Heeft u pallets, pallet opzetranden of containers "direct" nodig? Gebruik onze verhuurservice voor verpakkingen

Heeft u pallets, pallet opzetranden of containers "direct" nodig? Gebruik onze verhuurservice voor verpakkingen

"We moeten er maar aan wennen dat verandering en onzekerheid veel vaker in ons leven voor gaan komen. De kwestie van antifragiliteit in supplychains wordt daarom belangrijker. Het is noodzakelijk om veilig te handelen, zelfs ten koste van grotere logistieke uitgaven, aangezien voorraden en goederen op de plank belangrijker worden."1

Deze verklaring van professor Halina Brdulak (hoogleraar aan de Economische Hogeschool van Warschau (SGH) van het departement Internationaal management) is afkomstig van de Impact'21-conferentie over het benutten van economische kansen die door de pandemie worden gecreëerd. De nadruk op kundige logistiek en analyse van de supplychain toont de belangrijke rol aan van een kundig beheer van de financiële middelen. Dit is bijzonder relevant in deze tijd van logistieke ontwrichting, stijgende inflatie en recordstijgingen van de grondstofprijzen.

Het is dus belangrijk om naar oplossingen te zoeken om te kunnen blijven groeien in een tijd waarin u als ondernemer te maken hebt met een uitdagend en onvoorspelbaar economisch klimaat. Elk bedrijf heeft zijn eigen uitdagingen en daarom kunnen een goede verpakkingsbeschikking en een goed logistiek beheer u niet alleen helpen uw bedrijf voort te zetten, maar u ook helpen geld te besparen. Laten we eens kijken hoe verpakkingsverhuur kan helpen in situaties die snel handelen vereisen.

Wanneer zou u verpakkingen moeten huren?

Extra opslagruimte

Als u uw opslagruimte uitbreidt of naar een grotere faciliteit verhuist, is het ook noodzakelijk om uw geproduceerde goederen goed op te slaan. Waar moet u die opslaan? Vraagt u zich af hoe u de bedrijfskosten kunt verlagen? Als u geen goederen hoeft aan te schaffen, kunt u de kosten van uw bedrijf drukken door gebruik te maken van de mogelijkheid om mobiele stapelrekken te huren, waarmee u de opslagruimte meteen vergroot. Dit zijn speciale rekken voor tijdelijke opslag. Dankzij hun flexibele ontwerp kunt u ze plaatsen zoals u wilt en de goederen meteen op een pallet verplaatsen. Naast de rekken kunt u profiteren van de huur van vele andere noodzakelijke verpakkingen, zoals pallets, palletverlengstukken, boxpallets, enz.

Seizoensgebondenheid van orders

Tijdens het zogenaamde "hoogseizoen" voor Kerstmis of het drukke lente- en zomerseizoen hebt u meer verpakkingen nodig dan gewoonlijk. U hoeft ze niet te kopen, u kunt ze huren. Wat levert dit u op? U stuurt ons een bestelling voor een bepaalde hoeveelheid verpakkingen die u op een bepaald moment nodig hebt en wij brengen ze naar u op een afgesproken tijd en plaats. U hoeft dan geen extra middelen vast te leggen en u levert ze na de piekperiode gewoon weer in. Hebt u ze voor een langere periode nodig, dan kunt u de huurperiode gemakkelijk verlengen. Hoe langer u de verpakkingen huurt, hoe goedkoper de kosten per dag. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van de verpakkingen, want die wordt altijd vooraf gecontroleerd en in goede staat afgeleverd.

Gebruik onze verhuurservice voor verpakkingen

Lange wachttijd voor vooraf bestelde pakketten

Heeft u verpakkingen besteld en wacht u er al 2 of 3 maanden op? De productie moet doorgaan en u hebt "nu" opslagmedia nodig, wat kunt u op zo'n moment doen om uw beschikbare fondsen en middelen zo goed mogelijk te benutten?

Geen enkel bedrijf wil vastzitten aan trage processen die de productiviteit beïnvloeden. Het minimaliseren van de kosten en het optimaal benutten van de schaal van de productie is hier de sleutel. Momenteel zijn de wachttijden voor sommige producten, als gevolg van verstoringen in de aanvoer, veel langer. Als u een periode van intensieve productie hebt en u niet over de nodige hoeveelheid materiaal beschikt, kunt u een beroep doen op een verhuurdienst. Zo kunt u sneller, sterker en doeltreffender reageren op storingen. Dit vermindert de operationele uitvaltijd en helpt u uw activiteiten in de kortst mogelijke tijd te hervatten.

De productieonderbreking komt eraan, dus is het tijd voor machineonderhoud

De vakantie komt eraan, een tijd voor reparaties en onderhoud van uw machines. Als u in deze periode reparaties en onderhoud aan uw machines moet uitvoeren, moet u van tevoren meer goederen produceren, zodat u de productie kunt stopzetten. Om tijdelijk een plaats te hebben om uw goederen op te slaan, is de ideale oplossing het huren van verpakkingen voor een beperkte periode.

Waarom is het de moeite waard? De aanschaf van nieuwe verpakkingen kan uw bedrijf vaak meer kosten dan de producten waard zijn. Als u de extra kosten van opslag in overweging neemt, lijkt het de moeite niet waard. Door af te zien van de aankoop van nieuwe verpakkingen voor kortlopende opdrachten, maar slechts zoveel te huren als u per keer nodig hebt, bespaart u tijd en geld.

Veel bedrijven maken gebruik van dit soort oplossingen. Bijvoorbeeld, een van onze witgoed producerende partners was van plan om zijn productielijn tijdens de zomermaanden te onderhouden. Als gevolg daarvan verhoogde het de productie eerder en huurde Gitterboxen om onderdelen 2-3 maanden op te slaan.

Rotom begrijpt als ervaren partner uw wensen. De aanschaf van specifieke containers is niet altijd haalbaar. Daarom bieden wij een verscheidenheid aan producten die kunnen worden gehuurd, afhankelijk van uw behoeften. Het huren van containers is een kosteneffectieve optie.

Voordelen van het huren van verpakkingen

Het huren van verpakkingen betekent duurzame, betrouwbare dragers tegen lagere kosten. Als u ervoor kiest om trailers of opslagruimte te huren als een normale logistieke praktijk voor uw bedrijf, waarom zou u dan niet ook verpakkingen huren? Hier zijn een aantal van de belangrijkste voordelen.

1. Huren bespaart geld

Als u verpakkingen huurt, kunt u besparen op zowel onderhouds- als reparatiekosten. Wij produceren en repareren onze verpakkingen in magazijnen in heel Europa en garanderen kwaliteit en duurzaamheid.

2. Lage maandelijkse kosten

Als u besluit verpakkingen te huren, hoeft u niet lang te wachten. U krijgt meteen logistieke middelen die u meteen kunt gebruiken. U kunt de kosten van de huur spreiden en in maandelijkse termijnen betalen. Zo kunt u flink besparen.

3. U hoeft zich geen zorgen te maken over gebrek aan opslagruimte

Als u wegwerppallets koopt, moet u ze na gebruik meestal verkopen of er een opslagruimte voor vinden. Heeft u na piekperiodes te veel dozen in uw magazijn staan? Als u verpakkingen huurt, levert u ze direct weer in en kunt u de vrijgekomen ruimte beter benutten.

4. Tijdsflexibiliteit

Naast betalingsflexibiliteit krijgt u ook flexibiliteit in de huurperiode. Dit betekent dat u de periode kunt kiezen waarvoor u de verpakkingen wilt huren die u nodig hebt, afhankelijk van uw behoeften en de omvang van het werk dat u doet. U kunt deze periode op elk gewenst moment verlengen.

5. Beter financieel management

De betaling van de huur wordt gespreid over maanden of weken. Dit helpt u uw maandelijkse budget en financiën efficiënt te beheren, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de enorme kosten van het kopen van opslagcontainers. Bovendien zet het huren van verpakkingsmateriaal uw bedrijfsfinanciën niet op slot, zodat u deze kunt gebruiken voor andere gebieden van uw bedrijf.

6. Duurzaam en milieuvriendelijk

Verpakkingsverhuur kan u helpen op weg naar 'groene logistiek', de optie om materialen te hergebruiken. Onze te hruen pallets, verlengstukken, kratten of rolcontainers worden regelmatig onderworpen aan onderhoud en reparatie in onze magazijnen, zodat ze vele jaren in zeer goede staat werken.

Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen die ervoor zorgen dat het huren van verpakkingen voor velen een voordeligere optie is dan het kopen van nieuwe dragers. Het huren van verpakkingen voor projecten op korte en lange termijn is een geweldige manier om kosten te besparen. Met zoveel voordelen is het gemakkelijk te zien waarom steeds meer bedrijven ervoor kiezen om verpakkingen te huren voor zowel langlopende als kortlopende projecten. Tegenwoordig rijzen de kosten van veel grondstoffen de pan uit, dus bieden wij een uitgebreide verhuur- en omruilservice voor verpakkingen, afgestemd op uw verzendingsbehoeften.

Onze teams werken eraan om de verstoring van de inkoop en het beheer van verpakkingen tot een minimum te beperken en onderhouden te allen tijde een regelmatige en transparante communicatie met onze en partners. Wilt u de behoeften van uw bedrijf bespreken? Neem contact met ons op door het formulier in te vullen of bel en onze specialisten zullen u professionele hulp bieden.

Indien u geïnteresseerd bent in het gebied van verpakkingsverhuur lees dan verder op de blog: