Retourverpakkingen zijn de toekomst van de toeleveringsketens

Retourverpakkingen zijn de toekomst van de toeleveringsketens

Een recent onderzoek van Nielsen wees uit dat 81% van consumenten het belangrijk of zeer belangrijk vond dat bedrijven veranderingen doorvoeren die een positief effect hebben of in ieder geval de milieuschade verminderen. In dezelfde vragenlijst zei "73% van de respondenten dat ze hun consumptiegewoonten zeker of waarschijnlijk zouden veranderen om hun milieu-impact te verminderen, terwijl 38% zei dat ze een hogere dan gemiddelde prijs zouden betalen voor producten die gemaakt zijn met duurzame materialen." De wereldwijde markt reageert op deze verschuiving in consumentenvoorkeuren en er is veel belangstelling voor herbruikbare verpakkingen, groen beheer van de toeleveringsketen en afvalvrije strategieën.

Uit economisch oogpunt resulteren deze inspanningen in enorme besparingen en een hogere omzet voor grote en middelgrote ondernemingen. Naarmate inspanningen worden gedaan om de toeleveringsketens te verbeteren, stappen fabrikanten over de hele wereld over op het gebruik van herbruikbare verpakkingen. Van autofabrikanten tot industriële automatisering, ondernemers komen erachter dat het gebruik van herbruikbare containers de toekomst heeft.

Herontwerpen van toeleveringsketens, investeren in nieuwe verpakkingen voor productdistributie en het creëren van kosteneffectieve retourprocessen kunnen in het begin een uitdaging zijn. Maar zelfs kleine stappen in de richting van duurzaamheid dragen bij aan vooruitgang op dit gebied. Een daarvan is het gebruik van de Hergebruik van ladingdragers (RTI management) service, die uw werk gemakkelijker zal maken omdat u volledige inzage heeft in de hoeveelheid en locatie van verpakkingen.

Minder afval door herbruikbare verpakkingen

De beste verpakkingsoplossingen zijn die oplossingen die, naast een optimaal kostenniveau, maximaal gebruik maken van de verpakkingsruimte, zodat alle producten gemakkelijk kunnen worden verpakt en gestapeld, terwijl het verpakkingsafval wordt verminderd.

 

Reusable packaging is used to reduce waste, costs, transport damage and enable JIT (Just-In-Time) deliveries.

Ontworpen om te werken in een gesloten kringloop, herbruikbare plastic containers, pallets, of kratten worden meerdere malen gebruikt tijdens hun levensduur voordat ze worden gerecycled en opnieuw verwerkt in andere verpakkingsproducten. Het verminderen van het afval dat wordt veroorzaakt door wegwerpverpakkingen is een van de belangrijkste milieufactoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een herbruikbaar verpakkingssysteem. Bovendien kunnen herbruikbare verpakkingen bijdragen aan een betere organisatie van het werk, omdat ze vaak gemakkelijker te hanteren zijn dan bijvoorbeeld het telkens verpakken van goederen in dozen en het verpakken van de lading in plastic op een pallet.

Pooling: de levenscyclus van herbruikbare verpakkingen

Pooling, dat is de levenscyclus van verpakkingen is gebaseerd op het gebruik op lange termijn. Deze speciaal ontworpen verpakkingen voor specifieke toeleveringsketens, gevolgd door regelmatig onderhoud en herfabricage, zodat ze zo lang mogelijk dienst doen zonder het milieu te schaden.

Herbruikbare containers worden bijvoorbeeld geladen met producten en verscheept naar hun bestemming, vervolgens worden lege containers (dezelfde stukken) teruggestuurd naar dezelfde leverancier, opnieuw gevuld met producten en deze cyclus wordt steeds herhaald in een gesloten lus. In sommige gevallen is het een open systeem, waarbij herbruikbare verpakkingen (bv. EPAL-pallets) door veel verschillende leveranciers worden gebruikt en zij allemaal een verpakkingspool delen.

Doorgaans maken veel bedrijven gebruik van de diensten van bedrijven die de circulatie van retourverpakkingen beheren, en schakelen ze over op gerecyclede kunststoffen en herbruikbare transportverpakkingen.

Dit zijn enkele voorbeelden van verpakkingen die afval kunnen verminderen en op lange termijn zelfs geld kunnen besparen door van wegwerpartikelen over te schakelen op herbruikbare producten.

Kies voor statiegeldverpakkingen in plaats van karton, folie of wegwerpverpakkingen

Euro/EPAL pallets

Euro Pallets passen perfect in het kringloopconcept van hergebruik van hulpbronnen. Gestandaardiseerde pallets zijn gemakkelijk te hanteren (vorkheftrucktoegang aan 4 zijden van de pallet), zeer sterk en duurzaam. Ze zijn gemaakt van hout uit gecertificeerde bronnen en hebben een lange levenscyclus.

Recycleerbare plastic pallets

Een goed alternatief voor houten pallets zijn herbruikbare plastic pallets. Ze zijn duurzaam, bieden hoge opslagmogelijkheden en gaan jarenlang mee.

Nesting kunststof pallets zijn unieke ontwerpen die het mogelijk maken om pallets op elkaar te stapelen, wat helpt om transportkosten en CO2-uitstoot te verminderen. Een voorbeeld van zo'n geneste pallet is de lichtgewicht export pallet 1200x800mm.

Nestbare bakken met deksels

Het omwisselen van kartonnen wegwerpdozen voor plastic Kunststof bakken met deksels is voordelig vanwege de kostenbesparingen in de toeleveringsketens. Het is ook veel duurzamer en gaat lang mee. Dergelijke containers zijn onderhoudsvrij en kunnen worden genest om kostbare ruimte te besparen tijdens retourtransport. Volgens de Reusable Packaging Association gebruiken distributiecontainers 40% minder energie, produceren ze 95% minder vast afval en stoten ze 29% minder broeikasgassen uit in vergelijking met kartonnen dozen voor eenmalig gebruik.

De besparingen komen ook voort uit het feit dat u deze containers niet zelf hoeft aan te schaffen, maar ze kunt huren bij Rotom

Vouwbare kratten

Kunststof palletboxen ter grootte van pallets zijn de laatste decennia gemeengoed geworden en bieden een robuuste bescherming van de vervoerde goederen zonder afval te veroorzaken.

Kunststof vouwkratten zijn relatief licht en uiterst duurzaam. Ze hebben veel opties zoals opklapbare zijwanden, nesting, wat het retourtransport efficiënter maakt. De Magnum Optimum krat van 1200x800 mm is bijvoorbeeld robuust ontworpen en ontworpen voor "zwaar en intensief gebruik".

Alle meermalige verpakkingen zijn ook beschikbaar voor verhuur. Als exploitant van een pool zorgen wij voor geschikte dragers en controleren wij ook de kwaliteit daarvan door regelmatig reparatie- en onderhoudsservice uit te voeren. Wij zorgen ervoor dat de dragers zo lang mogelijk in omloop blijven.

Voordelen van het gebruik van retourverpakkingen bij pooling

#1 De klant hoeft niet voortdurend te investeren in wegwerpverpakkingen, maar profiteert van de huur van retourverpakkingen. Dit is heel praktisch wanneer u geen tijd wilt verspillen en geen extra kosten wilt maken voor verpakkingsbeheer, maar het u vooral om tijd en winst gaat.

2 Standaardisering van verpakkingen leidt tot besparingen bij het retourtransport, waardoor de negatieve milieueffecten in de vorm van CO2-uitstoot worden verminderd.

3Optimaliseren van laadtijden en gebruik van opslagruimte, waardoor de verpakkingskosten volledig onder controle zijn.

4 Herbruikbare verpakkingen zijn gestandaardiseerd, wat betekent dat ze beter samenwerken met geautomatiseerde systemen. Dit vermindert opstoppingen en verbetert de productstroom door de toeleveringsketen, met weinig of geen systeemuitval.

Het is tijd om te investeren in innovatieve oplossingen voor de toeleveringsketen die een gesloten kringloopeconomie omarmen en ondersteunen. Door te investeren in herbruikbare plastic verpakkingen kunnen bedrijven de duurzaamheid van de toeleveringsketen ondersteunen, een concurrentievoordeel bieden en zich voorbereiden op toekomstige winstgroei.

Retourverpakkingen zijn de toekomst van de toeleveringsketens

Wij zorgen voor de verpakkingsprestaties in uw toeleveringsketen

De toeleveringsketens van vandaag de dag veranderen snel en worden steeds complexer. In combinatie met de vraag van klanten naar herbruikbare verpakkingen en in lijn met het concept van duurzaamheid, zijn bedrijven op zoek naar oplossingen die superieure prestaties en kostenbesparingen leveren en tegelijkertijd de winst stimuleren.

Als ervaren verpakkingsleveranciers bieden wij verhuur-, pooling- en verpakkingsbeheerdiensten om verpakkingen op te sporen, het gebruik te maximaliseren en verpakkingen aan het einde van hun levensduur op de juiste manier te recyclen.

Als u vragen heeft over herbruikbare verpakkingen of meer duurzame keuzes voor uw bedrijf, neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!