Voedselindustrie

Een efficiënte goederenstroom is van cruciaal belang in de voedingsindustrie, waar snelle levering en hoge verwachtingen de norm zijn. Flexibiliteit en betrouwbaarheid in de toeleveringsketen spelen daarbij een doorslaggevende rol. Bovendien moeten de hoogste normen voor hygiëne worden gehandhaafd tijdens de opslag en het transport van grondstoffen in de voedingsindustrie.

De logistiek in de voedingsmiddelenindustrie is voortdurend in beweging en is al sterk ontwikkeld en gestroomlijnd. De detailhandel is bovendien steeds meer wereldwijd georiënteerd, waardoor zij zich ook moeten aanpassen aan de uitdagingen waarmee de voedingsindustrie wordt geconfronteerd.

De verandering in de vraag - de behoefte aan extra ruimte in het magazijn

De voedingsmiddelensector (Retail Food) ervaart van nature grote seizoensgebonden schommelingen in de vraag. De vraag naar voedselproducten neemt toe tijdens voorspelbare periodes zoals Pasen, Kerstmis en vakanties, maar kan ook worden beïnvloed door onverwachte gebeurtenissen op de markt. Daarom is het essentieel om te kunnen anticiperen op deze veranderingen door middel van extra opslagruimte en de beschikbaarheid van rolcontainers, bakken en andere logistieke verpakkingen. Het vermogen om snel te reageren op deze veranderingen is een belangrijke voorspeller van succes.

Vergroot uw opslagruimte met stapelracks

Stapelracks zijn een uitstekende oplossing om grote drukte aan te kunnen en kunnen na het seizoen eenvoudig uit elkaar worden gehaald. Ze zijn zeer flexibel en kunnen snel worden aangepast aan de veranderende behoeften dankzij hun modulaire opbouw en de mogelijkheid om extra niveaus toe te voegen. Stapelracks zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, waardoor ze geschikt zijn voor de opslag van goederen van verschillende afmetingen. Bovendien bieden wij stapelracks, net als de meeste van onze producten, ook aan voor verhuur.

Om de stapelracks aan te vullen, kunt u gebruikmaken van houten Europallets om de extra voorraden op te slaan.

Na het seizoen halen we onnodige logistieke verpakkingen op

De verhuur van logistieke producten is de ideale oplossing om seizoenspieken aan te pakken. U hoeft geen investering te doen in extra magazijnruimte of de financiering van logistieke verpakkingen die na het seizoen ongebruikt blijven.

Wij zijn er om het bevoorradingsproces voor u te vereenvoudigen. Met onze verhuur van logistieke producten kunnen wij binnen 24 uur rolcontainers, stapelracks, kunststof bakken en pallets leveren.

Veel leveringen in korte tijd

Voedselproducten worden geclassificeerd als FMCG (Fast Moving Consumer Goods). Dit betekent dat ze vaak en met relatief lage marges worden verkocht aan klanten die relatief laag betrokken zijn bij de aankoop. Vanuit het oogpunt van de leveranciers betekent dit vooral de noodzaak om grote hoeveelheden leveringen met korte tussenpozen te organiseren.

Pick uw goederen snel en efficiënt

Wanneer tijd een rol speelt, is het snel kunnen orderpicken van groot belang. Onze order pickcontainers zijn speciaal ontworpen voor Euronorm kunststof bakken en kunnen u hierbij helpen. Met deze containers kunt u producten efficiënt picken voor distributie. Voor het transport van producten tussen het magazijn en de winkel zijn onze rolcontainers uiterst praktisch. U kunt kiezen tussen 2-, 3- of 4-heks containers, maar het belangrijkste kenmerk is de mogelijkheid om de rolcontainers te nesten. Nestbare rolcontainers besparen veel ruimte en kosten tijdens het retourtransport, omdat de rolcontainers eenvoudig in elkaar kunnen worden geschoven. Een populair model is de 2-heks rolcontainer. De meeste rolcontainers die wij aanbieden, kunnen tegen gunstige voorwaarden worden gekocht of gehuurd.

Minimaliseer kosten, zoek naar besparingen

Het terugdringen van onnodige verpakkings- en transportkosten is de basis voor een verstandig beheer. Een goed gekozen product of de juiste supply chain aanpassingen minimaliseren de transport- en opslagkosten.

Welke producten of diensten zullen uw uitgaven verminderen?

Een voorbeeld van praktische logistieke producten zijn onze kunststof vouwkratten. Bij het transport van groenten en fruit zijn vouwkratten de meest effectieve oplossing voor het terugtransport van logistieke verpakkingen. Alle logistieke producten met de mogelijkheid tot vouwen of nesten bieden een groot besparingspotentieel in het magazijn en tijdens transport.

Bij het kiezen van rolcontainers is het de moeite waard om rekening te houden met de mogelijkheid tot nesten, evenals met een constructie die het snel opvouwen van de bodem mogelijk maakt, zodat de ene container in de andere geschoven kan worden. Dit bespaart kostbare ruimte in het magazijn en tijdens het retourtransport.

U kunt de kosten voor de aankoop van nieuwe logistieke producten verlagen door gebruik te maken van pooling, oftewel verpakkingscirculatie. Dit houdt in dat er nauw wordt samengewerkt tussen alle partijen in de toeleveringsketen die gebruik maken van herbruikbare verpakkingen.

Op deze manier kunt u de opslag van verpakkingen in uw bedrijf verminderen, evenals de kosten die gepaard gaan met de magazijnafhandeling. Bovendien verlaagt u de kosten voor de voortdurende aankoop van wegwerpverpakkingen zoals eenmalige pallets, dozen, rekfolie, tapes, sluitingen, enzovoort.

widget

Stack en display

Langer houdbare producten worden meestal opgeslagen in een reksysteem. Andere producten worden op pallets opgeslagen zonder gebruik te maken van rekken, zoals bij dranken, bier of mineraalwater.

Voor goederen op pallets die direct op de plaats van bestemming worden afgeleverd, zijn display-pallets een uitstekende keuze. Onze houten display pallets van 400 x 600 mm maken veilig en kostenefficiënt transport van goederen mogelijk en kunnen direct worden gebruikt bij de presentatie op het verkooppunt. Deze palletafmeting wordt vooral gewaardeerd door voedsel- en FMCG-fabrikanten, omdat een dergelijke directe vorm van productpresentatie in winkelketens een aanzienlijke invloed heeft op de omzetgroei. Voor opslagdoeleinden zijn geperforeerde kunststof bakken zeer handig. De perforaties zorgen ervoor dat er altijd lucht bij de opgeslagen goederen kan komen.

Het behouden van hoge hygiënenormen en lage temperaturen voor producten - cold chain

In de voedselvoorzieningsketen is het van cruciaal belang om producten op de juiste temperatuur te bewaren om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Groothandelaren en distributeurs van levensmiddelen worden uitgedaagd om op de juiste manier om te gaan met bederfelijke producten. Hoe sneller het product bij de klant is, hoe verser het is.

Er is een specifieke groep producten die een gecontroleerde temperatuur en aparte thermische zones vereisen, zoals groenten, fruit en zuivelproducten. Daarnaast moeten sommige producten tot aan de verkoop diepgevroren blijven, waarbij opslag en transport geen kwaliteitsverlies mogen veroorzaken.

Het vervoer van gekoelde producten is eenvoudig

Een perfecte oplossing om producten koel te houden, zijn isotherme rolcontainers. Deze rolcontainers zijn speciaal ontworpen om de producten op een constante temperatuur te houden, zonder temperatuurschommelingen. Daarnaast kunt u de temperatuur langer behouden door gebruik te maken van koelelementen met verschillende temperatuurbereiken. Het gebruik van deze koelelementen vermindert de kosten voor koeling tijdens het transport.

Hoe zit het met de hygiëne van de verpakking?

Om ervoor te zorgen dat uw logistieke producten gemakkelijk schoon te maken zijn, is het raadzaam om te kiezen voor bakken en pallets gemaakt van hoogwaardig kunststof, zoals virgin HDPE. Een voorbeeld hiervan is de kunststof H1 pallet, die veel wordt gebruikt in de voedingsindustrie en alle vereiste certificaten heeft.

De H1 pallet is een uitstekende keuze voor uw logistieke processen vanwege zijn lange levensduur, hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is gemakkelijk te reinigen en voldoet aan strenge hygiënenormen. Naast kunststof pallets bieden we ook speciale kunststof bakken die zijn ontworpen om te voldoen aan de hygiënevereisten, zoals de Euronorm kunststof E2 vleeskrat. Bij ons vindt u alle benodigde producten voor de opslag en het transport van levensmiddelen.

Hoe moet je duurzaam blijven wanneer effectiviteit en prijs zwaar wegen?

In de voedselvoorzieningsketen is het van cruciaal belang om de producten op de juiste temperatuur te bewaren om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Levensmiddelengroothandelaren en -distributeurs worden geconfronteerd met de uitdaging om op de juiste wijze om te gaan met bederfelijke producten. Bovendien is het van groot belang om deze producten snel aan klanten te leveren terwijl ze nog vers zijn.

Wij ondersteunen de hele toeleveringsketen!

Onze producten en logistieke diensten zijn ontworpen om zowel voedselproducenten als 3PL-logistieke bedrijven (Third Party Logistics) te helpen bij het organiseren van het logistieke proces van levering en opslag voor retailketens.

Wij staan bedrijven bij in het selecteren van de beste logistieke oplossingen die aansluiten bij hun huidige behoeften. Samen met de klant analyseren we de gehele supply chain om de kosten te optimaliseren en de efficiëntie ervan te waarborgen. Daarnaast bieden we producten aan die zijn afgestemd op de productiecyclus. Op verzoek van de klant kunnen we ook producten ontwikkelen, tests uitvoeren en aanpassingen doorvoeren om de kwaliteit van het product te waarborgen. We bieden onze klanten ondersteuning bij het selecteren van diensten, zoals het bundelen, huren of kopen van logistieke producten. Technische ondersteuning en het vinden van passende oplossingen zijn gratis beschikbaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden