Chemiesector

De chemische industrie is belangrijk voor innovatie en ontwikkeling. Deze grote industrie in Europa stelt bijzonder hoge eisen en strenge milieuvoorschriften, ook voor het vervoer van producten.

Voor veel bedrijven zijn het waarborgen van de kwaliteit en efficiency de grootste uitdagingen in de supply chain. Dit is ontzettend belangrijk vanwege de biologische, fysische en chemische eigenschappen van de getransporteerde of opgeslagen stoffen.

Deze stoffen kunnen zijn, kunststof granulaten, industriële oliën, producten die onderworpen zijn aan ADR-voorschriften of producten die gecontroleerd worden tijdens het vrachtvervoer over de weg.

CP pallets - gemaakt voor de chemische industrie in 9 uitvoeringen

CP pallets, ook wel chemiepallets genoemd, zijn pallets speciaal gemaakt voor de chemische industrie. Deze pallets worden vaak gebruikt voor het vervoer en of het opslaan van speciale stoffen zoals, meststoffen, verf, vernis, chemicaliën en schoonmaakmiddelen. CP pallets zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in het internationale transport. Deze pallets zijn in 9 uitvoeringen leverbaar van de CP 1 tot en met CP 9 pallet.

Er zijn verschillende soorten maten pallets. Zo zijn er ook verschillende soorten chemiepallets. Sommige van deze pallets hebben dezelfde afmetingen als twee van de meest gebruikte palletformaten (1200x800 mm en 1200x1000 mm). De reden dat er 9 uitvoeringen zijn van de chemiepallets, is omdat ze allemaal ontworpen zijn voor verschillende soorten goederen. Deze goederen zijn:

  • zakken, dozen, flexibele bakken (CP1)
  • kratten, vezeloptische vaten, bussen (CP2)
  • tonnen, tussenliggende flexibele bulkcontainers, octabins (CP3)

Tot op heden is de meest populaire chemische pallet nog altijd de CP1. Deze pallet heeft een afmeting van 1000x1200 mm en heeft 9 bovenlatten en 3 sledes.

Deze chemiepallet onderscheidt zich van de Europallet doordat deze wordt gebruikt voor het vervoer en de opslag van grotere goederen. De bekende Europallet is hier te klein voor. Hoewel deze pallets werden ontwikkeld voor de chemische industrie, worden ze vandaag de dag ook in vele andere industrieën gebruikt.

Houten pallets voor export in de chemische industrie

Alle nieuwe houten pallets die buiten de EU worden vervoerd, ondergaan het warmtebehandelingsproces en behalen zo het ISPM15-certificaat. Deze behandeling voldoet aan de fytosanitaire eisen van de ISPM-15 richtlijn en is dus geschikt voor export buiten Europa.

In ons assortiment heeft Rotom een CP3 en een CP9 pallet. Deze pallets zijn geoptimaliseerd voor containers voor internationaal zeetransport. De afmetingen van deze pallets zijn 1140×1140 mm en zijn zeer geschikt voor het stapelen in een magazijn. Beide modellen zijn ook geschikt voor octabins. Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen is de palletbodem. De CP3 pallet heeft 3 sledes en de CP9 pallet heeft een kruisdek.

Binnen de chemiepallets is er ook nog de CP5 pallet. Deze pallet heeft een afmeting van 1140x760 mm en wordt vaak gebruikt voor het transport in zeecontainers. De CP5 pallet heeft een onderdek dat bestaat uit 3 sledes.

Gepersonaliseerde houten pallets

Soms zijn er binnen het logistieke proces speciaal ontworpen ladingdragers nodig die extra veiligheid bieden. Als uw bedrijf goederen produceert die ongewone oplossingen vereisen, is een op maat gemaakte pallet een goede oplossing. Wanneer ons assortiment niet de juiste pallet heeft kunt u ervoor kiezen om een specifiek design op maat te laten maken. Meer informatie over onze op maat gemaakte pallets vind je hier.

Houten pallets vs kunststof pallets

Door onder andere de hoge inkoopprijzen en de schaarste van hout krijgen kunststof pallets een steeds belangrijkere rol in het logistieke proces. Steeds meer gebruikers van de chemische industrie zijn op zoek naar alternatieven die net zo effectief zijn als houten CP pallets, maar tegelijkertijd de waarde van hun producten verhogen.

Daarom worden kunststof pallets geleidelijk een steeds meer gewaardeerde optie vanwege de dimensionale standaardisatie. Er zijn nog meer voordelen als het gaat om kunststof pallets. Ze zijn resistent, stabiel, zeer duurzaam en gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Doordat ze regelmatig duurder zijn dan houten pallets, bevinden ze zich vaak in het gesloten circuit van verpakkingen van de fabrikant.

Wanneer bedrijven ondersteuning nodig hebben voor het beheer en de reparatie van verpakkingen, kunnen wij uw activiteiten ondersteunen. Met RTI management, kunnen we uw verpakkingsstroom beheren om de efficiëntie te verhogen en onnodige verliezen te voorkomen. Bovendien heeft u als verpakkingseigenaar in elke fase van het proces de volledige controle over deze activiteiten.

Seizoensgebondenheid en tijdelijke opslag

Chemicaliën die worden opgeslagen in magazijnen moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen, omdat deze goederen in veel gevallen gevaarlijk zijn. De opslagplaatsen van deze gevaarlijke stoffen moeten duidelijk afgebakende zones hebben. Een makkelijke manier om deze zones af te bakenen is met behulp van stapelrekken. Deze worden ook wel stapelracks of mobiele rekken genoemd. Deze opslagsystemen zorgen voor een flexibele opslag.

Seizoensgebondenheid in de chemische industrie heeft een grote invloed op de manier waarop producten worden opgeslagen. Een goed voorbeeld is de kunstmestindustrie. Zij produceren bijvoorbeeld landbouwchemicaliën en andere stoffen die alleen in een bepaalde periode worden gebruikt. Denk hierbij aan ruitensproeiervloeistoffen die alleen voor de winterperiode worden geproduceerd. Voor extra opslagruimte hebben wij ook in ons assortiment kunststof bakken of palletboxen om extra goederen in op te kunnen slaan. Doet u liever als bedrijf geen grote investeringen, dan kunt u er ook voor kiezen om logistieke middelen tijdelijk te huren. U bepaalt zelf de huurperiode en binnen 48 uur hebben wij een passende oplossing voor u. Op elk moment en overal beschikbaar dankzij onze grote verhuurpool, die verdeeld is over diverse depots in heel Europa. Voor meer informatie over het huren van logistieke middelen ga naar onze verhuurwebsite Rotomrent.

Als u meer informatie wilt over onze producten of diensten kunt u bellen naar +31 (0) 499 725220 of mailen naar info@rotom.nl.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden