Efficiënte magazijnoperaties door de rol van aangepaste verpakking

Efficiënte magazijnoperaties door de rol van aangepaste verpakking

De markt voor distributie en opslag is booming volgens de laatste rapporten uit de sector. Alleen al in 2019 zijn 19 opgeleverde en 12 aangekondigde distructiecentra goed voor 12.400 banen. De verwachting is dat deze toename zal doorzetten.

Dit is te wijten aan het groeiende belang van de e-commerce-industrie. E-commerce is al lange tijd de motor van de warehousing markt - de Covid-19 pandemie heeft deze groei alleen maar versneld. Productiebedrijven in een reeks van industrieën zijn ook actief, met veel vernieuwde contracten.

De huidige situatie en de veranderende toeleveringsketens hebben geleid tot een instroom van kapitaal uit West-Europa, Singapore, Zuid-Korea en plaatselijk uit Tsjechië en Hongarije.

De voorraad bedrijfs- en opslagruimte in in sommige landen in de EU gestegen met 15% ten opzichte van een jaar eerder. Deze trend zal zich waarschijnlijk voortzetten, aangezien de verwachtingen voor het ontstaan van nieuwe distributiecentra in Europa in 2021 zeer positief zijn. De favoriete landen voor het creëren van nieuwe grote distributiecentra zijn Duitsland, Nederland en Polen.

Efficiënte magazijnoperaties vereisen een solide planning

Om een nieuw magazijn optimaal te laten presteren, moet efficiëntie centraal staan. Wat houdt dit in? Nou, het gaat niet alleen om het vinden en leveren van het juiste product in de kortst mogelijke tijd, het gaat om het creëren van het meest productieve proces terwijl tijd en geld worden bespaard.

Of u nu een groot of klein magazijn heeft, met eenvoudige veranderingen kunt u uw bedrijf aanzienlijk verbeteren. Laten we eens kijken naar een aantal factoren die van invloed zijn op een soepele werking van het magazijn.

Maak optimaal gebruik van uw beschikbare ruimte

Als u magazijnruimte huurt die leeg staat en u wilt uw bedrijf zo snel mogelijk van start laten gaan, hoeft u niet meteen de kosten te maken voor een nieuwe magazijnstelling. In plaats van een vervelende initiële investering, profiteert u direct van magazijnstellingen mobile racks waarmee u direct uw magazijnruimte kunt uitbreiden. Dit zijn speciale rekken voor tijdelijke opslag en dankzij hun flexibele ontwerp kunnen ze worden opgesteld zoals u wilt en kunt u de goederen onmiddellijk op de pallet verplaatsen.

Efficiënte magazijnoperaties door de rol van aangepaste verpakking

Opslagstellingen die kunnen worden ingeklapt na intensief gebruik besparen de middelen die gepaard gaan met het huren van meer opslagruimte dan nodig. Veel distributiecentra en magazijnen gebruiken single of dubbele stellingen. Omdat ze opvouwbaar zijn, besparen ze ruimte in uw magazijn wanneer u minder goederen hebt en ze niet nodig hebt op het moment.

Racking functionality is the first thing to consider when planning your space.

#1 Opslag van hoge doorloop artikelen

Dit type opslag is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor magazijnen voor producten met een hoge omloopsnelheid, met name magazijnen die de FIFO-methode gebruiken. Dit is een afkorting voor "First-In, First-Out", wat zich laat vertalen naar: "first in, first out". Het is een methode die wordt gebruikt om activa en waarderingen te beheren. Volgens de FIFO-definitie worden producten die het eerst worden vervaardigd of gekocht, verondersteld het eerst te worden verkocht, verbruikt of afgestoten. Dit betekent dat producten met een hoge omloopsnelheid dicht bij de verpakkingsruimte liggen, op de meest toegankelijke hoogte, en producten met een lage omloopsnelheid verder in de gangpaden.

De goederen worden opgeslagen op basis van hun gewicht: hoe zwaarder ze zijn, hoe lager ze in de rekken of stellingen worden geplaatst. Om ergonomische redenen moet u bij handmatig picken de hoogte van de rekken beperken tot maximaal 2 meter.

 

Als het gaat om stellingen, kiest u palletstelling, waarmee u de ruimte optimaliseert, voor grotere magazijnen. Met deze stellingen kunt u tegelijkertijd pallets op hoogte en producten voor picking op het niveau van de operator opslaan.

 

#2 Palletopslag en gemonteerde palletopzetranden

Elk magazijn heeft duurzame pallets nodig, maar er zijn veel opties om uit te kiezen. De grootte, het gewicht en het draagvermogen van een pallet varieert afhankelijk van de gebruikte materialen.

  • Kunststof pallets zijn sterk, robuust en hebben een uitstekend draagvermogen. Ze zijn uniform van formaat, hygiënisch en herbruikbaar, waardoor de verzendkosten laag blijven.
  • houten pallets europallet EPAL zijn de populairste keuze. Ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar en kunnen worden verkocht en gerepareerd. Hun levensduur is echter veel korter dan die van plastic pallets, omdat ze hun structurele integriteit verliezen na een periode van intensief gebruik.

Bij het kiezen van het juiste type pallet moet u dus rekening houden met het soort taken dat ze moeten uitvoeren. Als uw magazijn bijvoorbeeld geautomatiseerd is, zijn plastic pallets het beste vanwege hun gestandaardiseerde afmetingen en het gemak waarmee ze kunnen worden gebruikt. Aan de andere kant, als de pallet voornamelijk wordt gebruikt voor het opslaan van goederen, is het beter om een pallet te kiezen met een hoog statisch draagvermogen en voldoende draagvermogen in het rek. Een houten pallet is dan een goedkopere en efficiënte oplossing

De juiste pallet opzetrand beschermt uw goederen

Het gebruik van geschikte opzetranden voor pallets houdt goederen geordend en maakt opslag gemakkelijker. Samen met een bijpassende pallet ontstaat een zeer stevige box met gemakkelijke toegang tot de producten. Dit is belangrijk bij de opslag van goederen met een hoge seizoengebondenheid. Dit opslagsysteem is handiger en flexibeler dan bulkopslag. Het gebruik van pallet opzetranden is ook milieuvriendelijk omdat wegwerpverpakkingen worden geëlimineerd.

Efficiënte magazijnoperaties door de rol van aangepaste verpakking

Als uw goederen een niet-standaardafmeting hebben, loont het de moeite een beroep te doen op een verpakkingsontwerpservice. Zo besparen pallets die precies zijn ontworpen voor het product en het type opslag niet alleen kosten en verhogen ze de veiligheid van de lading, maar dragen ze ook bij aan de productie van minder afval, zoals kartonnen dozen, tape en folie.

Let op de veiligheid bij de opslag van goederen

Om de veiligheid van uw werknemers te garanderen, is het belangrijk risico's te voorkomen. Welke maatregelen moeten worden genomen? Algemene gezondheids- en veiligheidsvoorschriften stellen dat bij de opslag van materialen het volgende moet gebeuren:

   1. Specificeer voor elk type materiaal de plaats, de wijze en de toegestane hoogte van opslag;
   2. Zorg ervoor dat het gewicht van de opgeslagen lading niet hoger is dan de toegestane belasting voor de opslaguitrusting (pallets, rekken, platforms, enz.
   3. Zorg ervoor dat het gewicht van de opgeslagen lading, met inbegrip van het gewicht van het materiaal dat voor de opslag en het vervoer wordt gebruikt, niet hoger is dan de toelaatbare belasting van de vloeren en plafonds waarop de opslag plaatsvindt.

Optimaliseren van sorteren en picken

Het is een goed idee om een geschikte ruimte voor te bereiden voor het verzamelen van leveringen en het ontvangen van ladingen, vooral die met een hoge omloopsnelheid. Wat de veiligheid betreft, is het noodzakelijk om doorgangen voor te bereiden die zijn aangepast aan de transportwagens die in het magazijn worden gebruikt. De breedte van de gangpaden moet een compromis zijn tussen het maximale gebruik van de magazijnruimte en het gebruikscomfort.

Om het picken vanuit de stellingen te optimaliseren, is het noodzakelijk om u uit te rusten met:

Als u genoeg ruimte in uw magazijn heeft, is het de moeite waard om minder vaak gebruikte producten naar andere delen van het magazijn te verplaatsen of uw orderverzamelstrategie aan te passen. Door de afstand te verkleinen die werknemers moeten afleggen om hun taken uit te voeren, kunt u de productiviteit verhogen zonder de arbeidskosten te verhogen

Hoe beveilig je goederen tegen diefstal tijdens het vervoer

Om te voorkomen dat goederen bij het vervoer in verkeerde handen vallen, is het de moeite waard om anti-diefstal rolcontainers encontainers met deksel, met de mogelijkheid tot verzegeling. Anti-diefstal rolcontainers zijn zeer geschikt voor het vervoer van waardevolle goederen, omdat ze aan alle zijden, inclusief de bovenkant, verzegeld zijn met metaalgaas. Het gebruik van een speciale verzegeling in containers met deksel bemoeilijkt de toegang tot de inhoud voor onbevoegden, het verbreken van de verzegeling staat gelijk aan een poging het product te stelen.

Voorraadrotatie? Huur verpakkingen die passen bij uw huidige behoeften

Als u meer rekken, pallets, containers of andere media in uw magazijn nodig hebt om uw goederen te houden voor een bepaalde periode, is het de moeite waard om te profiteren van verhuur van verpakkingen. Het is een flexibele oplossing, ideaal voor de onzekere supply chains van vandaag. Wij bieden verhuur op korte en lange termijn, afgestemd op uw behoeften. Zeker deze oplossing maakt voorraadrotatie en magazijnbeheer eenvoudiger.

We hebben slechts een paar onderwerpen aangestipt die verband houden met de rol van een goede verpakkingsvoorbereiding voor magazijnoperaties. Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp, kunt u meer lezen: