Houten pallets voor eenmalig gebruik zijn tóch herbruikbaar

Houten pallets voor eenmalig gebruik zijn tóch herbruikbaar

Elke ondernemer merkt ongetwijfeld dat de prijzen op de palletmarkt sterk stijgen. Dit heeft een duidelijke impact op de transport- en verzendingskosten. We leven in een tijd van onstabiele toeleveringsketens, wat betekent dat we op zoek moeten naar economische oplossingen. Aan de andere kant is er de belangrijke kwestie van het beschermen van het milieu en het reduceren van palletafval. Dus hoe kan de levensduur worden verlengd van eenmalige pallets, die het meest worden gebruikt in de logistiek?

eenmalige, of met andere woorden wegwerppallets, behoren tot de meest gebruikte logistieke dragers. Ze zijn niet meer weg te denken uit de bescherming van talrijke waardevolle goederen en complexe bevoorradingsketens. Ze zijn als een schakel tussen de economieën van landen over de hele wereld.


Tegenwoordig moet echter worden nagedacht over de mogelijkheden om de bevoorrading op duurzamere wijze te realiseren. Een belangrijk punt van zorg voor veel bedrijven is de duurzaamheid van de pallets die zij bij hun dagelijkse activiteiten gebruiken. Hoe kunnen houten pallets duurzamer worden, zodat ze niet beperkt blijven tot eenmalig gebruik? In dit artikel zullen we deze vraag voor u beantwoorden, maar laten we eerst bepalen wat houten wegwerppallets zijn.

Eenmalige houten pallets - vervoer naar bestemming

Wegwerppallets zijn verpakkingen die niet kunnen worden geretourneerd. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat wanneer goederen over lange afstanden naar andere landen worden vervoerd, het niet rendabel is om de pallets te retourneren.

Eenmalige pallets kunnen verschillende specificaties en afmetingen hebben en u kunt minder hout gebruiken bij de constructie ervan. Daardoor is de prijs lager. Ze zijn een economisch alternatief voor Euro-pallets en kunnen worden aangepast aan het transport van de klant of een specifieke lading.

Ze worden zeer vaak gebruikt door exporteurs in diverse industrieën, productiebedrijven en magazijnen. Laten we eens nagaan wat ze zo populair maakt.

Ongewone palletafmetingen? Geen probleem...

Als u een product hebt van ongewone afmetingen, zoals een omvangrijk product dat speciale bescherming nodig heeft, dan is het de moeite waard om onze verpakkingsontwerpservice te gebruiken. Het is een flexibele en praktische oplossing. Standaard pallets blijken niet altijd geschikt voor specifieke taken in toeleveringsketens. Houten pallets die volgens een specifieke specificatie zijn ontworpen, passen daarentegen bij de afmetingen, het materiaal en het gewicht van een bepaald product. Het voordeel van niet-standaard pallets is dat ze schade aan goederen minimaliseren, verpakking en opslag vergemakkelijken en de ruimte optimaliseren.

U kunt ook pallets met ongebruikelijke afmetingen terugwinnen naar uw kringloop. Wij ondersteunen het gehele recovery en conserveringsproces. Dus als u uw goederen vervoert op niet-standaard pallets naar Europese landen waar Rotom depots heeft, kunnen wij pallets repareren en weer in uw werkcircuit plaatsen.

Houten pallets voor eenmalig gebruik zijn tóch herbruikbaar

Voordelen van het gebruik van eenmalige pallets

Kostenbesparingen

Het belangrijkste voordeel van wegwerppallets is dat ze op een kosteneffectieve manier zorgen voor een veilige verzending van goederen. Ze worden vaak vervaardigd voor een enkele zending zonder geplande retourtransportkosten.

Ze zijn een aantrekkelijk alternatief voor gestandaardiseerde europallets onder EPAL-licentie, die aan specifieke normen moeten voldoen, maar duurder zijn. Daarom kiezen bedrijven overal waar je moet zoeken naar besparingen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de levering, voor eenmalige houten pallets.

Veel gebruikt Europallet alternatief

Wij ontwerpen pallets meestal op basis van de behoeften van de klant of het soort goederen. Het blijkt dat wegwerppallets herbruikbare pallets kunnen zijn die door andere leveranciers worden gebruikt, mits u ze regelmatig repareert en onderhoudt.Wegwerppallets zijn vaak specifiek ontworpen of ze hebben gangbare afmetingen, zoals 1200x800, 1200x1000 of 800x600 mm.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat wegwerppallets niet gecertificeerd zijn zoals EPAL pallets om onderling uitwisselbaar te zijn. Dit betekent echter niet dat ze niet kunnen worden hergebruikt.

Wijdverbreide toepassingen in alle industrieën, handel en diensten

Omdat wegwerppallets in theorie voor eenmalig gebruik zijn ontworpen, worden ze vaak voor exportdoeleinden gebruikt. Pallets voor eenmalig gebruik betekenen dat ze meestal niet opnieuw worden gerecycled, maar worden verzonden naar klanten op geselecteerde bestemmingen in de wereld.

Wegwerppallets zijn robuust en duurzaam. Ze worden gebruikt in vrijwel elke verwerkings- of productie-industrie. Enkele voorbeelden zijn onder meer transport, de elektronica-industrie, groot- en detailhandel, en de auto-industrie.

U kunt pallets hergebruiken voor andere transporten

Als pallets met goederen lange afstanden afleggen, is er onvoldoende economisch draagvlak om deze terug te brengen. Maar als uw wegwerppallets zich bevinden in landen waar de Rotom Group actief is, kunnen wij uw verpakkingen kopen. Wij hebben 26 magazijnen in 10 landen in Europa en kunnen pallets van bijna overal in Europa op voorraad nemen.

Het terugkopen van verpakkingen is een handige dienst die de leveringskosten verlaagt en uw bedrijf middelen bespaart. Bovendien heeft het een positief effect op de bescherming van het milieu, omdat u solide gebruikte pallets kunt blijven gebruiken. Op deze manier worden transportpallets een logistiek hulpmiddel en geen wegwerpafval.

Je kunt pallets recyclen en hergebruiken

Bedrijven in verschillende sectoren gebruiken vaak custom-designed pallets omdat het geld bespaart op de lange termijn en de stress van beschadigde onderdelen, onnodige transportkosten en ruimteverslindende goederen vermindert. Als uw pallets ongebruikelijke afmetingen hebben, kunt u ze hergebruiken.

In deze situatie kunnen wijrecovery van deze verpakkingen aanbieden om ze weer te laten werken in uw supply chain. Wij zorgen ervoor dat deze pallets na gebruik op kwaliteit worden gecontroleerd en gerepareerd, zodat ze just-in-time weer in omloop zijn.Regulier onderhoud van verpakkingen betekent dat u de kosten voor de aanschaf van nieuwe dragers kunt uitstellen en u kunt richten op andere logistieke processen.

Houten pallets voor eenmalig gebruik zijn tóch herbruikbaar

Rotom, gecertificeerde houten pallet fabrikant - u bepaalt de details

Wij vervaardigen eenmalige pallets op maat volgens uw specificaties of ontwerp, in elke maat en met elke lading. Onze pallets worden gemaakt van hard dennenhout en kunnen een warmtebehandeling ondergaan volgens ISPM15. Wanneer u wegwerppallets klaarmaakt voor export, moet u ervoor zorgen dat ze een warmtebehandeling hebben ondergaan volgens IPPC-certificering. Wij hanteren een uitgebreide aanpak van de verpakking voor de bescherming en het vervoer van goederen, en als uw behoeften meer dan een aangepaste pallet ontwerp nodig hebben, kunnen wij u helpen. Wij bieden een scala aan aangepaste verpakkingsoplossingen om ervoor te zorgen dat uw supply chain nooit wordt verstoord.

Onze belangrijkste doelstelling is om uw bedrijf in meerdere processen te ondersteunen, niet alleen wanneer het de vrachtwagenhelling verlaat. Nauwe samenwerking in elke fase van de levering draagt bij aan vooruitgang in duurzaamheid door uitgebreide palletverwerking.

Als u geïnteresseerd bent in het onderwerp wegwerppallets en aangepaste pallets, kunt u andere artikelen op de blog lezen