Pallets, containers en rolcontainers - uw e-commerce benodigdheden

Pallets, containers en rolcontainers - uw e-commerce benodigdheden

Volgens de E-commerce Customer Care Gids 2020, staat Nederland tweede als het gaat om de volwassenheid van e-commerce. Maar liefst 92% van de online shoppers in Nederland zijn volwassenen die wel eens iets aanschaffen via de e-commerce.

De e-commerce sector is ongetwijfeld een steeds populairdere groeirichting. Met de ontwikkeling van e-commerce over de hele wereld worden online bedrijven geconfronteerd met vele supply chain uitdagingen om aan de verwachtingen van online shoppers te voldoen.

De klant is koning... een race tegen de klok dus

Om ervoor te zorgen dat klanten een merk vertrouwen, moeten bestellingen zo snel mogelijk worden verwerkt in een intacte staat én met een kwaliteitsgarantie van stationaire winkels. Dankzij de snelle en onbeschadigde levering kan de klant eraan gewend raken om regelmatig bestellingen te plaatsen bij de desbetreffende online winkel. Online winkels zijn 24 uur per dag beschikbaar, wat de toegankelijkheid van het plaatsen van bestellingen bevordert, maar ook de uitdaging om deze zo snel mogelijk te verwerken vergroot.

Om ervoor te zorgen dat klanten een merk vertrouwen, moeten bestellingen zo snel mogelijk worden verwerkt in een intacte staat én met een kwaliteitsgarantie van stationaire winkels. Dankzij de snelle en onbeschadigde levering kan de klant eraan gewend raken om regelmatig bestellingen te plaatsen bij de desbetreffende online winkel. Online winkels zijn 24 uur per dag beschikbaar, wat de toegankelijkheid van het plaatsen van bestellingen bevordert, maar ook de uitdaging om deze zo snel mogelijk te verwerken vergroot.

Logistieke uitdagingen voor de e-commerce sector

  • Verhoogd dagelijks aantal pakketten en palletzendingen,
  • Opslag en picking van producten
  • Noodzaak om de afhandelingsduur te verlengen
  • Vereiste om het pakket gereed te maken voor verzending op de dag van de bestelling - noodzaak van een soepel beheer van de grondstoffen
  • Verhoging van de automatisering en de efficiëntie controle
  • Ergonomisch transport naar de klant

Houten en kunststof pallets - de route van product naar magazijn

De grootschalige ontwikkeling van de e-commerce is een grote uitdaging voor transport en logistiek. Een efficiënte supply chain is noodzakelijk om de kosten en stromen van inkomende en uitgaande goederen te beheersen. E-business eigenaren en leveranciers worden overweldigd door het complexe logistieke proces dat dit met zich meebrengt. Consumenten bestellen steeds vaker in kleinere hoeveelheden en verwachten dat hun aankopen de volgende dag worden geleverd. Bovendien zijn de marges in de e-commerce laag.

Online orderverwerking in het magazijn

Om te slagen, moet elke stap in de supply chain doordacht en zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Daarom maken veel e-commerce platforms, leveranciers en pakket koeriers nu gebruik van pallet circulatie om een efficiënt pallet beheer mogelijk te maken. Dit geldt met name voor houten en kunststof europallets. De pallet circulatie verzendt geen producten op eenmalige pallets, maar op duurzame, hoogwaardige pallets.

Mobiele stapelrekken - de weg naar flexibele opslag

In de e-commerce sector is een flexibel en modulair opslagsysteem van groot belang, zodat bestellingen snel kunnen worden klaargemaakt voor transport. In het geval van mobiele stapelrekken kunnen snelle orderverwerking tijden worden bereikt, wat aanzienlijke voordelen biedt, zoals kortere terugverdientijden en een grote flexibiliteit. Rotom levert mobiele stapelrekken voor de opslag van producten, die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan seizoenen, promoties en veranderende behoeften van de klant. Vele bedrijven die met ons samenwerken zijn ervan overtuigd geraakt, om mobiele stapelrekken te huren op momenten dat er veel behoefte naar is. Lees hierover in het artikel "Goede samenwerking tussen Antwerp Cold Stores en Rotom België".

Zendingen gestapeld op mobiele stapelrekken

Distributiebakken en rolcontainers - order picking

Bij het verzamelen van goederen is het uiterst belangrijk om distributiebakken te gebruiken die makkelijk in gebruik zijn of goed werken met transportbanden en geautomatiseerde aanvoersystemen. Dekselkisten met de afmetingen 600x400 mm zijn de meest populaire producten voor distributie. Gemaakt van hoogwaardig polypropyleen (PP) materiaal, beschermt de dekselkist desbetreffende goederen effectief tegen schade. Wij hebben een breed aanbod van dekselkisten die perfect passen in uw logistieke keten. Zo maakt de 600x400mm dekselkist een veilig transport van producten mogelijk en geeft het u de mogelijkheid om deze te stapelen.

Kunststof bakken voor distributie worden gebruikt voor het picken van producten

Het beschermen van producten, zodat deze de klant intact bereiken, is een prioriteit. Dit is met name belangrijk in de online supermarkt industrie, waar de koerier het voedsel rechtstreeks aan de klant levert. De bak moet dus ergonomisch zijn. In dit geval zijn distributie bakken met een trapeziumvormig profiel en afmetingen van 600x400mm ideaal, doordat deze kunnen worden genest voor transport. De genestelde distributie bakken zijn gemaakt van robuuste kunststof en zijn ideaal voor het verpakken van producten in het magazijn. Bovendien besparen deze bakken kosten bij het retour transport (laadruimte verminderd met 85%), omdat dit soort bakken in elkaar passen.

De kunststof distributie bakken zijn veel beter dan kartonnen verpakkingen, omdat ze beschermen tegen het lekken op of pletten van producten. Kunststof bakken kunnen ook worden genest of gestapeld, zodat de bakken zelf niet beschadigen onder hun eigen gewicht, wat helaas kan gebeuren met kartonnen verpakkingen.

Gaaswandwagens in elke fase van de opslag

In veel magazijnen vervoeren medewerkers bestelde producten in speciale orderpick wagens. Ze maken een efficiënte route door het magazijn mogelijk, waardoor meerdere orders tegelijkertijd kunnen worden verwerkt. Of u nu geplande orders of retouren verwerkt, de goederen moeten bij ontvangst worden gecontroleerd en onmiddellijk worden ingepakt. Bij het picken van een order zijn mobiele gaaswandwagens uiterst nuttig, waarin kunststof bakken met de goederen of dozen worden geplaatst. Rolcontainers optimaliseren de plaatsing van goederen en zorgen ervoor dat de bakken in de juiste volgorde op de pick-stations verschijnen om de uitvoering van de klantorders te optimaliseren.

Dozen die naar klanten gaan, worden volautomatisch in speciaal geprepareerde gaaswandwagens geladen. Daarnaast kunnen de goederen worden vastgezet, bijvoorbeeld door ze in een anti-diefstal rolcontainer te plaatsen. Volledig gesloten mobiele gaaswandwagens kenmerken zich met een gesloten constructie en ze kunnen worden beveiligd tegen diefstal met een hangslot.

Naast de opslag functie kan de rolcontainer worden gebruikt als een inzamel container voor verpakkingsafval zoals karton, folie en verpakkingspapier. Wij hebben een groot assortiment aan gaaswandwagens, bijvoorbeeld met een opvouwbare voorklep voor makkelijke toegang.

<img src=

Verzending en transport

Uiteindelijk worden de gaaswandwagens met de producten in bestelwagens geplaatst. Bestelde goederen worden vanuit het centrale magazijn naar een geselecteerde vestiging getransporteerd, waar ze door de klant kunnen worden opgehaald. Meestal ontvangt de klant dan wegwerpverpakkingen, zoals kartonnen dozen. Een uitzondering is de voedingsindustrie - hier hebben bedrijven hun eigen distributie bakken, die terugkeren naar het magazijn.

Het snel laden en lossen van vrachtwagens gebeurt voornamelijk met behulp van gaaswandwagens, die volgeladen in de laadzone worden geplaatst. Dit type transport is ideaal voor meubelzaken, supermarkten, elektronicawinkels en kledingbedrijven. In ons aanbod vindt u veel rolcontainers in verschillende uitvoeringen; die gesloten kunnen worden, 2 of 3 heks met de mogelijkheid om te nestelen als ze leeg zijn of om te worden aangesloten in een rij door sleepboten, afhankelijk van de eisen.

Er zijn veel logistieke oplossingen in de supply chain, dus de bovengenoemde producten putten niet alle mogelijkheden uit. Het kiezen van de juiste oplossing hangt af van de opslaginfrastructuur en het type productassortiment dat moet worden behandeld. Indien u door beperkte investeringsmogelijkheden geen nieuwe logistieke oplossingen kunt kopen, kunt u deze tegen gunstige voorwaarden bij ons huren.

Rotom bedient een aantal grote klanten op het gebied van verhuur en onderhoud aan logistieke middelen. Als u wilt weten hoe uw e-commerce bedrijf kan profiteren van het kopen of huren van logistieke middelen, neem dan contact met ons op.