Heeft u te weinig ruimte in uw magazijn? Wij kopen uw onnodige verpakkingen terug

Heeft u te weinig ruimte in uw magazijn? Wij kopen uw onnodige verpakkingen terug

Na het hoogseizoen blijven enorme voorraden logistieke verpakkingen in magazijnen liggen. De overgang van de drukste tijd van het jaar naar een geregelder verkoopschema betekent dat er meer pallets in het magazijn liggen dan nodig. Deze overbodige logistieke verpakking neemt kostbare ruimte in beslag die kan worden gebruikt voor andere rendabele activiteiten.

Hedendaags is het voor veel bedrijven en distributiecentra gebruikelijk om een groot aantal pallets te verzamelen gedurende het supply chain proces. Het vinden van een plaats om overtollige logistieke verpakkingen op te slaan kan een hele uitdaging zijn voor bedrijfseigenaren. Wij begrijpen de noodzaak om uw magazijn op te ruimen, om zo de doorvoercapaciteit en de omloopsnelheid van de voorraad te verhogen.

Als u een grote hoeveelheid ongebruikte pallets, kunststof bakken of metalen bakken heeft en er vanaf wilt, kunnen wij u helpen! Of uw pallets nu in perfecte staat zijn of kleine reparaties nodig hebben, u kunt uw overtollige voorraad kwijt en krijgt zelfs betaald voor de hoeveelheid en de kwaliteit van de pallets die u wilt verkopen.

Wat voor soort verpakking kopen we terug?

De meest teruggekochte verpakkingen zijn houten en kunststof pallets. Het betreft hoofdzakelijk standaard verpakkingsmaten zoals houten pallets 1200x800 mm, 1200x1000 mm, 800x600 mm, CP pallets, H1 kunststof pallets, Düsseldorfer pallets en dergelijke. Wij staan klaar om al uw palletoverschotten terug te kopen, ongeacht hun kwaliteitstoestand. We kopen alle verpakkingen tegen een eerlijke marktprijs. Als u een grote hoeveelheid heeft met een maat die hierboven niet vermeld staat, is betaling nog steeds mogelijk, afhankelijk van de totale hoeveelheid en het type pallet.

Wellicht heeft u uw productieproces verbeterd en heeft u nieuwe gitterboxen nodig. De verkoop van oudere gitterboxen is een gemakkelijke manier om ruimte vrij te maken en nieuwe producten in uw bedrijf te brengen. Bij Rotom kopen we regelmatig gebruikte gitterboxen, metalen bakken, stapelracks, rolcontainers, metalen opzetstukken en kunststof bakken van bedrijven op voor reparatie en doorverkoop.

Nestbare rolcontainers in het magazijn

Wat moet u overwegen bij de verkoop van gebruikte verpakkingen?

Voordat u contact met ons opneemt als specialist op het gebied van verpakkingsbeheer, zijn er een paar dingen die u moet overwegen:

Bent u de pallet eigenaar?

Dit klinkt misschien vreemd, maar het is belangrijk dat u de eigenaar bent van de verpakking. Het is belangrijk dat u er zeker van bent dat alle pallets die u wilt verkopen aan u toebehoren en dat u ze aan ons kunt verkopen door een geldig document af te geven (BTW-factuur).

Voorraad en gebruiksfrequentie

Evalueer objectief hoeveel verpakkingen u op voorraad heeft en hoe vaak ze zich opstapelen. Als het aantal ongewenste pallets in uw magazijn gestaag toeneemt, gaan wij graag een blijvende terugkooprelatie aan. Als fabrikant en inzamelaar van verpakkingen kunnen wij gemakkelijk een inzamelingsplan voor uw bedrijf opstellen. Wij accepteren ook "pallet uitwisseling" (oud voor nieuw) voor klanten die hun verpakkingsvoorraad willen vernieuwen.

Afvalbeheer

Bij Rotom zorgen we voor uitgebreid verpakkingsbeheer en -controle. Dit helpt u tijd en geld te besparen. De verkoop van ongebruikte logistieke verpakkingen draagt bij aan het milieu. Dit is belangrijk in verband met de verplichting om een register bij te houden van de hoeveelheid en het soort geproduceerde afval, zoals bepaald in artikel 66 van de wet van 14 december 2012 betreffende afval. Hierdoor betaalt u veel minder of geen milieuheffing.

Door pallets, palletranden, metalen bakken en andere logistieke verpakkingen te kopen, creëert u ruimte in uw magazijn en geeft u de verpakkingen een tweede leven. Op deze manier dragen we gezamenlijk zorg voor het milieu omdat we uitgebreide activiteiten uitvoeren om gebruikte pallets weer op de markt te brengen, zonder nieuwe houtvoorraden te gebruiken.

Stapelbare metalen gitterboxen

Voordelen van het terugkopen van verpakkingen

Als u houten pallets, kunststof pallets, palletranden, metalen bakken of andere verpakkingen heeft die u niet meer gebruikt, kunnen wij deze snel bij u ophalen. Wij garanderen ook een nauwkeurige beoordeling van de kwaliteit en kwantiteit van de verpakking, zodat wij uw gebruikte pallets voor een eerlijke prijs kunnen terugkopen.

De terugkoop van logistieke verpakkingen komt met veel voordelen. U kunt financiële middelen verwerven voor andere investeringen of de verkoop van gebruikte, onnodige verpakkingen combineren met de aankoop van nieuwe verpakkingen. Op die manier kunt u bijvoorbeeld de kosten voor de aankoop van nieuwe pallets drukken, terwijl u het probleem van de oude pallets oplost. Daarnaast wint u ruimte in uw magazijn.

Een verantwoorde planning van ophalingen leidt tot kostenoptimalisatie en dus tot een hogere inkoopprijs voor verpakkingen. Het doorverkopen van pallets is niet alleen zeer goed voor het milieu, het kan ook helpen afval te verminderen en efficiëntie te verhogen, waardoor uw bedrijf op de lange termijn geld bespaart!

Hoe kom ik van onnodige verpakkingen af?

Maak een foto van de verpakking die u wilt verkopen en stuur deze per e-mail of vul het formulier in - u ontvangt een kopie van uw aanvraag per mail. U kunt de terugkoopprijs van de verpakking ook rechtstreeks opvragen via de specifieke productpagina op onze website. In beide gevallen zullen wij contact met u opnemen.

Terugkoop pallets en andere verpakkingen op vele plaatsen in Europa

Wij bieden een snelle en goedkope palletpoolingservice in uw regio. Als uw pakketten zich in veel magazijnen in andere landen bevinden, is dat voor ons geen probleem. Met 20 depots in 9 landen kunnen wij uw verpakkingen ophalen en vervoeren naar het dichtstbijzijnde Rotom depot in Europa. Op deze manier kunt u uw verpakkingen tegen een hogere prijs verkopen.

Vertrouw de professionals

Of u nu verpakkingen wilt kopen, doorverkopen, of uw gehele voorraad door ons wilt laten afhandelen, de Rotom Group heeft oplossingen die uw supply chain overal in Europa zullen optimaliseren. Al vele jaren verzorgen wij hoogwaardige verpakkingen voor diverse industrieën. Wij beschikken ook over de nodige kennis en ervaring om snel en betrouwbaar te handelen, gericht op uw behoeften.

Geef jezelf het geschenk van een opgeruimd magazijn in het nieuwe jaar! Met onze steun zal het beheer van pallets en andere verpakkingen niet langer een probleem zijn.

Onze andere blogs: