Waarom slaagt het terugkopen van verpakkingen?

Waarom slaagt het terugkopen van verpakkingen?

Heeft u te weinig ruimte in uw magazijn door onbenutte of beschadigde houten of kunststof pallets? Bent u op zoek naar nieuwe manieren om de kosten van logistieke producten te verlagen? Het programma voor de terugkoop van verpakkingen is zeker voor u voordelig! Hieronder, in het artikel, definiëren we het programma voor de terugkoop van verpakkingen en bespreken we drie voordelen die daaruit voortvloeien.

De terugkoop van verpakkingen zoals pallets, palletranden of gitterboxen zorgt er voor dat u uw ongebruikte of beschadigde producten kunt verkopen, wat ruimte in het magazijn en financiële middelen wint. U kunt het geld dat u krijgt besteden aan de producten die u nodig heeft in de supply chain.

Hoe werkt de verpakkingsterugkoopdienst?

De offerte zelf en de controle van de verpakkingstoestand is gratis. We kunnen het verdelen in twee fasen:

  1. Als eerste controleren wij de technische staat van uw te koop aangeboden verpakking, waarna wij u een terugkoopofferte voorstellen. Als de verpakking niet geschikt is voor reparatie, krijgt u ondersteuning bij het recyclen van de desbetreffende verpakking.
  2. De volgende stap kan zijn om de aankoop van oude verpakkingen te combineren met de aankoop van nieuwe producten, waardoor u de kosten van de standaard aankoop van pallets, opzetranden, wagens, etc. kunt verminderen.

Voor de aankoop van de kunststof verpakkingen moet de technische staat ervan worden gecontroleerd.

Wat levert het u op dankzij de terugkoopdienst voor verpakkingen?

1. U verlaagt uw supply chain kosten en bespaart middelen voor uw bedrijf.

Heeft u uw logistieke processen verbeterd en heeft u palletranden nodig voor een andere lay-out van de vestiging? Heeft uw bedrijf meer pallets nodig of heeft u niet meer zoveel verpakkingen nodig als in het verleden? Door ze aan ons te verkopen, kunt u een deel van uw initiële investeringskosten terugverdienen. De verkoop van verpakkingen zorgt voor een extra inkomstenstroom.

Overweegt u de ROI voor elke aankoop wanneer u uw bedrijfsinvesteringsopties onderzoekt? Bij de beoordeling van de wijze waarop uw producten worden getransporteerd en opgeslagen, kunt u rekening houden met het aantal pallets, opzetranden en andere verpakkingen die u nodig heeft. Een van de voordelen van een programma voor de opkoop van verpakkingen is dat het uw supply chain helpt optimaliseren en uw totale inkoopkosten kan verlagen.

De logistieke specialist in het magazijn evalueert de kosten voor de aankoop van nieuwe pallets

Als uw bedrijf bijvoorbeeld heeft besloten om over te stappen van het gebruik van houten pallets naar kunststof pallets, kunt u het geld uit de verkoop van houten pallets gebruiken voor de aankoop van kunststof pallets. De opkoop kan dus deel uitmaken van de verkooptransactie.

2. U vergroot uw opslagruimte

Voor bedrijven met beperkte opslagruimte kan de opslag van ongebruikte verpakkingen zeer kostbaar zijn. Wellicht ontvangt u regelmatig zendingen van producten op pallets en heeft u een grote voorraad aan pallets opgebouwd die uw magazijn beginnen te vullen. Het bewaren van de pallets zal uw bedrijf niet ten goede komen, vooral omdat u deze ruimte kunt gebruiken voor iets dat uw bedrijf meer inkomsten zal helpen genereren.

U kunt ook uw opslagruimte vergroten door ongebruikte of ongewenste pallets, karren of palletranden te verkopen. Het verkopen van overbodige verpakkingen is een eenvoudige manier om ruimte vrij te maken en een extra inkomstenstroom op te bouwen.

Na de verkoop van de verpakking, krijgt u ruimte in het magazijn

3. Je hebt een positieve invloed op het milieu

Veel consumenten zijn meer bereid om samen te werken met bedrijven die zich richten op duurzame ontwikkeling. Als een van de vier principes van recycling (reductie, hergebruik, recycling, terugwinning), stelt de verkoop van gebruikte pallets aan de koper anderen in staat om die pallet te hergebruiken zonder gebruik te maken van nieuwe bosgrondstoffen. U kunt hier meer over lezen in het artikel "Leer 4 principes van duurzame verpakkingslogistiek".

Rotom helpt het milieu door deel te nemen aan een duurzaam recyclingprogramma voor pallets en andere verpakkingen. We voeren uitgebreide handelingen uit om gebruikte pallets weer op de markt te brengen. Op deze manier zorgen we voor de natuurlijke omgeving en dragen we bij aan het terugdringen van de ontbossing. Derhalve leggen wij grote nadruk op het zorgvuldig herstellen van verpakkingen om zo goed mogelijk gebruik te maken van onze natuurlijke hulpbronnen. Regelmatig onderhoud van de verpakkingen verlengt de levensduur ervan. In het kader van de herstel- en terugkoopservice van verpakkingen zorgen wij ervoor dat uw logstieke producten altjid operationeel zijn en klaar staan voor gebruik.

Palletrecycling is een belangrijk element in de zorg voor het milieu

Welke verpakkingen kunnen we terugkopen?

  • Houten pallets

Wij kopen houten pallets in de meest gangbare afmetingen, bijvoorbeeld 1200x800mm, 1200x1000mm en EPAL Europallets. Dankzij het EPAL-certificaat voor de reparatie van pallets, zorgen wij ervoor dat de productie en de reparatie van houten pallets op een hoog niveau blijven.

  • Kunststof pallets

Meestal kopen we pallets in standaardafmetingen van 1200x800mm en 1200x1000mm. Deze pallets hebben een stevige structuur op sledes of de zogenaamde nestpallets op poten. We kopen alleen functionele pallets terug, de niet functionele kunnen we namelijk niet repareren.

  • Houten pallet opzetranden

De meest populaire houten pallet opzetranden zijn 1200x800mm en 1200x1000mm. met vier of zes scharnieren. De hoogte hiervan is 200mm.

  • Metalen gitterboxen

Populaire metalen gitterboxen worden vaak gebruikt in de automobielindustrie en de zware industrie. Het EPA:-certificaat voor de reparatie van metalen gitterboxen garandeert kwaliteitsproducten. Wij kopen efficiënte en beschadigde gitterboxen terug.

  • Rolcontainers

De meest gekochte containers zijn de 2-hekse rolcontainers, die in elkaar kunnen worden genest en als winkelwagentjes kunnen worden opgeslagen.

    • Kunststof bakken

Wij kopen standaard kunststof Euronorm bakken en KLT bakken die geschikt zijn voor de automobielindustrie. Dankzij de standaardafmetingen van 400x600mm passen ze perfect op standaard Europallets, dollywagens of rolcontainers.

Werk vandaag nog met ons samen op het gebied van de aankoop van logistieke verpakkingen.

Ons team streeft ernaar voordelige oplossingen te vinden voor al uw behoefen op het gebied van vedrpakkingstransport, inkoop en opslag. Wij kunnen uw overtollige of onnodige voorraad aan houten pallets of rolcontainers kopen. Wij staan ook tot uw beschikking als u gebruikte verpakkingen voor export of distributie wilt terugkopen in plaats van nieuwe. Wij streven er actief naar om de voorraad gebruikte verpakkingen te vergroten, zodat u tegen een betaalbare prijs aan uw transportbehoeften kunt voldoen.

Als u ons benadert, krijgt u van ons een gratis offerte voor de aankoop van verpakkingen. Vervolgens zullen wij u helpen beslissen welke logistieke verpakking het beste past bij de behoeften van uw branche.

Als uw bedrijf grote hoeveelheden pallets, opzetranden, rolcontainers of andere verpakkingen heeft die niet meer nodig zijn, neem dan contact met ons op. Wij beoordelen graag de waarde ervan en zorgen voor het transport.