Industriële sector

De sector van de industriële goederenproductie is van aanzienlijke invloed op de economie van een land. Veel bedrijven zijn onderhevig aan de steeds hogere verwachtingen van kortere levertijden. Daarnaast wordt het populairder om logistieke verpakkingen te personaliseren aan de wens van de klant.

Het is belangrijk dat de gehele supply chain efficiënt en flexibel is, zodat bedrijven in staat worden gesteld hun processen verder te ontwikkelen en te verbeteren. Om je positie ten opzichte van de concurrentie effectief te versterken is het noodzakelijk om de operationele processen in de productie en logistiek zo goed mogelijk te benutten.

Verschillende branches hebben de positief waargenomen winststijging meegemaakt. Dit is bevorderlijk voor het verhogen van de productiecapaciteit en het aanpassen van de logistieke processen, om de operationele liquiditeit te vergroten. Echter staat de verwerkende industrie, net als iedereen, voor vele uitdagingen.

Hoe kan een goed passende logistieke verpakking de productie en verwerking van componenten ondersteunen?

Aangepast en geïntegreerd intern transport van materiaal is een belangrijke factor voor een efficiënte productielogistiek. Productieondersteunende verpakkingen zoals houten pallets, kunststof bakken, kratten en vele andere zijn ontworpen om de verplaatsing van materialen tussen leveranciers, magazijnen en productielijnen te verbeteren en de efficiëntie van de productieactiviteiten tussen meerdere fabrieken te verhogen.

Wij kunnen ons zeker niet voorstellen om onderdelen voor de productie te vervoeren zonder gebruik te maken van houten pallets. Wij bieden grote hoeveelheden Europallets aan, die gestandaardiseerd zijn voor de export en een IPPC-certificaat hebben voor de export van goederen buiten de EU. Deze pallets zijn perfect afgestemd op palletranden, die de goederen tijdens het transport en de opslag beschermen.

Het blijkt dat flexibele en doordachte transportsystemen zorgen voor betere doorstroming en kortere doorlooptijden. Daarom hebben we naast houten pallets ook een groot assortiment kunststof pallets. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, geselecteerd om te voldoen aan de veeleisende dagelijkse toepassingen in de zware industrie logistiek. Deze pallets zorgen voor veiligheid tijdens het transport en de opslag in hoogbouwstellingen. Ontworpen voor moderne geautomatiseerde systemen, kunnen ze tot 1250 kg dragen in rekken en hebben ze een statische belasting van 5000 kg. Kunststof pallets zijn zeer duurzaam en sterk, hebben altijd dezelfde technische specificaties en werken goed met andere verpakkingen in geautomatiseerde opslagsystemen. Om deze redenen kiezen steeds meer bedrijven voor deze ladingdrager.

Voordat u de keuze maakt welke ladingdrager u gaat gebruiken, moet er goed nagedacht zijn over de functie ervan in het productiecyclus en het type geproduceerde producten waarmee de ladingdrager te maken krijgt. Kunststof bakken zijn essentieel en worden in veel industrieën gebruikt. Productiebedrijven moeten honderden, zo niet duizenden individuele items opslaan. Elk product kan bestaan uit enkele tientallen verschillende onderdelen, waaronder schroeven, moeren, bouten, banden, staven etc. Deze bedrijven gebruiken kunststof bakken om hun voorraad te organiseren, wat de efficiëntie in het hele productieproces ten goede komt. Medewerkers kunnen afzonderlijke onderdelen en gereedschappen in slechts enkele seconden vinden en pakken tijdens het bouwen of repareren van verschillende producten.

Hoe win je verpakkingen terug, zodat ze hergebruikt kunnen worden?

De productieafdeling heeft te maken met leveringen van veel verschillende leveranciers. De onderdelen worden vaak vervoerd op pallets en veel leveranciers willen graag hun pallets terughalen, zodat ze kunnen worden hergebruikt als ladingdrager. Om deze reden bieden wij de packaging recovery service aan, die al in veel Europese landen in gebruik is. Maakt u gebruik van standaard pallets en wilt u ze na de levering graag terug hebben? Wij kunnen ze voor u ophalen bij uw klanten en terug bij u leveren. Door gebruik te maken van deze service hoeft u niet telkens nieuwe ladingdragers te kopen, u behoudt een hoge kwaliteitsstandaard en u verbetert de cyclus van logistieke processen. Dit geeft u meetbare besparingen.

Kan de juiste verpakking helpen bij seizoenswisselingen?

Wanneer de orders en de hoeveelheid werk toenemen in productiebedrijven, is het van belang om na te gaan in welke stap van de verpakkingsketen de kosten het hoogst zijn en waarop er bespaard kan worden. De kosten voor de aankoop van pallets, palletboxen of bakken kunnen aanzienlijk worden verlaagd, wanneer u deze laat personaliseren aan uw producten. Door gebruik te maken van de productontwikkeling service van Rotom, kunt u logistieke verpakkingen op maat laten maken. Van de eerste ontwerpen tot de noodzakelijke final touches, u blijft betrokken in het gehele process. Met productontwikkeling verlaagt u niet alleen de kosten, maar zorgt u ook voor de veiligheid van uw producten tijdens transport en opslag.

Wanneer een productiebedrijf meer goederen produceert en hier tijdelijk niet de ruimte voor heeft om ze op te slaan, kan het gebruik maken van stapelracks. Deze rekken zijn een handige en flexibele oplossing; u kunt ze uitklappen als u meer ruimte nodig heeft en opvouwen als het niet meer nodig is. Indien u geen grotere investering plant, kunt u de gewenste logistieke verpakking huren. Door deze optie te kiezen bespaart u tijd en geld en krijgt u de gewenste verpakking op de tijd en plaats naar keuze.

De producten zijn klaar en verpakt, hoe sla je ze veilig op?

De efficiëntie en effectiviteit van elk magazijn is afhankelijk van de capaciteit, die op haar beurt weer afhankelijk is van het type bakken dat in het magazijn wordt gebruikt. Gitterboxen hebben een stevige constructie en de mogelijkheid om grote ladingen te verwerken. Hierdoor zijn ze erg populair voor gebruik in magazijnen. Gitterboxen kunnen ook worde gebruikt voor de opslag van grote, volumineuze artikelen. Doordat de wanden van metaalgaas zijn, blijft de voorraad altijd zichtbaar. Medewerkers kunnen hierdoor snel de benodigde artikelen identificeren.

Palletranden worden gebruikt voor de bescherming van goederen op een pallet. Ze zorgen voor een gemakkelijker en veiliger transport van de pallet én maken het mogelijk om meer goederen op te slaan. Dankzij hun stevige constructie zijn ze een geweldig hulpmiddel om ruimte te besparen, zowel in magazijnen als tijdens het transport van ladingen. Palletranden verminderen het risico op beschadiging van pallets en producten tijdens het transport, waardoor er op middellange en lange termijn minder vervangings- en reparatiekosten zijn.

Bent u actief in deze branche en bent u op zoek naar de beste logistieke oplossingen voor uw situatie? Wilt u geld besparen en tegelijkertijd uw supply chain versnellen? Contacteer ons! Wij analyseren uw situatie graag en zullen oplossingen zoeken voor uw uitdagingen

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden