Ontdek de voordelen van palletranden

Ontdek de voordelen van palletranden

Wist je dat je door palletranden te gebruiken maar liefst 80% kan besparen op magazijnruimte? Momenteel zijn Euro pallets en pallet uitbreidingen de twee belangrijkste oplossingen die gebruikt worden voor het transport van kwaliteitsproducten. Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat zijn palletranden precies? Welke voordelen bieden ze bij gebruik met houten pallets?

Wat zijn palletranden?

Palletranden zijn een populaire en makkelijke manier om een stevige houten krat te bouwen. Ze zijn een ideale oplossing voor opslag, verpakking en verschepen van producten die beveiligd en beschermd moeten worden. Ze zijn ook erg duurzaam. palletranden worden nu zo veel gebruikt, dat er jaarlijks wereldwijd 20.000.000 geproduceerd worden!

Palletranden in de schappen van de magazijnen

Palletranden zijn een makkelijke en economische oplossing voor iedereen die moderne en efficiente manieren van verpakken zoekt. Ze zijn ideaal voor zware, onregelmatig gevormde producten en ze zijn een prima alternatief voor de klassieke houten kratten, op bestelling gemaakt. Door de eenvoudige constructie kun je een krat van elke gewenste hoogte creeeren. Stevige scharnieren en standaardafmetingen zorgen ervoor dat palletranden zowel op een pallet als op een andere palletrand passen. Hierdoor kan iedereen zelf de hoogte bepalen van het krat.

Houten palletrand voor EPAL pallet

De palletranden bestaan meestal uit vier tot zes planken, samengevoegd met een aantal scharnieren, die ervoor zorgen dat de randen stevig op een pallet (of andere palletrand) komen te staan. Door de scharnieren kunnen de randen ingeklapt worden indien niet gebruikt. Ze worden geproduceerd in 3 afmetingen: 600x800 mm, 1200x800 mm en 1200x1000 mm, waarmee ze overeenkomen met de standaardafmetingen van houten pallets. de standaardhoogte van een rand is 200 mm. Palletranden zijn eenvoudig in gebruik. De rand wordt stevig geplaatst op de pallet en wanneer niet in gebruik kunnen ze worden opgevouwen en gestapeld. Zo wordt ruimte in het magazijn bespaard.

Voordelen van palletranden

Beschermen producten

Zoals eerder vermeld, helpen palletranden om producten die geladen op pallets zijn op hun plek te houden. Omdat producten soms niet stabiel op een pallet liggen kan het noodzakelijk zijn om voor gepaste bescherming te zorgen en zo schade tijdens het laden of opslaan te voorkomen. Palletranden bieden deze mogelijkheid. Na bevestiging beveiligen ze de vracht tegen vallen en verschuiven.

Een perfecte toevoeging voor de kratten die op deze manier worden gemaakt van palletranden, zijn de verschillende typen deksels voor palletranden. Deze komen in standaard pallet formaat 800x600, 1200x800 en 1200x1000 mm. Alle varianten deksels beschermen goederen aan de bovenkant en verschuiven, dankzij de constructie, niet van de palletranden af. Een houten 1200x800 deksel is bijvoorbeeld uitgerust met twee stabiliserende latjes die voorkomen dat deze kan verschuiven. Deze deksels kunnen zowel gekocht als gehuurd worden en je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit van het hout, want alle houten deksels zijn IPPC gecertificeerd.

Kunststof opzethoeken en scharnieren zijn noodzakelijke accessoires

We kunnen verschillende accessoires gebruiken om de randen tijdens transport en opslag te beschermen. Zo ook met kunststof opzethoekjes, die ervoor zorgen dat een pallet direct geplaats kan worden op de palletranden eronder. Ze voorkomen dat een pallet weg glijdt, die direct op de palletranden komt te staan. De palletafstandhouders zorgen ervoor dat een pallet op een opzetrand gestapeld kan worden met voldoende afstand tussen beide pallets om producten te kunnen blijven picken. Zo hoeft de bovenste pallet niet eerst weggehaald te worden.

Ruimtebesparend

Door het unieke ontwerp kunnen houten palletranden een geweldig hulpmiddel zijn om ruimte te besparen, zowel in magazijnen als vrachtvervoer. Met de randen kunt u ze efficiënter op een houten pallet stapelen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over schade aan de lading. In tegenstelling tot houten kisten kunnen de randen worden opgevouwen wanneer ze niet worden gebruikt.

Op elkaar gestapeld vormen de palletranden een stapel. Werknemers uit de opslag- en transportindustrie geven er de voorkeur aan omdat ze licht, duurzaam en makkelijk hanteerbaar zijn. Typische afmetingen van de palletranden zijn zijn: 600x800, 800x1200 en 1000x1200. Na het vouwen nemen de randen zeer weinig ruimte in, waardoor de kosten bij retourtransport worden verlaagd.

Palletranden op de pallet gevouwen

Scharnieren zorgen ervoor dat de palletrand kan worden opgevouwen wanneer deze niet wordt gebruikt. Dit is een van de belangrijkste kenmerken die hebben bijgedragen aan de groeiende populariteit. Hun flexibele constructie zorgt ervoor dat ze aangepast kunnen worden aan de behoefte van een onderneming.

Palletranden met 4 scharnieren

De 4 scharnierende palletranden worden het meest gebruikt. Ze zijn een goedkopere en populairdere optie. Opgevouwen palletranden met 4 scharnieren hebben een lengte van meer dan 1200 mm, waardoor ze uitsteken buiten de omtrek van de pallet waarop ze passen.

Palletranden met 6 scharnieren

Dit model heeft 2 extra scharnieren aan twee korte zijden. Dit is van groot belang bij retourtransport of opslag van complexe kragen. Na het vouwen steken ze niet verder uit dan de omtrek van de pallet, wat het transport in gevouwen vorm vergemakkelijkt.

Afdekking en schotten in de palletrand

Gratis toegang tot producten en gemakkelijke opslag

Er worden verschillende accessoires gebruikt om de palletranden vast te zetten tijdens transport en opslag. Deze omvatten bijvoorbeeld kunststof hoeken, die het stapelen van pallets direct op de randen die op de onderstaande pallet zijn aangebracht, vergemakkelijken. Ze voorkomen dat de pallet, die direct op de palletrand staat, wegglijdt.

Hoeken zorgen voor meer ruimte

Als we vrije toegang willen hebben tot de inhoud van de palletranden of het opgeslagen product, gebruiken we palletafstandhouders, die als zorgen voor meer afstand tussen de pallets. Ze bieden toegang tot producten die in de onderstaande pallet worden vervoerd zonder de pallet van de stapel te halen.

Als we de ruimte binnen de palletkragen verder willen verdelen, hebben we vakverdelers om palletkragen te verdelen. Dergelijke binnenwanden creëren extra ruimte voor opslag van kleine producten. Dankzij kleine sleuven in de vakverdelers is het mogelijk de verdeling naar eigen wens in te richten.

Besparen op hulpmiddelen

Een ander voordeel van palletranden is dat ze uw bedrijf kunnen helpen om minder kosten te maken en geld te besparen. Palletranden kunnen het risico op beschadiging van producten tijdens transport helpen verminderen, wat betekent dat u mogelijke verliezen door beschadigde producten bij levering vermindert. Zoals eerder vermeld, kunnen ze u ook in staat stellen producten efficiënter te verpakken, waardoor u meer producten kunt verzenden met minder ruimte, wat uw transportkosten opnieuw zal verlagen. Als u de bedrijfskosten verder wilt verlagen, raden we u aan palletranden te huren, wat een grote investering kan zijn.

Rotom palletranden - u kunt kopen of huren

Bij Rotom bieden we palletranden die kunnen worden aangepast aan uw behoeften. We gebruiken alleen hout van de hoogste kwaliteit om al onze producten te vervaardigen om hun sterkte en duurzaamheid te garanderen. Alle nieuwe palletranden die wij aanbieden zijn ISPM15 gecertificeerd.

U kunt nieuwe of gebruikte palletranden kopen. De nieuwe extensies zijn ideaal als u van plan bent ze herhaaldelijk te gebruiken. Gebruikte houten randen die te huur zijn, zullen hun functie goed vervullen wanneer u ze tijdens het hoogseizoen nodig heeft voor extra bescherming of opslag van goederen.

Van opslag tot levering, palletkragen helpen bedrijven de productveiligheid te behouden en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Als u onze producten wilt uitproberen of gewoon nieuwe houten randen nodig heeft, biedt Rotom Nederland een breed scala aan modellen die zeker in uw supply chain zullen werken. Neem vandaag nog contact op met een lid van ons team voor meer informatie.

Gerelateerde producten