3 manieren om het orderpicken in e-commerce magazijnen te verbeteren

3 manieren om het orderpicken in e-commerce magazijnen te verbeteren

De efficiëntie van de orderverwerking vanuit magazijnen is een belangrijke doelstelling geworden in het logistiek management, omdat klanten snellere leveringen gewend zijn. De eisen van consumenten zijn steeds meer gericht op de snelheid van levering van goederen, waarbij 66% de voorkeur geeft aan bedrijven die levering binnen twee dagen bieden. Snelheid is belangrijk, evenals het vermogen om nauwkeurig te plannen en aan verplichtingen te voldoen.

Elke warehousemanager weet hoe belangrijk orderpicken is. Het is een complex proces met veel dynamiek. Onvoldoende prestaties van pickmethoden resulteert in een tragere klantenservice, hogere overheadkosten en een zwakkere supply chain.

Terwijl andere handelingen in het magazijn geautomatiseerd kunnen worden, is het orderverzamelen tot op zekere hoogte een handmatig proces. Sommige geautomatiseerde processen kunnen worden ingevoerd om werknemers te helpen, maar technologie kan deze niet volledig vervangen. Hoe kunt u uw medewerkers helpen de best mogelijke resultaten te behalen, de kosten te verlagen en de productiviteit van het orderverzamelen te verhogen?

#1 Optimaliseer het orderpicken op basis van de opslaglocatie

Het doel van het orderpicken is om de benodigde verplaatsingstijd van de medewerkers in het magazijn zo kort mogelijk te houden. Zo wordt de order zo snel mogelijk opgesteld en verzonden.

Organiseer uw magazijn en maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Voordat u de beslissing neemt om uw magazijnruimte te vergroten, is het verstandig om stil te staan bij het gebruik van de juiste rekken. Het kan bijzonder nuttig zijn om gebruik te maken van stapelrekken. Deze rekken kunnen worden op- en uitgevouwen, afhankelijk van de intensiteit van het seizoen en het magazijnverkeer. Het op orde houden van de producten is uiterst belangrijk, daarom is het de moeite waard om populaire producten zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen. Dit maakt het verzamelen en verpakken makkelijker. Als de helft van de ontvangen bestellingen afkomstig is van 10% van de producten die u op voorraad heeft, plaats deze producten dan zo dicht mogelijk bij de ingang van de pickingzone. Sorteer op populariteit en plaats de minst populaire items achterin. Dit zal de orderverzameltijd aanzienlijk versnellen.

Groep medewerkers die goederen verzamelen in een magazijn

Palletniveau voltooiing

Het verzamelen van kleine of middelgrote goederen voor het orderpicken hoeft niet altijd te gebeuren op rekken die speciaal voor dit doel zijn ontworpen. Heel vaak gebeurt het orderverzamelen door het product direct van de pallets te halen. Wij bieden een breed scala EPAL houten pallets en andere pallets in standaardafmetingen 1200 x 800 mm en 1200 x 1000 mm aan. Dit zijn onmisbare logistieke dragers zijn in elk magazijn. Als uw branche hoge hygiënische eisen stelt, bieden wij kunststof pallets gemaakt van sterk PP en HDPE materiaal, aangepast aan hoge belastingen, zowel dynamisch als voor opslag in stellingen.

Het verzamelen van producten op lagere legborden van palletstellingen

Palletwagens zijn een essentieel onderdeel van elk magazijn, distributiecentrum en 3PL. Op de lagere legborden van de palletstellingen worden palletwagens, vorkheftrucks of orderverzamelwagens voor de orderverzameling gebruikt. Het kiezen van een wagen is een kwestie van budget en persoonlijke voorkeur, maar voor dagelijks gebruik is het slim om te kiezen voor wagens die licht, robuust en ergonomisch verantwoord zijn.

Een ander aandachtspunt is de ruimte voor noodzakelijke items, zoals bakken voor kleine onderdelen, etiketten, tablet of klembord en een barcodepistool. Daarnaast is het de moeite waard om stil te staan bij het type en het gewicht van de goederen die in of op de wagens komen te staan. Er zijn gebruiksklare of verstelbare wagens voor bijna alle behoeften en producttypes. De 1143 x 628 x 1805 mm orderverzamelwagen bijvoorbeeld is licht, veilig en heeft een draagvermogen tot 450 kg! Deze heeft ook een trap met een speciale antisliplaag op een ladder van stalen buizen.

Multi-order en batch order picking - het zo snel mogelijk verzamelen van orders

Multi-order picking bestaat uit het combineren van meerdere orders tot één picklijst, zodat alle goederen in één keer door het magazijn kunnen worden verzameld. Batch picking verhoogt de productiviteit en efficiëntie van de bestuurder, verkort de looptijd en maximaliseert de orderverzamel hoeveelheden.

Hiervoor zijn speciaal ontworpen wagens met geschikte bakken nodig. Deze methode verkort de duur van het verzameltraject zoveel mogelijk en zorgt dat het magazijn beter functioneert. Het is dankzij deze methode dat de magazijnmedewerker de kans krijgt om de maximale hoeveelheid kleinere producten in één ronde te verzamelen. De 600 x 400 mm orderverzamelwagen bevat 8 Euronorm bakken, een tassenhanger, een scannermand en een opbergmand, waardoor het een ideaal hulpmiddel is voor het verzamelen van meerdere orders uit verschillende opslagplaatsen.

Mobiele orderverzamelwagens kunnen de vermoeidheid van werknemers verminderen en tegelijkertijd het pickproces versnellen, wat resulteert in een positievere werkomgeving.

Naast de verzamelwagens kunnen metalen gaasrolcontainers met verschillende afmetingen en aantal wanden zeer praktisch zijn. Dit zijn efficiënte opslagwagens die het picken en transporteren van producten makkelijk maken. De sterke constructie van elke rolcontainer, gemaakt van metaalgaas, zorgt voor de nodige stevigheid in combinatie met een metalen of kunststof bodem.

Het aanbod wordt aangevuld met de nodige accessoires zoals kunststof of metalen legborden, waardoor het praktische gebruik van rolcontainers aanzienlijk wordt vergroot. Hierdoor wordt het gemakkelijker om producten te verpakken of kleinere goederen te vervoeren. Een positief effect hiervna is dat de goederen worden beschermd tegen vermenging of beschadiging. Dankzij de universele haken kunt u zelf de hoogte van de legborden in de rolcontainer bepalen.

#2 Sla uw goederen veilig op, rekening houdend met de automatisering van het magazijn

Bespaar tijd bij het verzamelen door over te stappen op een nieuw opslagsysteem. Het vouwen van kartonnen dozen is tijdrovend en palletwikkelaars nemen veel opslagruimte in beslag. Bij het picken is het beter om de items direct in herbruikbare kunststof bakken te laden. Ze zullen veilig in elkaar schuiven wanneer ze gestapeld zijn, dus u hebt maar één of twee rollen stretchfolie nodig om de lading vast te zetten.

De robuuste eigenschappen van de polypropyleen kunststof bakken zijn ideaal voor het picken en voor werkzaamheden aan de sorteerlijnen, omdat ze gemakkelijk kunnen worden gevuld en geleegd. De beste bakken hebben robuuste handvatten met voorgevormde handgrepen voor een gemakkelijke hantering. Een voorbeeld is de Euronorm 400 x 300 mm kunststof bak die zeer vaak wordt gebruikt om kleine artikelen op te slaan én deze bak past ook op orderverzamelwagens. De bak heeft een handig handvat en de mogelijkheid om meerdere bakken op elkaar te stapelen.

Kunststof bakken kunnen worden gebruikt voor alle soorten producten, waaronder kostbaarheden, boeken en kranten en elektronica. Dekselkisten met nestmogelijkheden beschermen gevoelige technische artikelen tegen stof en vocht.

#3 Maak gebruik van de mogelijkheid om de verpakking in te ruilen

Tegenwoordig is het heel typisch voor bedrijven en distributiecentra om grote aantallen pallets gedurende het hele supply chain proces te verzamelen. Dit heeft te maken met het feit dat de goederen op de ene pallet aankomen en op de andere vertrekken. Het vinden van een plek om overtollige pallets op te slaan kan een hele uitdaging zijn voor elke ondernemer.

Als u een groot aantal onnodige pallets heeft liggen en er van af wilt, dan zouden we graag uw pallets opkopen, ongeacht of uw pallets kleine of grote reparaties nodig hebben. Op deze manier ontdoet u zich van uw overtollige voorraad en wordt u zelfs betaald voor de hoeveelheid en kwaliteit van de pallets die u wilt verkopen.

Als uw bedrijf vaak een groot aantal pallets verzamelt, praten onze specialisten graag met u over een pallet inkoopplan. Rotom kan eenvoudig een optimaal afhaalplan voor uw bedrijf regelen. Bovendien accepteren we ook "verpakkingsvervanging" (oud voor nieuw) voor klanten die hun palletvoorraad willen opfrissen.

Stapel van houten pallets in het magazijn

Palletverkoop is niet alleen zeer goed voor het milieu, maar kan ook helpen om afval te verminderen en de productiviteit te verhogen, waardoor uw bedrijf op de lange termijn geld bespaart!

Hoe zit het met de huur van de rolcontainers, wagens of gebruikte pallets?

Alhoewel ons eerste instinct meestal is om nieuw materiaal te kopen, is het de moeite waard om te kiezen voor verhuur van logistieke middelen zoals pallets, rolcontainers of wagens. Zo vermijdt u onnodige opslag- en onderhoudskosten wanneer de verpakking ongebruikt in het magazijn ligt. Bij Rotom leveren we gehuurde producten binnen 24 uur! Deze snelheid is te danken aan onze grote voorraden in 16 magazijnen in 10 Europese landen.

Het maakt niet uit wat er bij het picken van producten komt kijken, wij zijn er om u te helpen en de optimale oplossingen te kiezen die uw supply chain activiteiten zullen versnellen.