Medische industrie

De farmaceutische en medische industrie stelt hoge eisen aan fabrikanten en distributeurs op het gebied van (product) hygiëne. Strenge medische regelgeving zorgen voor hoogwaardige logistieke oplossingen aom de kwaliteit en veiligheid van producten te handhaven.

De pallets en rolcontainers die worden gebruikt om eindproducten zoals geneesmiddelen, voedsel en cosmetica te transporteren moeten aan zeer strenge eisen voldoen wat betreft hygiëne. Het naleveren van deze voorschriften een must is in alle logistieke processen. De vraag is welke uitdagingen de fabrikant, distributeur of 3PL hebben voordat producten de apotheek of het ziekenhuis bereiken. Daarnaast moeten we ons afvragen hoe we logistieke verpakkingen efficiënt kunnen gebruiken terwijl we de eisen van leveranciers en fabrikanten moeten opvolgen.

Pallets en rolcontainers die beschermen en beveiligen tijdens transport

De farmaceutische en cosmetische industrie hebben complexe toeleveringsketens; Van grondstoffen tot distributie van eindproducten. Dit omvat de organisatie van weg-, zee-, lucht- of spoortransport, magazijn- en verpakkingsbeheer of retourlogistiek.

De juiste pallets voor een specifieke lading

Nieuwe EPAL pallets worden vaak gebruikt tijdens het transport van producten van de fabrikant naar de distributeur. Dit zijn ISPM15 gecertificeerde pallets met speciale codering die het land van herkomst en specifieke behandelaar aangeven. Vanwege de specifieke kenmerken van het transport in deze industrieën worden meestal alleen nieuwe houten pallets gebruikt. Echter, steeds vaker worden kunststof pallets gebruikt in het transport en in geautomatiseerde productielijnen. Het gebruik van kunststof pallets en ladingdragers is soms zelfs verplicht en kan een belangrijke bijdrage leveren aan het bevorderen van hoge hygiënische standaarden. Rotom biedt hoge kwaliteit kunststof pallets, die oplossingen bieden voor de gehele farmaceutische en medische industrie; van zeer gevoelige cleanrooms tot productielijnen en scheepvaart.

Een groot deel van de kunststof pallets van Rotom is gemaakt van zuiver (virgin) HDPE-kunststof. Een van de voorbeelden van pallets die geschikt zijn voor werkzaamheden in omstandigheden met verhoogde sanitaire eisen is de H1 hygiëne pallet, die zelfs geschikt is voor cleanrooms. Deze kunststof pallet is volledig gesloten en heeft een een glad oppervlak, waardoor deze gemakkelijk schoon te houden is, zelfs bij onzorgvuldige behandeling.

Als u na een bepaalde periode van gebruik te veel onnodige houten of kunststof pallets heeft, kunnen wij ze van u inkopen. Dit geeft u extra ruimte in het magazijn en extra geld om te gebruiken voor andere doeleinden of om een volledig nieuwe verpakking te kopen.

Inklapbare palletranden van sterk HDPE-kunststof kunnen ook worden afgestemd op kunststof pallets met de standaardafmetingen 1200x800 mm en 1200x1000 mm. Het zijn effectieve verpakkingen voor gebruik in de cosmetica- of farmaceutische industrie. Het assortiment kunststof palletboxen en bakken dat wij hebben, kan de manier waarop bedrijven grondstoffen en vloeistoffen ontvangen en/of sturen naar verpakkingsbedrijven of eindgebruikers verbeteren.

Kunststof bakken en kratten voor eenvoudige opslag

Aangepaste Eurobakken, of dekselkisten maken het makkelijk om de juiste producten te vinden in een opslag. Handig, want een van de grootste uitdagingen voor veel bedrijven is het op orde houden van productielijnen en magazijnen. Dit wordt nog moeilijker wanneer in hetzelfde gebouw zowel de opslag van grondstoffen, de productieruimten als het picken, de verpakking, de voorraad en de nationale en internationale distributieprocessen worden ondergebracht.

Efficiënte opslag en transport zijn de grootste uitdagingen in de logistieke sector. Zeker wanneer de goederen bestemd zijn voor menselijk gebruik zijn en een kleine fout gevaarlijke gevolgen heeft. Farmaceutische fabrikanten gebruiken meestal kunststof verpakkingen om hun producten naar medisch instellingen te sturen. Kunststof heeft de nodige stevigheid en dichtheid om de veiligheid van goederen tijdens het transport te garanderen. Nestbare en stapelbare kunststof bakken zijn daarnaast herbruikbaar. Fabrikanten en distributeurs hebben dus geen zorgen over recycling of het bestellen van meer opslagmateriaal.

Milieu eisen en gecontroleerde opslagtemperaturen

De cosmetische en farmaceutische industrie heeft strenge regels voor de opslag en behandeling van bepaalde producten. Geneesmiddelen en cosmetica vereisen verschillende temperaturen voor opslag. Het is noodzakelijkom ze in perfecte conditie te houden met de huidige houdbaarheidsdatum. De toeleveringsketens in de medische of cosmetische industrie moeten worden aangepast aan het vervoer van zeer gevoelige producten van organisch materiaal. Dit omvat dus meer dan alleen het gebruik van de juiste pallets, kunststof bakken en rolcontainers. De logistiek omvat het leveren van grondstoffen aan productiebedrijven, het transporteren van het eindproduct naar de detailhandel en het ophalen van producten die niet voor de vervaldatum zijn verkocht.

In deze situatie speelt het type opslagbak dat wordt gebruikt een grote rol bij de beslissing over de efficiëntie van de opslag. Het kiezen van de juiste kunststof bak voor de opslag te kiezen kan doorslaggevend zijn qua efficiëntie. In dit geval is het belangrijk om de verpakkingen en ladingdragers met de betreffende producten te etiketteren en isotherm rolcontainers, of andere verpakkingen met temperatuurgecontroleerde inlegdelen te gebruiken voor het transport, die zo kort mogelijk moet zijn.

Verhuur van pallets en kunststof bakken als antwoord op logistieke druk

Seizoensgebondenheid in de farmaceutische industrie is vaak het gevolg van de seizoenen waarin het aantal mensen dat lijdt aan bijvoorbeeld griep toeneemt, of tijdens vakantieperiodes. Ook de cosmetica-industrie staat bloot aan trends en veranderingen in het consumentengedrag. Daar wordt de vraag beïnvloed door marketing en trends in de breedste zin van het woord; de keuze van vandaag kan anders zijn dan die van morgen.

Het snel voldoen aan de eisen van de klant kan een uitdaging zijn; daarom kan een supply chain die snel reageert een onderscheidend kenmerk worden op de markt. Daarom is het zo dat hoe beter u logistiek voorbereid bent op zo'n moment, hoe groter het vertrouwen van de klant in uw merk is en de producten altijd op het juiste moment beschikbaar zijn. Om u hierbij te helpen bieden wij de verhuur service - de mogelijkheid om voor een bepaalde tijd pallets, kunststof bakken, gaaswagens en andere noodzakelijke verpakkingen te huren. Na deze periode halen we deze logistieke producten bij u op en maakt u geen onnodige kosten.

Gebruik rolcontainers voor transport van distributeur naar apotheek of drogisterij

Om kleine goederen van de distributeur naar het individuele verkooppunt te brengen, is een precieze en doordachte transportlogistiek noodzakelijk. Er is speciale aandacht nodig voor de opslagvereisten. Er zijn verschillende producten die apart moeten worden opgeslagen en op een zodanige manier dat ze geen schade veroorzaken. Rolcontainers zijn speciale transportwagens die ruimte bieden aan de nestbare bakken met goederen die uiteindelijk in het schap terecht komen. Dit kunnen 2, 3 of 4 heks rolcontainers zijn, afhankelijk van de behoeften in een bepaalde supply chain. Hun belangrijkste voordeel is het feit dat ze helpen om geneesmiddelen en cosmetica goed te beschermen tegen schade en ongeoorloofde toegang door buitenstaanders.

Speciale wasserij rolcontainers voor optimaal gemak

Rolcontainers zijn een productgroep met veel toepassingen. Speciaal ontworpen wasserijcontainers zijn ideaal voor ziekenhuizen of sanatoria. Hoge duurzaamheid, gebruiksgemak, verzinking ter bescherming tegen vocht zijn slechts enkele van de eigenschappen van deze praktische transportwagens voor zwaar gebruik. De rolcontainers die in ziekenhuizen worden gebruikt hebben massieve rubberen wielen, zodat ze stil zijn en de gemoedsrust van de patiënten niet verstoren.

Als de rolcontainers beschadigd zijn, voert Rotom de onderhoud en reparatieservice uit voor metalen en houten verpakkingen. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw wagens; alle gereviseerde rolcontainers zullen in een strikt tijdsbestek terugkomen.

Het is onmogelijk om alle toepassingen voor logistieke verpakkingen of diensten die wij in ons aanbod hebben te beschrijven. Als u vragen heeft over het afstemmen van verpakkingen op uw branche, contacteer ons. Wij beantwoorden graag uw vragen en helpen u bij het kiezen van de optimale oplossing.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden