Postorderbedrijven

De post- en pakketindustrie verandert snel door de vraag van de consument en de ontwikkeling van de e-commerce sector. Miljoenen artikelen worden elke dag geleverd. Om deze hoeveelheden betrouwbaar te kunnen verwerken zijn goed geconfigureerde logistieke processen nodig.

De wereldwijde postindustrie gaat niet alleen over brieven en pakketten, een brievenbus en een postbode. Momenteel zijn de marktdeelnemers actief in de marktsegmenten die de grootste kans op groei en winst hebben. Dit zijn financial-banking, verzekeringen en e-commercediensten. Om te kunnen reageren op veranderingen in de markt moeten postorganisaties hun logistieke processen aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Snelheid is belangrijk - pas uw processen aan de klant aan

De dynamische groei van het online shoppen gaat gepaard met een toename van de pakketafhandeling. Een belangrijk kenmerk van online shoppen is dat het volume van veel bestellingen klein is en dat mensen hun producten zo snel mogelijk willen ontvangen. De vraag is wat er kan worden gedaan om de toeleveringsketen aan te passen aan de veranderende vraag.

Postorderbedrijven zoals PostNL of DPD hebben een netwerk van eigen distributiecentra. Dit bestaat uit magazijnen, sorteerinrichtingen en andere locaties voor het afhandelen van ladingen en gegroepeerde zendingen. De hele logistieke keten moet efficiënt en snel werken en de gebruikte verpakkingen moeten de behandeling van brieven en pakketten makkelijker maken.

Hoe heeft verpakking invloed op de soepelheid van de leveringen?

Een onmisbaar hulpmiddel voor het verzenden van volumineuze ladingen zijn houten Europallets. Het verzenden van goederen op een Europallet is een dienst die zowel door individuele klanten als door bedrijven uit verschillende sectoren zoals logistiek, industrie of online shops wordt gekozen. Europallets worden het meest gebruikt, met standaardafmetingen van 1200 x 800 x 144 mm en kunnen worden geladen met een maximaal gewicht van 1000 kg. Dit zijn standaard, sterke, EPAL- en IPPC-gecertificeerde pallets, geschikt voor transport en internationale zendingen.

In sorteerinstallaties is het de moeite waard om distributiebakken met een mogelijkheid tot nesten te gebruiken. Ze passen ideaal op een standaard pallet of in een rolcontainer. Deze producten zijn gemaakt van solide materialen en zijn perfect voor het sorteren van pakketten en gebruik tijdens transport. Ze hebben de mogelijkheid tot verzegelen, wat hun functionaliteit extra vergroot omdat de opgeslagen goederen veilig zijn. Dankzij de trapeziumvormige constructie "glijden" lege bakken in elkaar, waardoor kosten tijdens retourtransport met lege bakken worden bespaard.

Het bezorgsysteem in de postkantoren is gebaseerd op speciale rolcontainers, plateauwagens en steekwagens. Onze R&D specialisten dragen zorg voor de behoeften van bedrijven in een bepaalde industrie, daarom ontwerpen wij verpakkingen voor speciale zakelijke behoeften. Een op maat gemaakt product verhoogt de productiviteit in uw bedrijf en optimaliseert de verzendtijd.

Seizoensgebondenheid en snelheid in het sorteerproces

Post- en koeriersbedrijven hebben te maken met logistieke uitdagingen, vooral tijdens piekperiodes. De e-commerce industrie voert tijdelijke korting- en promotieperiodes in, waardoor klanten worden aangemoedigd om meer te bestellen en de seizoensgebondenheid wordt beïnvloed. Waarmee moet er dan rekening worden gehouden?

Veel hangt af van de langetermijnplanning en de financiële situatie van het bedrijf. U kunt ervoor kiezen om de benodigde logistieke verpakkingen kopen, maar u kunt ook rolcontainers, gaaswagens of pallets huren. Zodra de huurperiode is afgelopen, komen wij de gehuurde verpakkingen weer ophalen.

Wij hebben een divers aanbod van rolcontainers en order pickwagens. Rolcontainers zijn een onmisbaar product in de postindustrie. Ze vervoeren dagelijks pakketten en moeten zowel in grote klantenmagazijnen als in distributiecentra in voldoende aantallen beschikbaar zijn. Onze rolcontainers en gaaswagens worden dagelijks gebruikt in de grootste internationale postbedrijven. Gemaakt van hoogwaardig gegalvaniseerd metaal, garanderen ze een lange levensduur.

Zijn de pakketen te volgen?

Het is uiterst belangrijk om dagelijks bij te kunnen houden waar alle zendingen zich bevinden en in welke verpakking deze zitten. Wij hebben een Returnable Transport Items systeem (RTI Management), waarmee u nauwkeurig elke stap van het proces kunt bijhouden in real time. Elke zending wordt in ons systeem geregistreerd, waarna wij u kunnen voorzien van gegevens zoals de aantallen en locatie van bijvoorbeeld uw rolcontainers of pallets. Het enige wat u hoeft te doen in dit proces is het verzenden of ontvangen van herbruikbare verpakkingen.

Wat doet u met de gebruikte verpakkingen die ruimte innemen in het magazijn?

Als u veel logistieke verpakkingen in uw magazijn heeft liggen die niet meer worden gebruikt en alleen maar ruimte innemen, kunnen wij deze van u inkopen. Onze specialisten zullen de waarde van de verpakkingen controleren en presenteren een gunstig uitkoopbod, wat eventueel gecombineerd kan worden met de aankoop van nieuwe verpakkingen. Met deze optie bent u van de oude verpakkingen af én wint u ruimte terug in uw magazijn of distributiepunt.

Beheer verpakkingen op een duurzame manier

Klanttevredenheid hangt af van de levertijd, waardoor het werktempo in de postindustrie enorm is. Een dergelijk systeem zorgt echter helaas voor het hebben van een grote hoeveelheid verpakkingsafval of voor voortdurende onderhoud en reparatie aan de continue gebruikte verpakkingen.

Wij hebben ervaring met pooling oplossingen - verpakkingscirculatie en willen u graag hulp bieden. Tegenwoordig vertrouwen veel e-commerce platforms, leveranciers en pakketkoeriers steeds meer op dit palletmanagementsysteem.

Hoe ziet dit eruit? Wij halen de ongebruikte logistieke verpakkingen op bij uw klanten en brengen deze op het door u gevraagde tijdstip in de benodigde hoeveelheid (Just In Time). Bovendien zorgen wij voor de kwaliteit van deze verpakkingen door ze regelmatige onderhoud en reparatie te bieden. De overstap naar palletpooling betekent dat u niet langer gebruik hoeft te maken van eenmalige pallets, maar kunt kiezen voor duurzame en hoogwaardige houten bulkpallets. Het pooling systeem maakt volledig palletbeheer mogelijk: van administratie en onderhoud tot transport in elke fase van de supply chain. Door te kiezen voor dit model gebruikt u minder natuurlijke hulpbronnen, vermindert u afval en bespaart u kosten.

Al met al heeft u veel mogelijkheden om samen te werken met Rotom om de ontwikkeling van uw bedrijf te versnellen. U kunt de benodigde verpakkingen aanschaffen, huren, repareren of gebruik maken van de gehele pooling service in combinatie met een intelligent verpakkingsmanagementsysteem. De keuze is aan u! Contacteer onze specialisten en zij zullen uw behoeften analyseren en gratis de beste oplossingen vinden voor uw situatie. U kunt op ons rekenen!

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden