Beheer elke vierkante meter opslagruimte met stapelrekken

Beheer elke vierkante meter opslagruimte met stapelrekken

Heeft u besloten uw logistieke activiteiten te verhuizen naar een nieuw magazijn? Of hebt u een flexibel opslagsysteem nodig voor volumineuze producten? Hoe lost u de dringende behoefte aan ruimte voor producten tijdens piekproductieperiodes op?

Het belangrijkste doel van elk magazijn is om producten efficiënt op te slaan. Om de productiviteit en de winst op dit gebied te verhogen, is het van groot belang maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Elke magazijneigenaar hanteert een andere strategie om aan de behoeften van zijn bedrijf te voldoen en zo maximale voordelen te behalen.

Vandaag de dag kiezen veel bedrijven voor een magazijnstellingen. Dit heeft verschillende redenen, een aantal voorbeelden:

 • Tijdelijke vraag naar schapruimte
 • Opbergen van niet-standaard producten
 • Inrichting van magazijnen en productiehallen

Dus, hier zijn de voordelen van dit type van systeem en gemeenschappelijke vragen die kunnen rijzen bij de beslissing om stapelrekken te kopen of te huren.

Wat zijn stapelrekken?

Stapelrekken, ook bekend als mobile racks, zijn een stapelbaar stalen rekken met een rechthoekige basis. Met deze stapelrekken kunt u snel en eenvoudig een opslagstructuur bouwen met behulp van gegalvaniseerde metalen basis en een reeks beugels van verschillende lengtes. Het bijzondere aan stapelrekken is het innovatieve ontwerp waarmee u snel een stelling kunt bouwen voor pallets, kratten of banden en deze ook nog kunt opvouwen om ruimte te besparen wanneer dat nodig is.

Beheer elke vierkante meter opslagruimte met stapelrekken.

Waar worden ze gebruikt?

Ze worden gebruikt voor opslag en transport, vooral voor grotere, volumineuze voorwerpen. Stapelpallets worden gewaardeerd in magazijnomgevingen en worden vaak gebruikt voor semi-permanente opslag. Dit type rekken past zich aan de behoeften van het magazijn aan aangezien het wordt gebruikt om onregelmatige groottematerialen op te slaan. Ze worden doorgaans gebruikt voor de opslag en het vervoer van grotere, volumineuze artikelen, met inbegrip van die welke reeds op houten pallets of in plastic kratten staan.

Ruimtebesparende stapelrekken worden op grote schaal gebruikt in de volgende industrieën:

 • Maak-industrie
 • Automotive industrie
 • Warenhuizen
 • Logistiek

Hoe vergroten ze de opslagruimte?

Met stapelrekken kunt u de hele indeling van uw magazijn veranderen om efficiënter met ruimte om te gaan. Optimalisering van de ruimte is mogelijk met het verticale opslagsysteem. Meer opslagcapaciteit helpt uw bedrijfswinst te verhogen, omdat u meer ruimte hebt om meer producten en goederen in uw magazijn op te slaan.

Stapelrekken kunnen tot vier verdiepingen (1+3) worden gestapeld, waardoor ze ideaal zijn voor goederen die anders te veel vloerruimte in beslag zouden nemen.

Stapelrekken kunnen gemakkelijk worden opgeslagen en gehanteerd met een vorkheftruck. Verplaatsbare stapelrekken zijn ideaal om ruimte te besparen wanneer een grote opslagcapaciteit is vereist.

Zullen de goederen veilig worden opgeslagen?

Stapelrekken bieden maximale veiligheid voor magazijnmedewerkers. Een sterke eigenschap is dat ze gemaakt zijn van hoogwaardig gegalvaniseerd staal. Ze zijn TÜV gecertificeerd, wat betekent dat het metaal dat gebruikt is voor de constructie van de stellingen geschikt is bevonden voor het transporteren en opslaan van producten.

Stapelrekken bieden maximale veiligheid voor magazijnmedewerkers. Een sterke eigenschap is dat ze gemaakt zijn van hoogwaardig gegalvaniseerd staal. Ze zijn TÜV gecertificeerd, wat betekent dat het hoogwaardige metaal dat gebruikt is voor de constructie van de stellingen geschikt is bevonden voor het transporteren en opslaan van producten.

Kunnen palletstellingen vrij worden aangepast aan uw magazijnbehoeften?

Het handige ontwerp van palletstellingen zorgt voor maximaal gebruik van de ruimte, ongeacht de oppervlakte. Dit wordt duidelijk door de aanpassingsmogelijkheden. Ze bestaan uit een draagvlak (uitvoering voor 1 of 2 europallets) en een reeks beugels van verschillende afmetingen. Deze geven u de mogelijkheid tot snelle en flexibele opbouw van uw opslagstellingen U kunt uw stellingmaten aanpassen aan de stroom van uw op dat moment opgeslagen lading.

Beheer elke vierkante meter opslagruimte met stapelrekken

Palletrekken zijn een effectieve manier om uw magazijnvoorraad op te slaan. Het is een kosteneffectieve optie die u zal helpen uw ruimte te maximaliseren op manieren waar u nooit eerder aan had gedacht. Het geeft u meer gemak, verhoogt de productiviteit, en maakt een verscheidenheid aan configuraties mogelijk.

Hoe mobiel zijn deze stapelrekken?

Sommige mensen hebben de misvatting dat stapelrekken met opgeslagen goederen niet draagbaar zijn en dat het moeilijk is ze van de ene plaats naar de andere te vervoeren.

Dit blijkt in de praktijk echter geen probleem te zijn.

Met deze stapeloplossing kunt u goederen gemakkelijk met vorkheftrucks op één stellingniveau verplaatsen. Dit is uiterst nuttig in de logistiek, omdat het verplaatsen en laden van zware goederen wordt vergemakkelijkt. Een ander voordeel is dat de stellingen, als ze eenmaal leeg zijn, kunnen worden ingeklapt om weer de nodige ruimte in het magazijn te krijgen.

Kunnen ze gestapeld worden?

Stacking is een lang bekende opslag strategie en is een ideale opslag oplossing. Het is bespaart ruimte en resulteert in een schone en nette opstelling van goederen in het magazijn. Deze rekken helpen bij het efficiënt stapelen van goederen op een hoger niveau. Naast het feit dat stapelbaar, toegang tot goederen is zeer gemakkelijk.

Wat moet je in gedachten houden bij het stapelen?

De volgorde en het gewicht van de gestapelde lading

Een van de belangrijkste dingen waar u op moet letten bij het stapelen, is dat de goederen in de juiste volgorde staan. Allereerst moeten de zwaarste gewichten onderaan worden bewaard. Naarmate het niveau hoger wordt, moet het gewicht worden verminderd. Het is belangrijk om bij het laden van goederen het maximale gewicht per niveau niet te overschrijden. Dit resulteert in een veilig opslagbeheer in het magazijn.

.

Goederen op het juiste niveau laden

Een van de meest gemaakte fouten in het magazijn is het te hoog plaatsen van goederenstapels, boven hun maximale limiet. Het is belangrijk om het draagvermogen van de stellingen in lijn te houden met de aanbevelingen van de leverancier.

Ken u uw opslagplan

Houd de stellingen op de juiste manier ingedeeld om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Denk aan de juiste afstand tussen de stellingen, die nodig is voor een comfortabele bediening van de pallettruck.

Beheer elke vierkante meter opslagruimte met stapelrekken

Kunnen de rekken buiten worden opgeslagen?

Het stellingsysteem werkt zowel binnen als buiten het magazijn. Het is belangrijk om te zorgen voor een

vlakke, stabiele ondergrond

bij het installeren. Bij elke stelling is het belangrijk dat deze gedurende een lange periode zijn kwaliteit behoudt. Corrosie is een van de meest voorkomende verschijnselen die de kwaliteit verminderen. Het is daarom altijd aan te raden om gegalvaniseerde stellingen te gebruiken zoals door Rotom wordt aangeboden. Dit voorkomt schade aan stellingen die buiten worden opgeslagen.

 

Samenvattend: waarom kiezen voor stapelrekken?

 • flexibele manier om de opslagruimte te vergroten
 • elke configuratie
 • mogelijk om binnen en buiten te werken
 • keuze uit versies met 1 of 2 pallets
 • zeer snelle montage en demontage
 • beschikbaar voor verhuur
 • TÜV-certificaat

Piekseizoen of overproductie? Huur stapelrekken!

Wanneer uw bedrijf extra intensieve productietijden heeft of veel orders scoort, heeft u extra opslagruimte nodig. U kunt stellingen huren wanneer uw bedrijf ze het meest nodig heeft. Wij hebben een enorme voorraad stellingen, die de perfecte oplossing bieden voor seizoensgebonden vraag of plotselinge perioden van veel verkeer. Met een flexibele huuroptie hoeft u geen extra kapitaal uit te geven. Na de piekperiode halen wij de stellingen bij u op en hoeft u zich geen zorgen te maken over media-onderhoud en opslag.

Bent u geïnteresseerd in het onderwerp verrijdbare opslagrekken? Wilt u grotere hoeveelheden kopen of huren? Vul het formulier in of bel ons en onze specialisten zullen u adviseren over de beste verpakkingsoplossingen voor uw branche.

Over de rol van de juiste verpakkings- en opslagoplossingen kunt u lezen op de blog: