Pas de verpakking aan uw productie- en toeleveringsketen aan

Pas de verpakking aan uw productie- en toeleveringsketen aan

"De echte drijvende kracht achter vooruitgang is innovatie" Bill Gates.

Het bovenstaande citaat benadrukt de validiteit van de gemaakte wijzigingen. Zonder een analyse van de producten en de mogelijkheid om ze in een specifieke situatie toe te passen, zou er geen vooruitgang van de beschaving zijn. Dit is duidelijk zichtbaar op het gebied van logistieke verpakkingen, bijvoorbeeld houten pallets.

Korte geschiedenis van veranderingen aan houten pallets

De moderne pallets beginnen hun geschiedenis aan het begin van de 20e eeuw met een slede, die een eenvoudig houten oppervlak was waarop goederen konden worden vervoerd. Vervolgens werd in 1915 een vorkheftruck ontwikkeld, waarop de pallets werden gemonteerd in de vorm zoals we die vandaag de dag kennen. Terwijl pallets en vorkheftrucks de efficiëntie aanzienlijk verbeterden, was het optimaliseren van de belading van scheepsruimen en andere beperkte ruimtes met solide bidirectionele pallets een echte uitdaging.

Alhoewel het vanaf het begin duidelijk was dat pallets de efficiëntie van het goederentransport verbeterden, ondergingen de pallets pas tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote metamorfose, vanwege de vraag naar militair transport. De nieuwe richting van de verandering resulteerde in het ontwerp van een vierweg blokpallet. Zo konden de vorken van de truck van alle vier de kanten worden bereikt, niet slechts van twee. Dit nieuwe ontwerp van de pallet heeft geresulteerd in een grotere flexibiliteit bij het plaatsen van de pallets met behulp van vorkheftrucks, waardoor het proces van het laden van de verbruiksartikelen veel gemakkelijker en sneller verloopt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de modernisering van verpakkingen, waaronder houten pallets voor de beste efficiëntie in transport en opslag. Vandaag de dag zien veel industrieën ook tastbare voordelen in het hebben van op maat gemaakte verpakkingen in aspecten van hun logistiek. Tegenwoordig worden veel metalen en houten verpakkingen aan ondernemingen geleverd met de juiste aanpassingen voor specifieke taken.

Houten pallets op speciaal verzoek

Momenteel zijn de meeste pallets in internationale omloop gestandaardiseerde pallets, ofwel 1200x800 mm of 1200x1000 mm pallets. Ondanks hun populariteit worden bedrijven uit verschillende industrieën geconfronteerd met het probleem van het transport van volumineuze, zware producten of een specifieke plaats in de magazijnruimte. Daarom zoeken ze naar flexibele en niet-standaardoplossingen bij het kiezen van pallets die volgens een speciaal ontwerp zijn gemaakt. Deze op maat gemaakte houten pallets zijn gericht op het introduceren van nieuwe functies die een aantal typische problemen in de supply chain oplossen.

Op maat gemaakte houten pallet toegepast in de elektronica-industrie

Waar moet je op letten bij de behoefte om pallets te ontwerpen?

Bij het ontwerpen van een palet naar uw wensen, houdt u rekening met de volgende factoren:

Wat voor product gaat u vervoeren?

Vervoert u product behuizingen of machineonderdelen? Het antwoord op deze vraag zal u helpen bij het bepalen van alle andere ontwerpfactoren.

Waar zal de verpakking voor worden gebruikt?

Wordt deze pallet vooral gebruikt voor opslag, voor transport tussen magazijnen of bedrijven, voor extern transport of voor iets compleet anders? Het antwoord op deze vraag bepaalt welke ontwerpkenmerken u het meest belangrijk vindt.

Hoe zal het verpakkingsontwerp, bijvoorbeeld een pallet, eruit zien?

Hier wordt rekening gehouden met de grootte van de goederen, het laadvermogen en de kenmerken die de pallet nodig zal hebben om de goederen op hun plaats te houden,

Hoeveel zal de op maat gemaakte pallet kosten?

Gepersonaliseerde pallets hoeven niet meer te kosten dan standaard pallets, zelfs als ze een specialistisch ontwerp en betrokkenheid vereisen. Het voordeel van een speciaal ontworpen verpakking is dat deze uw product beter beschermt. Bovendien kunt u hiermee op de lange termijn stress en geld besparen door schade aan onderdelen, onnodige transportkosten of ruimte verslindende goederen.

Metaalverpakkingen voor individuele logistieke behoeften

Vele verpakkingen, variërend van afwijkende gaascontainers, individuele rolcontainers of metalen containers, worden individueel ontworpen. Dit resulteert in besparingen in de toeleveringsketen. Het maakt uw producten ook veilig tijdens het transport en de opslag en staat het hergebruik toe.

De ontwerpafdeling in R&D heeft ruime ervaring in het ontwerpen van metalen verpakkingen. Wij bieden robuuste en duurzame oplossingen voor de opslag en het transport van zware producten.

We hebben tot nu toe veel metalen verpakkingen geproduceerd voor verschillende industrieën, waaronder metalen rekken voor vliegtuigbanden, metalen transportbanden of speciaal ontworpen metalen containers voor veel Europese bedrijven. Naast het ontwerp, het eerste prototype en de technische ondersteuning, zorgen wij voor de kwaliteit van onze producten door regelmatig onderhoud te plegen. Dit zorgt ervoor dat de investering in afwijkende metaalproducten vele jaren meegaat.

Gepersonaliseerde metalen container voor een constructiebedrijf

Wat levert het op om te kiezen voor een op maat gemaakte verpakking?

1. Veiligheid van uw producten en bedieners

Verpakkingen die speciaal voor uw producten zijn ontworpen, bieden een nauwkeurige pasvorm en de beste bescherming, waardoor de transportkosten worden gereduceerd. U bespaart ook geld op extra materialen zoals karton of folie, omdat u deze niet meer hoeft te gebruiken om uw goederen tijdens het transport te beschermen. Bovendien geeft u om het milieu omdat u dergelijke verpakkingen vele malen in uw eigen omloop kunt gebruiken.

2. Lagere transportkosten

Kleine, zorgvuldig ontworpen verpakkingen nemen minder ruimte in beslag in bestelwagens, waardoor het volume van de getransporteerde goederen wordt gemaximaliseerd. Zo bespaart u op transport- en brandstofkosten en vermindert u de CO2 uitstoot door klanten te laten zien dat u om het milieu geeft.

3. Hogere productiviteit

Tijdens het ontwerpen van gepersonaliseerde verpakkingen, past u deze aan uw productielijn aan. Dit voorkomt kostbare stilstand of ongelukken, als gevolg van ongeschikte verpakkingen. De verbeteringen die u maakt, helpen u om zich sneller voor te bereiden op transport en passen in uw industriespecifieke supply chain.

4. Ondersteuning gedurende het hele proces

Wij staan voor u klaar tijdens het gehele productieproces van de verpakking, waarbij we tests en productaanpassingen uitvoeren indien nodig. Wij staan ook klaar om de kwaliteit van uw verpakking te verzorgen door het uitvoeren van onderhoud en reparaties. Als u uw op maat gemaakte verpakkingen moet integreren met de toeleveringsketen, bieden wij de mogelijkheid om de pooling te implementeren, dat wil zeggen pooling oplossingen. Dit geeft een aanzienlijke besparing en zekerheid van hoge kwaliteit van de vervoerde producten.

Het ontwerpen van pallets, containers, kratten, rekken en vele andere houten of metalen producten is een proces dat de moeite waard is. De voordelen ervan wegen ruimschoots op tegen de kosten of de tijd die eraan wordt besteed. Vandaag de dag kunnen veel bedrijven zich het gebrek aan innovatie of ergonomie van de apparatuur op de werkplek niet meer voorstellen. Als u geïnteresseerd bent in de mogelijkheid om verpakkingen te ontwerpen en te implementeren, neem dan contact met ons op. Onze specialisten kiezen kosteloos de optimale oplossing voor uw bedrijf.