Bouwsector

In de bouw vormen geschikte ladingdragers de basis voor een veilig beheer van de toeleveringsketen. Door een flexibel logistiek- en opslagsysteem te hanteren tijdens de seizoenswisselingen zorgt u voor een tijdige levering van materialen aan de klant, terwijl de kosten laag blijven.

Tientallen, honderden of zelfs duizenden bouwvakkers en werklui maken dagelijks gebruik van diverse bouwmaterialen, gereedschap en machines. Al deze middelen moeten op tijd en zonder schade geleverd zijn zodat voortgang niet stagneert. De voortgang en efficiëntie van een bouwproces wordt dus (groten)deels bepaald door een goedlopende supply chain. Een geschikte productverpakking is essentieel in de bouwsector. Zo worde de de efficiëntie in het transport verhoogd, het materiaalverbruik verminderd en het lossen vergemakkelijkt.

Eenmalige pallets

Houten pallets zijn een essentiële ladingdrager voor het transport van goederen en bouwmaterialen zoals bakstenen, betonblokken en dakbedekking. Goederen die op de pallet worden geplaatst en door krimpfolie worden beschermd, kunnen veilig worden getransporteerd naar de bestemming. Daar worden ze verder lokaal getransporteerd met palletwagens, pompwagens, vorkheftrucks of een hijskraan. De meest gebruikte pallets in de bouwsector zijn eenmalige houten pallets. De term eenmalige slaat op het feit dat deze pallets meestal niet retour gaan, maar elders in de keten opnieuw worden toegepast. Eenmalige pallets functioneren niet in een circulair verpakkingscircuit maar worden vooral ingezet van het transport van materialen van de fabrikant naar de bouwplaats. Deze pallets zijn relatief goedkoop, duurzaam en soms speciaal aangepast aan de belasting van de getransporteerde lading.

Pallets voor een specifiek product

Pallets worden door Rotom speciaal ontworpen voor specifieke toepassingen. Dit is de beste oplossing wanneer de getransporteerde goederen een ongewone vorm of grootte hebben. Wij willen zorgen voor de veiligheid van de getransporteerde lading. Ook wanneer machines of andere belangrijke constructieonderdelen worden vervoerd, is het slim om gebruik te maken van de productontwikkeling service van Rotom. Onze R&D-afdeling zorgt ervoor dat de verpakking voldoet aan de nodige veiligheidsnormen én aan de verwachtingen van de klant. Een verpakking die is ontworpen voor de afmetingen van het product bespaart kosten, omdat er geen extra bescherming in de vorm van tapes of folie nodig is.

Pallets voor zwaar transport

Het belangrijkste doel van houten pallets zoals europallets is om goederen veilig te transporteren en op te slaan. In de bouwsector worden ze actief gebruikt voor het transport van zware bouwmaterialen en -apparatuur. In dit geval zijn europallets een uitstekende keuze; de europallet van 1200x800 mm met EPAL certificaat bijvoorbeeld, heeft een dynamische belasting van 1500 kg. Met een statisch draagvermogen tot 4000 kg, voldoet deze pallet aan alle eisen om te gebruiken als opslagmiddel in een magazijn of distributiecentrum. Europallets functioneren ook in pooling oplossingen, waardoor ze herhaaldelijk gebruikt worden. De oplage van de ladingdragers is gebaseerd op het feit dat wij ongebruikte logistieke verpakkingen bij uw klanten ophalen en bij u afleveren, waar en wanneer u maar wilt.

Rotom is specialist in packaging recovery. Dit houdt in dat wij zorgdragen voor het retourneren van pallets waarop u eerder een bestelling aan een klant heeft geleverd. Bovendien voeren wij onderhoud en reparatie van pallets uit, zodat de aan u geleverde verpakkingen weer op volledige sterkte en efficiëntie zijn.

Flexibele opslag tijdens seizoenspieken

Er zijn veel uitdagingen bij de distributie van bouwmaterialen die verband houden met het type getransporteerde lading en het hoogseizoen. De omvang van de werkzaamheden op de bouwplaats is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, waardoor het vaak onvoorspelbaar is. Het aantal dagen met ongunstige bouwomstandigheden, zoals zware regenval of zeer lage temperaturen, kan de uitgevoerde investeringen beïnvloeden.

Soms moeten goederen voor een langere tijd in het magazijn worden opgeslagen en is het noodzakelijk om een geschikte opslagplaats te vinden. Een uiterst flexibele oplossing zijn stapelrekken. U kunt zelf de hoogte van het stapelrek bepalen, waardoor u goed kunt inspelen om het type product dat tijdelijk moet worden opgeslagen. De stellingen zijn gegalvaniseerd om corrosie te voorkomen en kunnen zowel binnen als buiten het magazijn worden geplaatst.

Als u zware goederen wilt opslaan, kunt u gebruik maken van metaalboxen, gitterboxen of metalen stapelbakken. De robuuste constructie van de boxen met versterkte randen zorgt voor een langdurig gebruiksgemak.

Een grote hulp bij het beheer van de magazijnlogistiek is de verhuur van logistieke producten. Huren is een voordelige optie voor ondernemers die niet willen of kunnen investeren in de aanschaf van specifieke ladingdragers.

Er zijn veel mogelijkheden en toepassingen voor logistieke verpakkingen. Als u geïnteresseerd bent in specifieke producten die nodig zijn in uw supply chain, contacteer ons en ervaren professionals zullen u gratis adviseren over de beste logistieke oplossingen voor uw sector.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden