenstelling tot traditionele houten pallets, niet verschillen in grootte. , gewicht of vorm na het in contact komen met water. Kunststof pallets kunnen na gebruik worden gewassen, waarbij onaangename geuren en de aanwezigheid van bacteriën of parasieten, die per ongeluk een besmetting kunnen veroorzaken, worden vermeden.

Kunststof bakken - gesloten of geperforeerd?

Niets is belangrijker dan de duurzame kunststof bakken die uw producten naar hun bestemming vervoeren. Een verkeerde opslagbak kan gemakkelijk voedsel beschadigen. Sommige producten, zoals verse producten en bakkerijproducten, kunnen beschadigd raken. De juiste bak zorgt voor de veiligheid en kwaliteit van de producten.

    • Kunststof vleescontainers

Met name wanneer het vlees in direct contact komt met een krat of een bak, mag er geen kans op besmetting zijn. Logischerwijs moeten de kratten waarin het vlees wordt vervoerd of opgeslagen ook voldoen aan hoge normen en specifieke eisen. Een belangrijk voorbeeld van wetgeving is te vinden in Verordening (EU) nr. 10/2011. Deze bevat regels over de samenstelling van kunststof materialen die met levensmiddelen in aanraking komen. Er is ook een lijst van toegestane stoffen die bij de productie mogen worden gebruikt.

E-serie kunststof bakken voor vlees gevuld met goederen in een slachthuis.

Om aan deze voorschriften te voldoen, kiest u voor de E-serie massieve kunststof bakken. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de vleesindustrie om contaminatie te voorkomen en om verontreinigingsgevoelige voedingsmiddelen efficiënt te distribueren.

De vleesindustrie is een van de sectoren waar een kunststof pallet, bak of krat de norm heeft gesteld, voornamelijk vanwege de hygiënische omstandigheden die worden vereist door verschillende toepasselijke wetten, waaronder de HACCP-richtlijn. In omgevingen waar reiniging en hygiëne zeer streng zijn, spelen ze een belangrijke rol omdat ze na elk gebruik gemakkelijk kunnen worden gewassen en niet kunnen worden geïnfiltreerd door vloeistoffen of andere elementen van het productieproces.

    • Geperforeerde bakken voor groenten en fruit

Een goede luchtstroom is uiterst belangrijk bij de opslag van groenten en fruit. Geperforeerde Euro 600x400mm bakken die zorgen voor een goede ventilatie van opgeslagen voedselproducten zullen in dit geval zeer goed werken. De geperforeerde bodem en wanden vergemakkelijken de luchtcirculatie tussen de opgeslagen producten. Het ontwerp van de bakken maakt het mogelijk om ze te stapelen. kunststof kratten van dit type worden vaak gebruikt voor het transporteren en opslaan van groenten en fruit in winkels en magazijnen. De bakken zijn bestand tegen lage temperaturen, waardoor ze perfect geschikt zijn voor dergelijke toepassingen. Daarnaast zijn alle producten in de Euronorm sectie perfect geschikt voor Europallets, Dollys en Roll Containers. U kunt dus zelf de lengte, breedte en het patroon kiezen die overeenkomen met uw eigen wensen om de supply chain te optimaliseren.

Een magazijnmedewerker behandelt geperforeerde kunststof verpakkingen met tomaten.

Het is ook mogelijk om ruimte te besparen bij het transport als we kiezen voor inklapbare bakken. Inklapbare bakken zijn zeer populair vanwege hun snelle en eenvoudige vouwbaarheid. Dit geeft u extra ruimte bij het opbergen van lege bakken. Door het stevige PP-materiaal waarvan de bakken zijn gemaakt, zijn ze hygiënisch, duurzaam en efficiënt.

Vouwbare kunststof bakken verminderen de transportkosten.

Kunststof kratten en bakken kunnen veel producten bevatten

Elk segment van de voedselverwerkende industrie stelt individuele eisen aan de juiste verpakking voor het eindgebruik. Daarom zorgen we ervoor dat de bakken en kratten van hoge kwaliteit zijn en bestand zijn tegen zware milieuomstandigheden. Bovendien moeten deze bakken compatibel zijn met automatische productielijnen om de efficiëntie van de toeleveringsketen te verhogen. Hoge eisen worden gesteld aan industriële bakken voor voedingsmiddelen, zoals palletboxen, die volledig hygiënisch zijn en gemaakt zijn van duurzame materialen zoals HDPE. Ze zijn praktisch en eenvoudig te reinigen en maken het mogelijk om alle soorten producten op te slaan, of ze nu vers, diepgevroren, gekookt of op kamertemperatuur zijn.

Bovendien zijn ze bestand tegen temperatuurschommelingen en corrosieve chemicaliën en kunnen ze zware belastingen weerstaan. Daarom passen ze perfect bij de behoeften van alle bedrijven die actief zijn in de voedingsindustrie, waaronder delicatessenwinkels, slagerijen, vismarkten, banketbakkerijen, wijnbars en bakkerijen.

 Een voorbeeld van een uiterst duurzame en hoogwaardige kunststof palletbox is de 1200x800x800 mm, die een ideale oplossing is voor de opslag en het transport van losse producten, levensmiddelen, groenten en fruit. Wij leveren palletboxen in diverse maten en soorten. Door hun ontwerp kunnen ze worden gestapeld - wat ruimte bespaart in het magazijn - en de mogelijkheid om ze op te vouwen bespaart aanzienlijk op de kosten van het retourtransport.

Het overgrote deel van de tuinbouwsector gebruikt RTE (herbruikbare transportcomponenten) voor het transport van groenten en fruit van de inzamelplaatsen naar de verpakkingsfaciliteit. Kunststof is dan ook een materiaal dat in de industrie veel gebruikt wordt vanwege de uitstekende eigenschappen voor de distributie van verse producten. Bij Rotom kunt u kunststof bakken of kratten huren in de door u gewenste hoeveelheden of in het hoogseizoen. Na de huurperiode kunnen deze bakken worden geretourneerd.

3 unieke kenmerken van de perfecte verpakking voor de voedingsindustrie:

  • Hygiëne: onze kunststof pallets, bakken of kratten zijn speciaal aangepast om in contact te komen met voedsel. Ze kunnen snel en grondig worden gereinigd, waardoor verontreiniging van de goederen met micro-organismen wordt voorkomen.
  • Milieubescherming: Kunststof bakken zijn herbruikbaar. Dit vermindert de productie van afval in de vorm van kartonnen of houten kratten. Aan het einde van hun gebruik worden ze gerecycleerd en dus weer in productie genomen zonder het milieu te schaden.
  • Economie: onze oplossingen dragen bij aan besparingen (bijv. vouwbare bakken of kratten), ze zijn duurzaam en bedienen klanten gedurende vele jaren en zijn geschikt voor vele toepassingen.

De voedingsindustrie staat voor vele uitdagingen, maar het overwinnen van deze obstakels begint met het hebben van de juiste apparatuur en technologie. Investeer in een dergelijke verpakking, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de conditie van uw voedsel en de goederen tijdens het transport volledig beschermd worden. Als u ondersteuning nodig heeft bij het kiezen van het juiste product of grotere hoeveelheden, dan bieden onze specialisten u professionele hulp.

Gerelateerde producten